满分5 > 初中英语试题 >

先阅读(A)、(B)、(C) 三篇短文,然后根据题目要求及所给语境完成下列五项任...

先阅读(A)(B)(C) 三篇短文,然后根据题目要求及所给语境完成下列五项任务。

(A)

 

go, in silence, care, five, normal, he, safe, swing

 

 

 

 

After I graduated from college, I finally found my job in a group home for mentally (精神上) disabled adults after my_________application(申请). We were required for the feeding, dressing and _________of our customers. It was a difficult job and I didn't look forward to_______to work each day.

One of our customers was a young man who couldn't talk._______ , he would often act up(淘气). One day, when we were out walking, I suddenly felt something touch my fingers. The young man was trying to hold my hand. Instead of pushing it away, I took his hand and he even_________my arm happily. We walked along together and turned back home_________. Then, I saw there was a light shining in his eyes. At that moment, I saw the angelic(似天使的)spirit that lay in the young man_______ . And it also took out the feeling of love hidden deep in my heart. He helped me to learn that being a_________person for my customers was not my responsibility but an honor. He was my greatest teacher in how to live and how to love.

(B)

The Japanese school system(体系) is different from the rest of the world.

Most schools have a three—term system with new school years starting every April. There are six grades in the elementary school (小学). Japan has one of the longest school days in the world. Even after the school ends, children still have other homework to keep them busy.

School holidays are six weeks long during the summer break and about two weeks long in whether the winter or the spring break.

Every class has its own classroom. During elementary education, in most cases, one teaches all of the subjects in each class. The number of the students in one class is usually under 40.

Here are some interesting facts about Japanese school: Nearly all junior high schools require their students to wear school uniforms. Most students in Japan really feel happy in school; students spend 205 minutes on language class and 165 minutes on science class every week (in other countries, 215 and 200 minute). But they spend more time on maths class—235 minutes every week (in other countries, 218 minutes).

(C)

The American cowboy was a great hero through facts and stories.

In history, the real cowboy was a simple farm worker on horseback. The work was dirty, tiring and not paid very well. Cowboys had to take care of cows day and night, When they were alone with the cows, they often sang beautiful and peaceful songs to keep the animals calm and overcome their own fear. They were not well-educated, so they sang about their daily life in very simple words. Country Western music became popular first among cowboys in the American west countryside.

The cowboy quickly received popularity. Historians say that this was because the cowboy appeared during a time of change in American life. The cowboy seemed free and more independent than other Americans.

At present, the life of real cowboys has changed greatly. There is no need for the modern cowboys to sleep on the ground. Modern cowboys are paid well and are found in almost every state of the United States. Most modern cowboys do not make much money from raising cattle(). Many do it because they love the cowboy life.

The American cowboya great hero through facts and stories

In history

At____________

The real cowboy was a simple farm worker on horseback.

Cowboys often sang beautiful and peaceful songs which kept the animals calm and________________their own fear.

The cow boy seemed free and had more   17    than other Americans.

The life of real cowboys has changed greatly.

It isn't_____________for the modern cowboys to sleep on the ground.

Many cowboys keep________________cattle because they love the cowboy life.

 

 

 

 

 

任务1:阅读短文(A),用方框中所给词或词组的正确形式填空,使文章通顺、连贯、合理。

(每空只能填一个单词或一个短语,每个单词或短语限用一次)

1._______

2._______

3._______

4._______

5._______

6._______

7._______

8._______

任务2:阅读短文(B),根据英文释义及首字母提示拼写单词。

9.b_______a short period of time when you stop what you are doing and rest

10.r_______ make sb. do sth.

任务3:阅读短文(B),进行同义句转换,每空一词。

The number of the students in one class is usually under 40.

The number of the students in one class is usually______ _______ 40.

11._______

12._______

任务4:根据短文(B)内容回答问题。

13.How many weeks do Japanese students have for their school holidays in a year?

_______________________________________________________________

14.Do most students in Japan really feel happy in school?

_______________________________________________________________

15.What class do Japanese students spend more time on?

