满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词) Pe...

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

Peter was the best table tennis player in his school and hardly(几乎不)ever lost a match. He hated losing anything. When he w 1. , he would feel really good. If he lost, he would feel terrible. It seemed to Peter that losing was the w2. thing in the world.

A new kid, Albert, came to Peter’s school. He was good at table tennis, too. Soon there would be a match b3. Peter and Albert. Peter worked hard to get ready for the match, but Albert didn’t seem to think m4. of it. When the match began, Albert was a real player. There was always a smile on his face, w5. Peter looked serious all the time. Peter thought it was so i6. to win the match that he even wanted to cheat(舞弊), but f7.he lost.

“You played very well, Peter. I think we can play again sometime,” said Albert.

But Peter didn’t f8. happy and couldn’t fall asleep that night.

One day, Peter saw Albert playing basketball. Though he lost again and again, the happy smile

n9. left his face. Peter found Albert was great at table tennis but bad at basketball. However, he enjoyed b10. of them.

Whether he won or lost the game, Albert enjoyed it. Peter came to realize that a game was much more important than winning or losing it. He felt happier than ever before.

 

1.won 2.worst 3.between 4.much 5.while 6.important 7.finally 8.feel 9.never 10.both 【解析】 这篇短文主要介绍了彼得喜欢打乒乓球,但是好胜心特别强,只要一输掉比赛就感到不高兴,后来他学到了比赛对于他的真实意义,享受比赛的乐趣更重要。 1.句意:当他获胜了,他会感到真的很好。 根据下文“If he lost, he would feel terrible.”可知上文是说当他获胜了,他会感到很好。根据would+动词原形,是过去将来时,when引导从句用过去式。win的过去式是won。根据题意,故答案为won。 2.句意:似乎彼得看来,失败是世界上最糟糕的事。 根据上文“He hated losing anything. When he w ___1___ , he would feel really good. If he lost, he would feel terrible.”可知,此处是说失败是世界上最糟糕的事情。根据“in the world”可知用形容词的最高级,bad糟糕的,坏的,最高级是worst。根据提议,故答案为worst。 3.句意:不久在Peter和Albert之间将有一场比赛。 between…and…在……和……之间。这里是“在Peter和Albert之间将有一场比赛”。根据题意,故答案为between。 4.句意:彼得努力为比赛做准备,但阿尔伯特似乎不怎么在意。 根据上文“Peter worked hard to get ready for the match”及下文“but”转折连词,可知下文是“Albert似乎并不非常在意”。这里是副词修饰动词“think”,much很,非常。根据题意,故答案为much。 5.句意:他脸上总是挂着微笑,而彼得却一直显得很严肃。 根据上文“When the match began, Albert was a real player. There was always a smile on his face”可知,下文是表示转折,这里用while引导,意思是“然而”,根据题意,故答案为while。 6.句意:彼得认为赢得比赛非常重要,他甚至想作弊,但最后还是输了。 根据“to win the match that he even wanted to cheat(舞弊)”可知,彼得认为赢得比赛非常重要,It’s+形容词+to do的形式。important形容词,重要的。根据题意,故答案为important。 7.句意:彼得认为赢得比赛非常重要,他甚至想作弊,但最后还是输了。 根据上文“Peter thought it was so i____6____ to win the match that he even wanted to cheat(舞弊)”可知,这里是说“但是最后还是输了”。finally副词,最后。根据题意,故答案为finally。 8.句意:但彼得不高兴,那天晚上睡不着。 根据“couldn’t fall asleep that night.”可知,上文是彼得感到不高兴。happy形容词,前面应该是连系动词,feel动词,感到。根据题意,故答案为feel。 9.句意:尽管他一次又一次地失败了,但幸福的笑容从来没有离开过他的脸。 根据上文“One day, Peter saw Albert playing basketball. Though he lost again and again, the happy smile ”可知,下文是说“幸福笑容从没有离开过他的脸。” never副词,绝不,从不。根据题意,故答案为never。 10.句意:不过,他很喜欢这两个。 根据上文“Peter found Albert was great at table tennis but bad at basketball.” 彼得发现阿尔伯特乒乓球打得很好,但篮球打得不好。可知下文是说“然而,他喜欢他们两个”。both of…表示“两者都”。根据题意,故答案为both。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列短文,根据短中的信息完成文后表格。(每空一词)

Do you often forget the page in your favourite books? Don’t worry. You can make your bookmark in a different way, so you will remember your page again. Learn how to make a paper bookmark. It will help you enjoy reading

You need:

*Paper in different colours.

*Scissors, glue, decorations, ribbon(丝带)but not a rope.

How to do:

Find out the right paper. Paint your favourite colour. And a heavy one will be good.

Cut the paper with scissors. You have to think about the size of the bookmark. Making it too big or too small is not useful.

Use the glue to put the decorations on the bookmark. You will have a lot of fun at this time.

Create a hole at the top of your bookmark, and use the ribbon to tie a knot. It makes your bookmark more beautiful.

1.  to Make a Paper Bookmark

Don’t be 2. when you forget your page in your favourite books. You can make your bookmark in a different way. Then you won’t 3. your page any more.

What you 4. 

Paper in 5. colours.

Scissors, glue, decorations, ribbon.

How to do

Find the right paper. Use your favourite colour to 6. it and a heavy one will be good.

Use scissors to 7. the paper and think about the size of the bookmarkIt is 8. to make the bookmark too big or too small.

Use the glue to put the decorations on the bookmark. You will 9. yourself at this time.

Create a hole at the top of your bookmark, and tie a knot 10. the ribbon. As the ribbon makes your bookmark more beautiful.

 

 

 

查看答案

   

Do you like chocolate? Maybe most people do. A box of it can be a great gift. Buy one for a friend and give it as a surprise. See how happy that person gets.

