满分5 > 初中英语试题 >

Did you know that the games you play wit...

    Did you know that the games you play with children can influence their interest in math and science as they grow older? Young children are easily able to learn concepts such as big and small, high and low, fast and slow, and heavy and light, but by helping children learn these concepts, you are helping them develop an interest in math and science.

When parents encourage their children to ask questions and help them explore and discover the natural world, they are helping build an interest in math and science. Many scientists say that children who have such experiences at the early age can develop confidence in math and science that pays off (得到回报) as they get older.

Here are some ideas for what you can do to help develop children’s interest in math and science.

Go for a walk with your children. Take time to stop along the way and look at things that the children notice, such as flowers, animals, and insects. Talk with them about what you see, and ask about what they see.

Draw pictures together. Draw a picture of what you have seen, whether it was on the front steps, in the backyard, or something you can see from your window. Ask the child to draw a plant, an animal, or a favorite place, and then ask him or her to tell you about the drawing.

Turn a drawing into a story. write down what your child says about the picture he or she just drew. Ask the child to make up a story about the picture, and keep it with other artwork and stories he or she has developed.

1.How can you help children become interested in math and science, according to the passage?

A.By feeding them food. B.By playing with them.

C.By reading to them. D.By telling them stories.

2.What does the underlined phrase “concepts” mean in Chinese?

A.概念 B.数据 C.实物 D.评价

3.Which of the following activities is NOT advised in the text?

A.See a movie with your child. B.Drawing pictures with your child.

C.Making up a story about the picture. D.Having a walk with your child.

4.Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Asking questions can help children develop an interest in math and science.

B.It’s good for children to talk about what they see with their parents.

C.You should ask children to tell a story before they start drawing.

D.You should ask children to draw pictures of what they have seen.

5.What does the passage mainly talk about?

A.How to teach children to draw.

B.How to teach children to speak.

C.How to build children’s interest in art.

D.How to build children’s interest in math and science

 

1.B 2.A 3.A 4.C 5.D 【解析】 文章介绍了如何建立孩子对数学和科学的兴趣给出的一些建议。 1.细节理解题。根据文中Did you know that the games you play with children can influence their interest in math and science as they grow older? 你知道你和孩子们玩的游戏会影响他们长大后对数学和科学的兴趣吗?可知,是要和他们一起玩,故选B。 2.词义猜测题。根据文中such as big and small, high and low, fast and slow, and heavy and light可知,这些都是一些概念,这些事小孩子容易学到的,所以concepts指的是“概念”,故选A。 3.细节理解题。根据文中Go for a walk with your children.,Draw pictures together.和Tum a drawing into a story.可知,可以和孩子们一起散步,一起画画,把一幅画变成一个故事。可知,这里不包括看电影,故选A。 4.细节理解题。根据文中When parents encourage their children to ask questions and help them explore and discover the natural world, they are helping build an interest in math and science.当父母鼓励孩子提出问题,帮助他们探索和发现自然世界时,他们正在帮助培养对数学和科学的兴趣。可知A选项正确;根据文中Talk with them about what you see, and ask about what they see.和他们谈谈你看到的,问问他们看到了什么。可知,这里是所给的建议中的一点,所以B选项是正确的;根据文中Tum a drawing into a story. Write down what your child says about the picture he or she just drew. Ask the child to make up a story about the picture把图画变成故事。写下你的孩子对他或她刚画的画所说的话。让孩子编一个关于这幅画的故事,可知是要先画画再讲故事,而不是画画之前讲故事,所以C选项错误;根据文中Draw a picture of what you have seen把你所看到的画一幅画,可知D选项是正确的,故选C。 5.主旨大意题。根据整篇文章的理解及文中Did you know that the games you play with children can influence their interest in math and science as they grow older?和Here are some ideas for what you can do to help develop children’s interest in math and science.可知,文章讲述的是如何建立孩子们在数学和科学方面的兴趣,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    “Are you listening, Simon?” Simon’s teacher asked. Simon smiled and shook his head. He never listened or tried hard in class. Talking was so much better.

“One of these days, if you listen, you’ll learn something,” Mrs. Jacobs said.

That evening, Simon started to feel a little bit sick. His throat really hurt. He had hot chocolate to make his throat feel better, but it didn’t work. The next morning, when he opened his mouth to say “Good morning”, nothing came out. Simon’s mother looked at him. “Honey, you’ve lost your voice.”

“Can I stay at home?” He tried to ask, but words didn’t come out. His mother checked him for a fever and said he was good enough to go to school, even if he couldn’t talk.

When he got to school, Mrs. Jacobs said “Hello” to him, and he just nodded. When his friends asked him what TV shows he watched last night, he just shrugged (耸肩). By the time the bell rang, almost everyone was looking at him as if he’d grown a third eye or an extra nose.

