满分5 > 初中英语试题 >

Modern inventions make our life easier a...

    Modern inventions make our life easier and more interesting than before. Let’s take a look at some inventions.

A new kind of enzyme()

Scientists in Britain and the United States have found a new kind of enzyme that eats plastics. With its help, plastics can be turned into smaller parts and go away quickly. It can stop plastics from being burned everywhere. Scientists believe that it can solve the problem of plastic pollution in the future.

Social robot

Can robots talk to us like humans? Jibo, a robot made in US, can talk with you. The robot has a big, round head and a big body with no eyes or mouth. It uses animated icons (动画图标) to show emotions(情绪). It just seems like a real human. Right now, Jibo can only do some easy things, like taking photos and reading news to you. But it may learn to do new things in the future.

Spark

Spark is a new drone(无人驾驶飞机) made by a Chinese company in Shenzhen. It can help people take photos and videos. Spark might be the smallest drone ever made. When folded, it is as small as a Coke can. The coolest part is that users can control the small drone just by using hand gestures. For example, if you wave your hand from left to right, the drone will fly in the same way. When you want it to land you just put your hand out.

The drone will come to you and land on your hand.

 

 

 

 

 

 

根据短文内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

1.According to the scientists, the new kind of enzyme can__________.

A.solve the problem of air pollution

B.stop plastics from being thrown everywhere

C.help plastics to burn quickly

D.help plastics to turn into smaller parts

2.We can learn that Jibo__________according to the text.

A.is a person with a big, round head

B.has big eyes and a big mouth

C.can take photos and read news to people

D.can do many difficult things

3.According to the text, what can we know about spark?

A.Spark is bigger than any other drones ever made.

B.Spark can be controlled by hand gestures.

C.Spark can only fly towards the same direction.

D.Spark is created by scientists from a US company.

4.Which of the following is Not true according to the text?

A.The enzyme is helpful in protecting the environment.

B.The social robot can only do something easy.

C.Spark can help people take photos and videos.

D.The social robot and Spark can both take photos and read news.

5.Where is this text most probably from?

A.A science report. B.A school introduction

C.A shopping poster. D.a trip advertisement.

 

1.D 2.C 3.B 4.D 5.A 【解析】 本文介绍了现代的发明使我们的生活比以前更容易,更有趣。让我们来看看这些发明。它们是:一种新的酶、社交机器人和无人驾驶飞机。 1.细节理解题。根据 “With its help, plastics can be turned into smaller parts and go away quickly.”可知,在它的帮助下,塑料可以变成更小的部分并很快消失。故选D。 2.细节理解题。根据“Right now, Jibo can only do some easy things, like taking photos and reading news to you.”可知,现在,Jibo只能做一些简单的事情,比如给你拍照和看新闻。故选C。 3.细节理解题。根据“For example, if you wave your hand from left to right, the drone will fly in the same way.”例如,如果你从左到右挥手,无人机也会以同样的方式飞行。可知,Spark只能朝同一个方向飞。故选B。 4.细节理解题。根据“Scientists believe that it can solve the problem of plastic pollution in the future.”可知,这种酶有助于保护环境。因此选项A正确;根据“Jibo can only do some easy things”可知,Jibo只能做一些简单的事情。因此选项B正确;根据“It can help people take photos and videos.”可知,Spark可以帮助人们拍摄照片和视频。因此选项C正确;根据“It can help people take photos and videos.和Jibo can only do some easy things, like taking photos and reading news to you.”可知,Social robot不可以阅读新闻。因此选项D不对。故选D。 5.推理判断题。A. A science report. 科学报告;B. A school introduction学校简介;C. A shopping poster. 一张购物海报;D. a trip advertisement. 一则旅游广告。根据“Modern inventions make our life easier and more interesting than before. Let’s take a look at some inventions.”现代的发明使我们的生活比以前更容易,更有趣让我们来看看一些发明。可知,这篇短文介绍了现代的发明,因此可能出现在科学报告中。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    One day a teacher stood before his class and picked up a large empty glass jar and filled it with rocks. He then asked the students if the jar was_________. They agreed that it was. He then added a box of pebbles(鹅卵石)into the jar,_________it lightly. The pebbles rolled into the open areas between the rocks. “Is the jar full now?” The teacher asked. The students said yes.

But then the teacher poured a bag of sand into the jar. Once more he asked _________ it was full. The students_________said that it was.

The teacher then poured a glass of beer_______the jar. The students were very excited about this demonstration(演示)

The teacher spoke again, “I want you to know that this jar represents (代表)your _________. The rocks are the important things in your life, like your family, your partner, and your health. If everything else was lost and only they remained, your life would still be full. The pebbles are the other things that matter, like your job, your house, and your car. The sand is everything else. If you put the sand into the jar first, there is no _________for the pebbles or the rocks. The same goes for your life. If you spend all your time and energy on the small things, you will never have room for the things that are _________to you. Take care of the rocks first.”

Then one of the students asked what the _________ represented.

It just goes to prove that no matter how full your life ______________ seem, there’s always room for a glass of beer.

1.A.empty B.full C.dirty D.clean

2.A.painting B.washing C.shaking D.hiding

3.A.or B.if C.so D.though

4.A.ever B.Just C.yet D.still

5.A.between B.on C.for D.into

6.A.courage B.life C.dream D.promise

7.A.price B.room C.sign D.value

8.A.easy B.difficult C.important D.surprised

9.A.beer B.stone C.sand D.jar

10.A.must B.need C.should D.may

 

查看答案

—Could you tell me _______?

—Yes. They________to the swimming pool.

A.where are the twins; have been B.where were the twins, have been

C.where the twins are; have gone D.where the twins were; have gone

 

查看答案

—Great changes have taken place in our city.

—Yes. It's said that another new road________in the north of the city next month.

A.build B.will build C.will be built D.has been built

 

查看答案

—Do you know the name of the girl________won the Invention Competition last week?

—Yes. She is Mary. She is in Class Nine.

A.who B.which C.where D.whose

 

查看答案

Today, WeChat becomes very popular, more and more people like to use it to________each other.

A.depend on B.communicate with C.believe in D.pass by

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.