满分5 > 初中英语试题 >

We often find that weekends and holidays...

    We often find that weekends and holidays feel so short while classes and work feel so long. Actually, though, we know that this is not true. But we still wonder where that strange feeling comes from. In fact, this is one of the ways that we’re tricked by time, according to the website All That Is Interesting. The website lists several wrong impressions we often have about time. Let's have a look. First of all, emotions affect our time-keeping abilities: Negative emotions, especially anxiety and boredom, make time seem longer because they make us concentrate more on the passage of time. However, when we are enjoying ourselves, we pay more attention to what we are doing and are likely to lose track of (失去对...的意识) time.

Here is another example. In 2007, a group of scientists carried out a test. In the test, people fell 50 meters into a safety net and were then asked about their experience. Although the experience took shorter than 3 seconds, the people thought it was much longer than it actually was.

This is because of the way our bodies reply to danger, according to the scientists. Our bodies produce a chemical called adrenaline (肾上腺素) when we are faced with danger. It allows us to concentrate better so that we can stay alive. As a result, we are able to remember far more details (细节) over a short period of time, which makes it seem like time is going more slowly.

Another situation when we make mistakes about time is when we take afternoon naps(午觉). Have you ever had trouble telling what time it is after a long nap? That's because the best amount of time for a nap is 20 minutes. After 20 minutes, you enter a new stage of sleep called slow-wave sleep. If you wake up mid-way in this stage, it will take a while before you can correctly perceive(感知)time again. Yes, time can be mysterious and there is no way to control it. So, perhaps the best thing to do is to make good use of every minute.

1.According to the passage, what possibly makes people feel so long?

A.weekends and holidays B.weekends and work. C.classes and work D.holidays and work

2.Which will not affect our time-keeping abilities according to the website listing?

A.negative emotions B.positive emotions C.adrenaline D.scientists

3.According to the passage, in which situation don’t we make mistakes about time?

A.We wake up after a long nap.

B.We fall down from a high place.

C.We have many problems left in the test paper, but the time is up.

D.We go to school on the school bus as usual on weekdays.

4.According to the passage, what will NOT happen when we are faced with danger?

A.Our bodies will produce a chemical called adrenaline.

B.We are able to feel that time seems to go more slowly.

C.Adrenaline will make us concentrate better to stay alive.

D.We will forget far more details over a short period of time.

5.Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A.Negative emotions make time seem longer.

B.We feel like time is going more slowly while having fun.

C.Time can be mysterious and there is no way to control it.

D.If we wake up mid-way after a long nap, maybe we can't correctly perceive time again soon.

 

1.C 2.D 3.D 4.D 5.B 【解析】 本文主要讲述我们对时间的错觉,负面情绪会让我们感觉时间过得很慢;当遇到危险时,和长时间午休起床时,都会有对时间的误判。时间是很神秘的,没人能够控制。 1.细节理解题。由文章内容“while classes and work feel so long.”可知,上课和工作让我们感觉很长,故选C。 2.推理判断题。由文章内容“First of all, emotions affect our time-keeping abilities…Our bodies produce a chemical called adrenaline (肾上腺素) when we are faced with danger.”可知,情感和肾上腺素都会影响,科学家不会影响,故选D。 3.推理判断题。“First of all, emotions affect our time-keeping abilities…Although the experience took shorter than 3 seconds, the people thought it was much longer than it actually was…Another situation when we make mistakes about time is when we take afternoon naps”可知,当我们情感波动,从高空坠下或午睡起来时,都会对时间有误判,故选D。 4.细节理解题。由文章内容“Our bodies produce a chemical called adrenaline (肾上腺素) when we are faced with danger. It allows us to concentrate better so that we can stay alive. As a result, we are able to remember far more details (细节) over a short period of time, which makes it seem like time is going more slowly.” 当我们面临危险时,我们的身体会产生一种叫做肾上腺素的化学物质。它能让我们更好地集中精力,这样我们就能活下去。因此,我们能够在短时间内记住更多的细节(细节),这使得时间似乎走得更慢。故选D。 5.细节理解题。A. Negative emotions make time seem longer.消极情绪使时间显得更长。由文章内容“Negative emotions, especially anxiety and boredom, make time seem longer”可知,这句话正确;B. We feel like time is going more slowly while having fun. 我们觉得在玩得开心的时候时间过得更慢了。由文章内容“when we are enjoying ourselves, we pay more attention to what we are doing and are likely to lose track of (失去对...的意识) time.”可知,当我们开心时,感觉时间过得很快,故B错误。C. Time can be mysterious and there is no way to control it. 时间是神秘的,没有办法控制它。由文章内容“Yes, time can be mysterious and there is no way to control it. ”可知,本句话正确。D. If we wake up mid-way after a long nap, maybe we can't correctly perceive time again soon. 如果我们在长时间小睡后中途醒来,也许我们很快就不能正确地感知时间了。由文章内容“Another situation when we make mistakes about time is when we take afternoon naps(午觉).”可知,本句话正确。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Since 2017, short videos have gotten millions of views (关注) online. Many people create and share short videos on popular video apps like Douyin and Kuaishou. You can even add music and special effects (特效) to your videos. The videos are 15 seconds to a few minutes long. They show people doing activities like cooking, exercising and singing.

