满分5 > 初中英语试题 >

England When it’s your birthday, your fr...

    England

When it’s your birthday, your friends give you the “bumps”. They lift you in the air by your hands and feet and raise you up and down to the floor; one for each year you lived, then another one or two for luck.

Denmark

A flag is flown(飘扬) outside a window to show that someone who lives in that house is having a birthday. Parents place the presents around the child’s bed while he/she is sleeping, so he/she will see gifts at once upon when waking up.

Holland

Special year birthdays such as 5,10,15,20,21 are called “crown” years. The birthday child receives an especially large gift on a crown year birthday. The family also decorates(装饰) the birthday child’s chair at the dining room table with flowers, balloons and so on.

Canada

The birthday child’s nose is greased(涂抹)with butter for good luck. The greased nose makes the child too slippery for bad luck to catch him/her. In some parts of Canada, the birthday person even receives a punch(一拳)for each year he/she is alive and then one for good luck.

Brazil

The birthday child receives a pull on the ear for each year he/she has been alive. The birthday person also gives the first piece of cake to his/her most special friend or relative, usually mom or dad.

South Africa

On the twenty-first birthday, a key made of anything from paper to silver to gold is presented (呈现)by the parents as a sign that the child is ready to unlock the door to their future.

1.If a British friend is raised up and down to the floor 18 times on his birthday, he is most likely(可能的)to be        .

A.17 B.18 C.19 D.20

2.The following tradition is mentioned in the passage EXCEPT for        .

A.giving a pull on the ear B.having a big family party

C.greasing butter on the nose D.flying a flag outside the window

3.In which countries do people celebrate their 21st birthday specially?

A.Canada and England. B.Denmark and South Africa.

C.Brazil and Holland. D.Holland and South Africa.

4.The passage mainly tells us        .

A.people in different countries have their own special year birthdays

B.people in different countries celebrate their birthday in different ways

C.people always have a big birthday party at home in different countries

D.people always know a 1-year-old baby’s future from the item he chooses

 

1.A 2.B 3.D 4.B 【解析】 本文介绍了不同国家用不同的方式庆祝生日。 1.细节理解题。根据文中England部分中“They lift you in the air by your hands and feet and raise you up and down to the floor; one for each year you lived, then another one or two for luck.”可知,在英国,过生日的人会被自己的朋友们举起来然后放下,每举放一次代表一年,他们会多举放一到两次,这一到两次代表运气,所以他们重复举放的次数减去一或者二就是过生日的这个人的年龄。18-1=17,18-2=16,结合选项可知他最有可能17岁了。故选A。 2.细节理解题。根据文中Brazil部分中“The birthday child receives a pull on the ear”可知,过生日的孩子会被拽耳朵,所以A项表述正确;根据Canada部分中“The birthday child’s nose is greased(涂抹)with butter for good luck.”可知,过生日的孩子鼻子上会涂抹黄油,所以C项表述正确;根据文中Denmark部分中“A flag is flown(飘扬) outside a window to show that someone who lives in that house is having a birthday.”可知,窗户外面悬挂着一面旗帜,表明住在那栋房子里的人正在过生日,所以D项表述正确。B项中having a big family party在文中没有提及。故选B。 3.细节理解题。根据文中Holland部分中“Special year birthdays such as 5,10,15,20,21 are called “crown” years.”可知,在荷兰,21岁的生日很特别;根据文中South Africa部分中“On the twenty-first birthday, a key made of anything from paper to silver to gold is presented (呈现)by the parents as a sign that the child is ready to unlock the door to their future.”可知,在南非,在孩子21岁生日的时候,他们的父母会给孩子一把钥匙,作为孩子打开未来之门的象征,可见在南非,21岁的生日很特别。故选D。 4.主旨大意题。文中介绍了六个不同国家过生日的方式,英国是生日举放仪式,丹麦是窗户外面挂一面旗,荷兰是用花和气球装饰孩子的椅子,加拿大是鼻子上涂抹黄油,巴西是拽耳朵,南非在孩子们21岁生日的时候,父母会给孩子一把钥匙,作为开启未来之门的象征,所以文中主要讲述在不同的国家,以不同的方式庆祝生日。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    In Britain, children go to school from Monday to Friday. School usually starts nine o’clock in the morning and finishes at about three o’clock in the afternoon. Most schools ask their students to wear a school uniform.

School always starts with registration(签到). What is registration? Every child going to school each morning and afternoon is recorded(记录) in a special book. The teacher reads out each child’s name in turn. On hearing his/her name, the child makes a reply(回复) and the teacher writes in the book. From the book, you can see whether(是否) the child is in school or not.

