满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读。 In many Chinese homes, people eat...

任务型阅读。

In many Chinese homes, people eat three meals a day. 1They have breakfast at any time from six to nine in the morning. 2他们早餐吃面包和鸡蛋

Lunch comes at twelve o’clock. They have some rice, meat and vegetables. In Guangdong, many people have afternoon tea from four to five in the afternoon and dinner is at about half past seven. First, they have soup(汤), and then have meat or fish with vegetables. After that, they eat some other things, like bananas, apples or oranges. But not all Chinese people eat like that. 3Some of them have their dinner in the middle of a day. Their meals are breakfast, dinner, tea and supper.

根据短文内容,完成下列任务。

任务一:将画线(1)处翻译成汉语:

1._________________________________________________

任务二:将画线(2)处翻译成英语:

2._________________________________________________

任务三:简单回答问题,不超过6个单词:

3.What time do they usually have afternoon tea in Guangdong?

___________________________________________________

任务四:将画线(3)处减少为5个词的句子,但意思不变:

4._________________________________________________

任务五:简单回答问题,不超过5个单词:

5.How many meals do many Chinese people have?

___________________________________________________

 

1.他们在上午六点到九点之间的任何时间吃早餐。 2.They have some bread and eggs for breakfast. 3.From four to five. 4.Some have dinner at noon. 5.Three. 【解析】 文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国人的一日三餐吃饭的时间和吃的食物。文章也介绍了广东人的下午茶的时间和经常吃的东西。 1.翻译题。They他们,主格,作主语;have吃,动词,作谓语; breakfast早餐,名词,作宾语;at any time from six to nine in the morning在上午六点到九点之间的任何时间,时间状语。故答案为他们在上午六点到九点之间的任何时间吃早餐。 2.翻译题。 They他们,主格,作主语;have吃,动词,作谓语;some bread and eggs面包和鸡蛋,名词短语,作宾语;for breakfast(作为)早餐,作状语,结合句意,故答案为They have some bread and eggs for breakfast. 3.细节理解题。根据文中“In Guangdong, many people have afternoon tea from four to five in the afternoon” 在广东,许多人下午四点到五点喝下午茶。可知,故答案为From four to five. 4.细节理解题。根据文中“Some of them have their dinner in the middle of a day” 他们中的一些人在中午吃正餐。减少为5个词的句子,但意思不变,结合句意,改为有些人中午吃正餐。故答案为Some have dinner at noon. 5.细节理解题。根据文中“In many Chinese homes, people eat three meals a day.” 在许多中国家庭里,人们一天吃三餐。故答案为Three.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    My name is Lily. I’m from China. My mum and dad are workers in a big factory. They go to work from Monday to Friday. I have a sister. We look very much like each other and we like to help each other. She is a middle school student and comes home in the afternoon. Everyone in my family likes and looks after me.

My sister and I are in the same school. I’m a new student in my class. There are forty-two students in our class. Twenty are boys. We have our lessons from eight o’ clock in the morning to four o’clock in the afternoon. My English teacher, Miss Roberts, is from England. She is a good teacher. We have six English classes a week. Now we can say a hundred words, count and play games in English. We like English. We like our English teacher.

1.Lily’s family has ________ people.

A.three B.four C.six D.seven

2.Lily’s parents work ________ a week.

A.three days B.seven days C.five days D.four days

3.________ are in the same school.

A.Lily and her sister B.Lily C.Lily’s sister D.Lily’s parents

4.Lily’s class starts at ________ in the morning.

A.7:00 B.8:30 C.8:00 D.8:15

5.Miss Roberts is ________ teacher.

A.a music B.an English C.an art D.a biology

 

查看答案

    Zhang Peng is a good student. On weekdays, he gets up at six in the morning. He has breakfast at home. Then he reads English from 6:30 to 7:00. He goes to school at seven. He has four classes in the morning. He has lunch at school, but on Sundays, he has lunch at home with his family. He has 3 classes in the afternoon. He leaves school at 5:00. He often has supper at home. In the evening, he sometimes (有时) watches TV. Sometimes he does his homework. He goes to bed at ten o’clock every day.

1.When does Zhang Peng get up on weekdays?

A.At five forty. B.At six. C.At six thirty. D.At seven.

2.What does he do from 6:30 to 7:00?

A.He has breakfast. B.He goes to school

C.He reads English. D.He goes home.

3.Where does he have lunch on Sundays?

A.At home. B.At school. C.In a store D.At his grandparents’ home.

4.Does he sometimes watch TV in the evening?

A.No, he doesn’t. B.No, he can’t. C.Yes, he does. D.I don’t know.

5.What time does he go to bed?

A.At 6:30 p.m B.At 7:00 p.m. C.At 5:00 p.m. D.At 10:00 p.m.

 

查看答案

    “Good Time” is a program on ABC Radio. Jim Green is an announcer(播音员)for the program. Most of the girls _____ boys like the program. They _____ like Jim Green. Some of them often make phone calls to him and thank him _____ his work. There are lots of _____ to him every day, too.

Jim Green gets up at 6:00 every morning. He has some bread and a glass of milk _____ breakfast. He leaves home at 6:30 and _____ his office at 7:15.

The program _____ at 7:30. He plays the new records(唱片)of the pop songs and modern music for his listeners. _____ 8:00, it’s time for the news.

Jim finishes work at 10:30. He goes home _____ his car. He ______ newspapers and listens to music after supper.

He thinks his life is very interesting.

1.A.and B.with C.but D.about

2.A.too B.to C.also D.so

3.A.to B.and C.of D.for

4.A.letter B.letters C.friends D.words

5.A.at B.with C.for D.to

6.A.goes B.gets C.gets to D.gets up

7.A.begins B.finishes C.over D.start

8.A.To B.About C.On D.At

9.A.by B.in C.on D.takes

10.A.looks B.reads C.sees D.watches

 

查看答案

Mary ________ wears black clothes. She doesn’t like black.

A.usually B.always C.never D.often

 

查看答案

They eat dinner at ________.

A.a quarter to seven B.forty to seven C.six half D.three thirty

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.