Teenagers especially enjoy these videos. More than 50 percent of Grade 7 and 8 students said they enjoy watching these short videos. About 47 percent of them have posted their own videos, according to a recent report by the China National Youth Palace Association.

The videos let teenagers see funny and exciting things they wouldn’t usually see. Many teens like to share the fun things they do with others as well. For example, a 12-year-old user named Xiao Qianyu has posted videos showing her learning jazz dance. This has won her many fans.

However the videos can also cause trouble. Some students spend too much time watching them and not enough time studying. Some videos are vulgar and not suitable for teenagers.

To deal with this problem, Douyin added a new function (功能). It locks the app if someone uses the app for over two hours a day. Also the government asked companies to make more strict rules for these apps and cancel the unsuitable videos.

1.Kuaishou is a kind of popular__________app.

A.exercising B.video C.cooking D.music

2.The Chinese meaning of vulgar in Paragraph 4 means “__________” in Chinese.

A.冗长的 B.健康的 C.积极的 D.低俗的

3.The passage tells us that__________

A.teenagers can't use the app over 2 hours a day on Kuaishou.

B.a video about learning jazz dance can't be posted on Douyin.

C.more than 50% of the teenagers have won many fans on the apps.

D.about 47% of the students in Grade 7 and 8 had shared videos on the apps.

4.Maybe the passage comes from__________.

A.a history book B.a sports magazine C.a newspaper D.a science book

5.If we divide the passage into three parts, which of the following is the best?

(=Para.1    =Para.2    =Para.3    =Para.4    =Para.5)

A.①②;③④; B.;②③;④⑤ C.①②;;④⑤ D.;②③④;

 

查看答案

    One day during our holiday in England, my friend and I went to the train station to buy tickets to London. As native (本土的) speakers of English, we did not expect to have problems in English.

“Two tickets to London, please.” I said to the ticket seller

“Single?” the ticket seller asked me.

I thought that she couldn’t hear me clearly, “Two tickets to London!” I shouted.

At that moment a man helped us. He said that “a single ticket” in Britain doesn’t mean “one ticket”, it means “a one-way ticket”.

My experience in England taught me that there are some differences between British and American English. An Englishman may ask, “Would you like white coffee or white tea?” And an American asks, “Would you like your coffee or tea with milk?” We can find some differences such as the British saying “He’s in hospital”, but the American saying “He’s in the hospital”. Americans write words like color without the “u” of the English colour.

How much do you know about the differences between British and American English?

1.The writer spent his holiday in_________.

A.America B.England C.China D.Canada

2.The writer thought the ticket seller was_________.

A.a good listener B.a careful listener C.a blind person D.bad at hearing

3.A single ticket” in England means_________.

A.only one ticket

B.a one-way ticket

C.a ticket for two

D.a ticket for one

4.The writer learned in England that there are_________differences between British and American English.