_______________________________________________________________.

任务5:根据短文(C)内容完成表格,每空一词。

16._______

17._______

18._______

19._______

20._______

 

1.fifth 2.safety 3.going 4.normally 5.swung 6.in silence 7.himself 8.caring 9.break 10.require 11.less 12.than 13.Ten weeks. 14.Yes, they do. 15.Maths class. 16.overcome 17.independence 18.present 19.necessary 20.raising 【解析】 第一篇短文讲述的是“我”在大学毕业后去了一个智障人士之家工作,帮助那里的残疾人,那里一个不会说话的智障人士让“我”懂得了自己的这个工作不仅是责任,也是一种荣誉。 第二篇短文给我们介绍了日本的教育体制。 第三篇短文讲述了美国牛仔过去和现在的生活。 1.句意:大学毕业后,经过第五次申请,我终于在一家智障人士之家找到了工作。 空后application是名词,该空应填形容词或其他限定词。结合句意和所给单词可知,应选择five,这是一个基数词,“五”,这里应变为序数词形式fifth,意为“第五”。故答案为fifth。 2.句意:我们被要求负责顾客的吃饭、穿衣和安全。 根据上句话可知,作者去了一个智障人士之家工作,所以他的工作应该就是照顾那些人,除了吃饭、穿衣,还有就是他们的安全,故这里选择safe,这是一个形容词,意为“安全的”,应将它变为名词safety,与空前的feeding和dressing并列。故答案为safety。 3.句意:这是一份艰难的工作,我每天不盼望去上班。 根据句意 “It was a difficult job”可知,这份工作很困难,所以作者不愿意去上班。go to work“去上班”。句中使用了look forward to意为“盼望,期待”,后面跟名词或者动名词形式。故答案为going。 4.句意:正常情况下,他经常胡闹。 根据句意和所给单词可知,这里应选择normal,这是一个形容词,意为“正常的”。这个空位于句首,修饰后面的整个句子,应用副词形式。故答案为Normally。 5.句意:我没有把它推开,而是握住他的手,他甚至高兴地摇着我的手臂。 根据句子结构可知,该空为谓语动词,结合句意应选择swing,意为“摇摆”。空前 “I took his hand”是一般过去时态,这里也应用过去式。故答案为swung。 6.句意:我们一起走着,默默地回了家。 根据上文 “One of our customers was a young man who couldn't talk.”可知,这个人他不会说话,所以他们是默默地回家,选择短语in silence。故答案为in silence。 7.句意:在那一刻,我看到了在年轻人身上的天使般的精神。 根据句意可知,这种天使般的精神在这个年轻人自己的身上,这里应选项代词he,将其变为反身代词himself,指“他自己”。故答案为himself。 8.句意:他帮助我认识到,关心顾客不是我的责任,而是一种荣誉。 根据文意可知,作者是照顾智障人士的,从那个不会说话的年轻人身上,作者知道了自己对顾客的关心是一种荣誉。空后customers是名词,这里应填形容词形式。care是动词或名词,将它变为caring,意为“关心的”。故答案为caring。 9.注释 “short period of time when you stop what you are doing and rest”意为“你停下手头的工作休息一小段时间”,再结合首字母可知,这个单词是break,意为“间断,休息”。故答案为break。 10.注释 “make sb. do sth.”意为“让某人做某事”,结合单词首字母,在文章中寻找可知,require意为“要求”,意思接近。故答案为require。 11.原句意为:一个班的学生人数通常在40以下。under表示“在……以下”,同义短语可以用less than,“少于……”,故答案为less。 12.原句意为:一个班的学生人数通常在40以下。under表示“在……以下”,同义短语可以用less than,“少于……”,故答案为than。 13.根据短文第三段 “School holidays are six weeks long during the summer break and about two weeks long in whether the Winter or the spring break.”可知,日本的学生在夏天时有六周的假期;冬季和春季各有大约两周的假期,一年一共十周。故答案为Ten weeks. 14.根据短文最后一段 “Most students in Japan really feel happy in school”可知,日本大多数的学生在学校里感到很快乐,答案为肯定的。故答案为Yes, they do. 15.根据短文最后一段 “s But they spend more time on maths class—235 minutes every week (in other countries, 218 minutes).”可知,日本的学生们每周在数学课上花费235分钟。故答案为Maths class. 16.根据短文第二段中 “When they were alone with the cows, they often sang beautiful and peaceful songs to keep the animals calm and overcome their own fear.”可知,牛仔们单独和牛在一起的时候,他们经常会唱一些歌曲,为了让动物保持安静,同时也战胜他们自己的恐惧。故答案为overcome。 17.根据短文第三段中 “The cowboy seemed free and more independent than other Americans.”可知,牛仔好像要比其他的美国人更自由、更独立。空前more为形容词,该空应填名词,故答案为independence。 18.根据文章结构可知,短文讲述了牛仔们过去和现在的生活。表格中左边一列是过去的生活,这一列是现在的生活。at present意为“现在”,故答案为present。 19.根据短文最后一段 “There is no need for the modern cowboys to sleep on the ground.”可知,现在牛仔们没有必要睡在地上了。空前isn’t是系动词,这个空应用形容词。necessary是形容词,意为“必要的”,符合文意。故答案为necessary。 20.根据短文最后 “Most modern cowboys do not make much money from raising cattle(牛). Many do it because they love the cowboy life”可知,很多现代的牛仔还是继续养牛,虽然他们挣不到太多钱。由此可知这里考查raise“饲养”,keep doing sth.“一直做某事”,故答案为raising。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