At 9:10, children go to the meeting place. There they sing songs, listen to a story and pray(祈祷).

The first lesson begins at 9:20. They have break time from 10:20 to 10:35. During break time, the children have a snack and play games outdoors. After that, they go back in for another lesson until lunch at 12:00. Afternoon lessons begin at 1:10 and end at 3:15, and children go home. They don’t have a break in the afternoon.

1.How much time does a British student usually spend at school in a week?

A.Around 20 hours. B.Over 40 hours. C.About 30 hours. D.Only 6 hours.

2.The following things take place in British schools each morning. Which do you think is the right order(顺序)?

Children answer “Here”. Teachers write something in the book. Teachers call over the children’s names.

A.①②③ B.①③② C.②①③ D.③①②

3.What do they usually do after registration?

A.They meet, sing and pray. B.They have a lesson.

C.They do some reading in a classroom. D.They play some games.

4.What can we infer from the passage?

A.In Britain, most students live at school at night.

B.The first lesson starts at nine o’clock.

C.Students in Britain go to school before nine every morning.

D.Students in Britain have a long break between the afternoon lessons.

 

查看答案

 

Telephone Message

From: Millie              To: Kitty

Date: May 20             Time: 6:00 p.m.

Message: She says that you must put on your old clothes, bring some food and drinks, and ride a bike to meet them at the school gate at 8:00 a.m. tomorrow.

Tel: 6696532              Taken by: Father

Found

May 25, 2018

We find a pair of glasses in the library on the morning of May 24.The owner please call 6690318 or come to Class 1, Grade 9 to get the glasses.

Mini Club

For young people:12-18 years old

Every Saturday            7:30 p.m.—10:30 p.m.

Add: 28 Milton Street       Tel: 665 9682/ 665 9683

Just $ 1 for a week         Games, music, dancing and lots more.

 

 

 

 

1.Kitty will meet her classmates at the school gate _______.

A.at 8:00 a.m., May 20 B.at 8:00 a.m., May 21

C.at 6:00 a.m., May 21 D.at 6:00 a.m., May 20

2.What will Kitty most probably(最有可能)do tomorrow?

A.To go to a party. B.To go to the movies.

C.To join the Mini Club. D.To pick up rubbish(垃圾).

3.What news can you get from the third form()?

A.The club is on Wall Street. B.The club opens 15 hours a day.

C.The club costs you $7 for a week. D.The club opens once a week.

 

查看答案

    Do you like shopping on the Internet? I like to buy books online(在线). Usually, the things aren’t very _______. You don’t have to pay a lot. When I want to know something about a book, I can _______with the shopkeeper. I am shy. It is _______for me to talk to the shopkeepers in real shops.

Sometimes online shops have pictures of the book. They can show you some pages of the book, too. I think this is very _______. I don’t like to read books in shops because the shopkeepers may come and talk to me. I don’t know _______to say to them.

I can shop at midnight _______I want to. Real shops close at nine o’clock in the evening. Some people may worry that the postman may lose or damage(损坏) the things they_______ from online shops, but I don’t worry about that. I think it is hard to damage a book and most of the postmen are very_________.

Some people say that shopping in real shops is good because you can go with your friends and _______many different things. They________ this window shopping. I don’t have any friends and I don’t like to talk too much—it makes me ________.

I am ________my grandmother how to shop online. She cannot walk very far so it will make shopping easy for her if she shops online. My brother ________wants to learn ________to do it. He is very busy most of the time. When he has________free time, he can shop online.

1.A.expensive B.cheap C.high D.much

2.A.say B.ask C.chat D.tell

3.A.easy B.difficult C.usual D.unusual

4.A.careful B.helpful C.colourful D.beautiful

5.A.what B.how C.where D.why

6.A.and B.but C.if D.when

7.A.have B.borrow C.buy D.sell

8.A.care B.careful C.careless D.carelessness

9.A.look after B.look like C.look for D.look at

10.A.say B.talk C.speak D.call

11.A.tired B.sad C.happy D.smart

12.A.asking B.studying C.teaching D.giving

13.A.again B.also C.too D.never

14.A.when B.what C.why D.how

15.A.few B.a few C.little D.a little

 

查看答案

— I plan to be the top student in our school this term.

      .

A.That’s all right B.Good luck to your plan

C.Of course D.Thank you

 

查看答案

There are _______ in the reading room, but some aren’t ________ for the students to read.

A.enough books, easy enough

B.enough books, enough easy

C.books enough, easy enough

D.books enough, enough easy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.