A.few B.no C.two D.some

5.In Britain, if you want your coffee with milk, you should say, “I'd like_________.”

A.some milk B.black coffee C.white milk D.white coffee

 

查看答案

 

阅读对话,从每题ABCD四个选项中,选出一个最佳答案完成对话。

Clerk: Hello! This is Toms Supermarket.

Smith: Hello! ______ .I bought a computer one week ago in your market, but it hasn’t arrived.

Clerk: ______ . Can I have your full name, address and phone number?

Smith: Yes. Ifs Jack Smith. My address is 105 East Street and my number is 6879-5463.

Clerk: Thank you, Mr. Smith. Wait a moment. I’ll check it for you.

Smith: All right.

Clerk: Oh, Mr. Smith. I’ve found out the reason.

Smith: ______ ?

Clerk: There was something wrong with your phone number you left with us. Your number is 6879-5463, but on the form it says 6879-5466. Perhaps we made a mistake.

Smith: I see.

Clerk: I’m terribly sorry. ______ .Will that be OK?

Smith: I’ll be out tomorrow. How about Sunday morning?

Clerk: _______.

Smith: Thank you very much, goodbye.

Clerk: Goodbye.

1.

A.He is Mr. Smith B.This is Mr. Smith speaking

C.He speaks English D.This is a computer

2.

A.I’m sorry, I’ll check it B.I am glad you like it

C.I’m afraid not D.Here you are

3.

A.How did you like it B.What happened

C.Where is the manager D.What are you doing

4.

A.You can buy the computer B.It will be sent to your house tomorrow

C.You can enjoy the computer D.It will be sent to your house on Sunday

5.A.It will be cold B.You’re welcome C.Let me see D.No problem

 

查看答案

I have five children, so our house is always noisy._______, I love gardening and my garden helps me relax.

For a long time, I ______the garden of peace and quiet. When the children followed me into the garden, I would expect ______to be out of sight. And I would hand out tasks.

“Here: you ______the onions, you dig the holes, and... "Soon they would be _____or their arms would be sore, and they would leave me to myself.

But during a recent spring, ______I was working in the garden, my 13-year-old son, Josiah noticed me. He ______ a tool and began helping. Working as a team, we finished the job in no time at all. I ____Josiah, realizing that I’d enjoyed working with him.

The same thing happened-one or two of the_______would appear and join in the gardening from time to time. Each time, I would feel _____that the work was lighter because of their help.

One day, when I was picking the peas(豌豆) and having a taste _____, Abby saw me and ran over. I put several peas into her mouth. She just loved how _______they were.

“Mama, I want the others to try them too.”

Suddenly, I realized I had been wrong for long. I'd tried to keep the______of gardening to myself, and here was a child who couldn’t wait to _____with others. “Sure, honey, let's pick some. We'll make a wonderful supper.”

Now I enjoy all of the garden's beauties with the children. We bring the _____back home, preparing and cooking the produce together, because we know that everything is better when shared.

1.A. Finally    B. Quickly    C. Luckily    D. Immediately

2.A. painted    B. guarded    C. refused    D. described

3.A. it    B. him    C. her    D. them

4.A. water    B. eat    C. sell    D. cook

5.A. hot    B. shy    C. sorry    D. nervous

6.A. so    B. if    C. while    D. unless

7.A. waited    B. picked up    C. pointed at    D. looked after

8.A. hated    B. forgot    C. saved    D. thanked

9.A. friend    B. children    C. visitors    D. neighbors

10.A. bored    B. silly    C. afraid    D. surprised

11.A. alone    B. sadly    C. together    D. instead

12.A. safe    B. tasty    C. famous    D. expensive

13.A. tradition    B. standard    C. happiness    D. background

14.A. live    B. agree    C. work    D. share

15.A. meat    B. bread    C. fruits    D. drinks

 

查看答案

Excuse me, could you tell me_________?

Yes.Go straight and turn left

A.where is the post office. B.where was the post office.

C.where the post office is. D.where the post office was.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.