AG选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选项中有两项是多余的)

 

A. But it doesn't actually close until 6 p.m.

B. The one with many cars parked (停车) in front.

C. See you there.

D. It's not far away from our office.

E. Thanks again. .

F. It's a long way from here.

G.Is there a place near here where I can get it repaired?

A: My watch isn't working, Chris.1.

B: Let me see. I think there's a shop in the Electronics Building.

A: Where is that?

B:2.Do you see the big glass office building near the Business Bank through this window?

A: Yes, I see it.3.

B: That's the building. It's only a fifteen—minute walk.

A: OK, thanks. Oh, and do you know when it's open?

B:I think from 8:30 a.m. until 5:30p.m.4.

A: That's great!5.

B: No problem.

 

查看答案

    Compared with cars, bicycles truly have many advantages. Riding bikes not only does good to people's health but also makes it possible to move easily past heavy traffic.

So, here comes James Starley, a British inventor and producer who is widely considered to be the father of the bicycle industry. His inventions and improvements made the bicycle available for wide spread.

James Starley was born on April 21, 1831. In his early years, he worked in the Coventry Sewing Machine(缝纫机) Company. And there, Starley tried to work out improvements to the early sewing machines, and his own invention, “The European" really helped a lot.

In 1868, Starley saw his first bicycle, a French velocipede(脚踏两轮车), weighing as much as 160 pounds. The twowheeled, riderpropelled(人驱动的) wooden bicycle required the rider to use his own feet to move the bicycle along. In 1869, the Coventry Sewing Machine Company decided to produce bicycles based on a worker, Rowley B. Turner's suggestion. What Starley first managed to do is cut off part of the weight of the velocipedes. Then, he invented the Coventry Model, and he won his place as the father of the modern bicycle. Next, Starley invented the Ariel bicycle.

In 1870, he went into business for himself. The Ariel, his lightweight all metal bicycle was first sold in 1871, to be the first true bicycle. It was the first twowheeled self—propelled bicycle.

Later, Starley introduced what was to be his greatest contribution (贡献) to the bicycle development. His Tangent bicycle, introduced in 1874, made the wheels far stronger than earlier models. Putting all of the earlier advantages into one four—wheeled machine, Starley next produced the Salvo which was believed to be his creative masterpiece.

Though auto(机动的) industry has been rapidly developed, bicycles are still playing a important role in people's daily transportation.

根据短文内容选择最佳答案。

1.The underlined word "masterpiece" in the passage means “       ” in Chinese.

A.杰作 B.策划者 C.推广

2.       was Starley's greatest contribution to the bicycle development.

A.The Coventry Model B.The Tangent bicycle C.The Salvo

3.Starley's earliest aim(目标) to deal with bicycles was       .

A.to make the velocipedes lighter than before

B.to change the two—wheeled, rider propelled wooden bicycle into a self—propelled one

C.to produce a bicycle out of metal

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The Coventry Sewing Machine Company decided to produce bicycles because Starley was talented in inventing bicycles.

B.Starley didn't invent the Ariel bicycle until he went into business for himself.

C.Starley made efforts to improve the early sewing machines and he made it.

5.The passage is mainly about       .