Penny raised her hand, “Mrs. Jacobs, why isn’t Simon talking?”

“I’m sick. I can’ t talk,” Simon tried to whisper, but no one could understand. He wrote it down instead.

Simon couldn’t talk to his neighbors. In math class he could hold up fingers if the answer was less than 10, but that wasn’t fun. He decided to try to pay attention. You know what? It wasn’t that bad. He could do his homework that night. It gave him more TV time and game time because his work was all done.

The next day, even though his voice was coming back, he stayed quiet again the third day, he could talk fine, but he didn’t waste time. He listened and raised his hand to speak.

1.What kind of students was Simon at first?

A.a good student. B.A hard-working student.

C.A student who talked too much. D.A student who liked to tried hard.

2.What happened to Simon the next day?

A.He lost his voice. B.He lost his leg.

C.He argued with his friends. D.His mother got sick.

3.How did Simon’s friends know he was sick at last?

A.By his words. B.By what he wrote. C.By his whisper. D.By his smile on the face.

4.Why did Simon have more TV time and game time that night?

A.Because it was weekend.

B.Because his mother allowed him.

C.Because he could finish all his homework.

D.Because his teacher didn’t give him any homework.

5.What did Simon learn through listening?

A.He learned that he didn’t like school.

B.He learned that his teacher was awful.

C.He learned that his friends disliked him.

D.He learned that he could learn things if he listened.

 

查看答案

 

Wanted

One-bedroom apartment

From February 2 through August

Better near No. 3 Middle School but not necessary

Call Lucy at 020-5623569   5 pm-10 pm

Renting out (出租)

A house with four rooms rents at 1,200 yuan a month

Near the Center Park

Call Mr. Zhao at 3146-7849098

Found

Golden ring in the school library

On Tuesday morning

See Wei Cheng in Class Three, Grade Three

Lost

A white-black pet dog

Two days ago

Call Li Jie at 13869665432

For Sale

Bicycles made in England; All kinds of colors and types

Excellent appearance; Right price

Call Miss Gao at 18978569773 Or visit 612 Zhongshan Road

From 8 am to 6 pm

 

 

1.If you find a white- black dog today, you should call _______.

A.Mr. Zhao B.Li Jie C.Wei Cheng D.Lucy

2.You can get in touch with Miss Gao or visit 612 Zhongshan Road to _______.

A.rent a bike B.buy a bike C.look for your ring D.rent an apartment

3.Where is Mr. Zhao’ s house?

A.Near No. 3 Middle School. B.In a school.

C.On Zhongshan Road. D.Near a park.

4.Which of the following is True according to the information above?

A.Mr. Zhao wants to sell his house.

B.You can visit Miss Gao at 9:00 in the evening.

C.Wei Cheng found a golden ring on Tuesday.

D.Lucy must find an apartment near No. 3 Middle School.

5.Where can we possibly read these kinds of information?

A.In a local newspaper. B.In a hotel. C.In a movie. D.In a novel.

 

查看答案

    A little boy invited his mother to the first parent meeting of his primary school. To his ______, she said she would go. This would be the first time that his classmates and teachers met his mother. She was not a beautiful woman ______ her scar (). His mother told him there was the scar when she was born.

At the meeting, other people were impressed ______ the kindness and natural look of his mother. But the little boy felt embarrassed for his moms looks, and hid ______ behind others. Just at that time, he heard the ______ between his mother and his teacher.

“How did you get the scar on your face?” the teacher asked.

The mother replied, “When my son was a baby, his room caught fire one day. Everyone was too  ______to get into the room. I rush into it in a minute. While I was running towards his bed, a beam (横梁) ______ and I placed myself over him to protect him. I was knocked and I knew nothing. Luckily, someone ______ us.” She touched the burned side of her face. “But I have never regretted doing ______ I did.” She added.

After hearing that, the little boy was so moved that he hugged his mother with ______ in his eyes. He held mother’s right hand tightly for the rest of the day.

1.A.sadness B.luck C.happiness D.surprise

2.A.because of B.because C.since D.as for

3.A.to B.by C.of D.in

4.A.myself B.herself C.himself D.yourself

5.A.success B.noise C.shock D.conversation

6.A.afraid B.excited C.bored D.angry

7.A.put down B.fell down C.took off D.got off

8.A.shook B.knocked C.saved D.told

9.A.how B.what C.which D.that

10.A.tears B.beans C.balloons D.teeth

 

查看答案

Thank you for giving me a lift!

_______

A.No, thanks. B.That’s right. C.It takes time. D.My pleasure.

 

查看答案

Could you tell me _______?

At 10 a.m. this Tuesday.

A.why you came here B.who will you come with

C.what time you will arrive D.when did you meet your friend

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.