Say you just got a box of chocolate. Which piece do you pick first? A man has studied people’s choices. He says they tell something about the person. Do you choose a round piece? You are a person who likes to party. Do you choose an oval (椭圆形的) one? You are a person who likes to make things. Picking a square chocolate shows something else. The person is honest and true. You can believe in him or her.

What kind of chocolate do you pick? Maybe you like milk chocolate. This shows you have warm feelings about the past. Dark chocolate means something else. A person who chooses it looks toward the future. What about white chocolate? Would you choose it? If so, you may find it hard to decide things. Some people like chocolate with nuts (果仁). These are people who like to help others.

Do you believe these ideas? Can candy tell all these things? It doesn’t really matter. There is one sure thing about eaters of chocolate. They eat it just because they like it.

1.What does it show if a person pick a round shape of chocolate?

A. He is good at making things. B. He likes to do something for others.

C. He likes singing, dancing and drinking. D. You can trust him.

2.What may you do if you enjoy eating milk chocolate?

A. Look forward to the future. B. Like to think of the past.

C. Enjoy parties and fun. D. Have problems deciding things.

3.Which kind of chocolate may a helpful person choose?

A. With nuts. B. In square shape. C. In oval shape. D. With coffee.

4.What’s the writer’s main idea?

A. We should believe all the information about chocolate.

B. Don’t believe the information about candy.

C. Candy can tell something about a person.

D. It’s not important for eaters of chocolate to believe the ideas or not.

 

查看答案

    Who is the greatest teacher in Chinese history? You may think of Confucius(孔子), September 28 was his birthday. Although he lived over 2,000 years ago, people today still remember and respect him.

Confucius lived in the Kingdom of Lu during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father died when he was only 3, so he had to work to help his mother, but young Confucius never gave up studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.

Later, he became a teacher and started the first public school in China. At that time only children from rich families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.

Today, people still follow Confucius’ lessons. He told us that we all have something worthy(值得) to be learned. “When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities and follow them.” He also taught us that thinking is very important in study. “All study but no thinking makes people puzzled (困惑的). All thinking but no study makes people lazy.”

Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. “A person should be strict with himself, but be kind to others.” he said.

1.Confucius learned music, history, poetry and sports __________as a child.

A.by teaching himself at home B.with the help of his mother

C.by going to school D.by visiting many famous teachers

2.Confucius started the first public school to __________.

A.help poor children go to school, too B.find himself a job as a teacher

C.teach children at school but not at home D.make himself the best teacher in China

3.The correct order of the following statements is __________.

① Confucius worked to help his mother as a child.

② Confucius educated about 3,000 students in his lifetime.

③ Confucius’ father died.

④ Confucius started the first public school in Chinese history.

A.③①④② B.②③④① C.③①②④ D.④③①②

4.Which of the following is the best title of the passage?

A.Confucius’ Teaching Methods B.A Great Man with Hard Childhood

C.A Person Who Changed China D.Confucius-- A Great Teacher and Thinker

 

查看答案

   Some people have a very poor sense of direction. Unluckily,I am one of them. I have visited a place many times but I may still get lost there the next time.

    When I was a little girl,I never dared to ask strangers the way. And so I used to walk round in circles and hope that by chance I would get to the place I was going to.

    Now,I am  no longer too shy to ask people for directions, but I often receive helpless or even wrong information. So I try to avoid giving people wrong directions.  If anyone ever asks me the way somewhere,I would say, "Sorry,  I am a stranger here."

    Once on my way to work I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building. I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps, I realized that he had asked the way to my office building. However, I had no time to turn back and look for him. I was rushing to meet with someone at my office and I didn't want to keep him waiting.

    When I just got to my office,  the secretary showed in the man who had asked me for directions. Imagine how embarrassed I was and how surprised he was when we saw each other at the first sight!

1.The writer always refuses to give people directions because            .

A.she's a stranger to the city

B.she doesn't know the people

C.she has no time to help others

D.she's afraid of giving wrong directions

2.A man stopped the writer on the way to            .

A.sell her something

B.ask for the time

C.make friends with her

D.ask for the direction

3.The word "embarrassed" in the last paragraph means "            ".

A.尴尬 B.困惑 C.激动 D.拮据

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The writer is too shy to give others directions.

B.The writer has a very poor sense of direction.

C.The writer never got lost when she was young.

D.The man was quite nervous when he saw the writer.

 

查看答案

Shopping in Wonder Commercial Mall will be cheaper and more enjoyable on November 11.

4-hour free parking

If you spend more than 200 yuan in the mall, you can get 4 hours’ free parkingShowing your shopping tickets to the service desk is OK.

50% discount(折扣)

If you have a VIP card, you can get 50% discount on any clothes you buy. They are all in the latest style. You are sure to find something you like.

Half-price film tickets

Order a meal for at least 60 yuan at Market Cafe, and you can get a half-price film ticket for the film Spider Man. The full price of each ticket is 38 yuan. Order a meal for more than 100 yuan, and you can get two half-price tickets for the film Bumblebee. You can save 40 yuan for the two tickets.

Buy two, get one free

Buy two bottles of orange juice or apple juice at the supermarket, and you can get another bottle of the same value for free.

 

 

1.If you spend 238 yuan in the mall, you can get ______.

A.some film tickets B.4 hours’ free parking

C.a VIP card D.a meal for free

2.If you order a meal for 80 yuan, you can get a ticket for Spider Man at the price of ______

A.39 yuan B.40 yuan C.20 yuan D.19 yuan

3.If you’d like a bottle of apple juice for free, you need to ______.

A.spend 200 hundred yuan in the mall B.order a meal for 60 yuan

C.buy two bottles of apple juice at the supermarket D.buy two movie tickets

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.