A.how bicycles have changed people's daily lives

B.how Starley invented and improved bicycles

C.how many kinds of bicycles Starley invented

 

查看答案

    Ken had worked in a steel factory for 30 years. Everything had been going well for the past few years, So when Ken walked out of his home last Friday morning, he had no idea what would happen that day.

Ken started to work that morning in the same part of the factory as usual. And there were no other people in that part. All of a sudden, Ken knocked a shelf (架子) and a pile (一堆) began to fill. The next thing Ken knew was that 25,000 pounds of steel was on his legs. Ken couldn't help crying out. But there was no one around him, so he had to take out his phone and called 911, a telephone number for anything unexpected.

It wasn't long before the police cars appeared in front of the factory. When the workers in other parts of the factory saw this, they rushed to the back to see what was going on. They were shocked when they saw Ken was under 25,000 pounds of steel.

Ken was sent to the hospital in a rush. Both of his legs had to be cut above the knees.

The following day, Ken's boss went to the hospital to see him. When he asked, "Ken, how are you?" Ken smiled and replied, "Well, I'm shorter than I was yesterday."

This is really a different attitude towards life. We may not be able to control every situation, but we can control our attitude and how we deal with things.

Ken's attitude towards life is a perfect example of this.

根据短文内容判断正、误.(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂"A",错误的涂"B")

1.Ken was the only person working in the factory last Friday.

2.From the passage we know that if something is on fire, we can call 911 for help.

3.Ken couldn't help crying out because his legs were under 25,000 pounds of steel.

4.When in hospital, Ken was still in high spirits though he was badly hurt and couldn't speak.

5.The workers in other parts of the factory realized something had happened when they saw one police car appeared in front of the factory.

 

查看答案

Liu Cixin's Works

Name

With Her Eyes

《带上她的眼睛》

Time after Nova

《超新星纪元》

Wandering Earth

《流浪地球》

The Three—Body problem*

《三体》

Publishing(出版) time

2004

1991

2000

2006

Press(出版社)

Science Fiction World Magazine Press

Writers Publishing House

Science Fiction

World Magazine

Press

Science Fiction

World

Magazine Press

Type

Short story

Novel

Short story

Full—length

novel

Special

achievement

 

China Science

Fiction Galaxy

Award中国科幻银河奖1999

His first

movie

adaptation(改编)(2005)

The Spring

Festival's

new year movie

(2019)

Hugo Award

Best Novel

Award雨果奖

first Asia Award

(2015)

 

Note: Liu Cixin (1963 ): a Chinese science faction novelist (小说家) & engineer * in series系列

根据表格所提供的信息选择最佳答案。

1.Time after Nova        .

A.was awarded (授奖) China Science Fiction Galaxy Award

B.was published when Liu Cixin was about 28 years old

C.was written in the nineteenth century

2.       and       are short stories.

A.With Her Eyes, Time after Nova

B.Wandering Earth, the ThreeBody Problem

C.With Her Eyes, Wandering Earth

3.From the information above we know Science Fiction World Magazine Press is an organization that has something with       .

A.actors and actresses B.writers C.engineers

4.People had the chance to enjoy Liu Cixin's work at the cinema back       .

A.in 2019 B.in 2005 C.in 2015

5.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Liu Cixin is the first Chinese who won Hugo Award Best Novel Award.

B.Wandering Earth was shown to celebrate the start of the new year on January 1stin 2019.

C.With Her Eyes was written in series.

 

查看答案

    Some young soldiers(士兵) who had recently joined the army were being trained in modern ways of fighting in the open air, near their camp. One of the things they were shown was how an unarmed(没有装备的) man could take the enemy's weapon (武器) away from him. First, two of their instructors(指导者) took a knife away from the other, using only his hands, and then he took a gun away from him in the same way.

In the next lesson, the soldiers were trained to do something else. Before the new training began, the third instructor asked them a number of questions to see how well they had understood what they had been shown in the last lesson. One of the questions was this, "Well, you now know what an unarmed man can do against a man with a gun. Now imagine that you have a gun and now you are in defense of a bridge for its safety. Suddenly, you see an unarmed enemy soldier coming towards you. What will you do?"

A young soldier, Thomas, who had to answer this question thought carefully for a few seconds and then said, “Well, after what I have just seen, I think        so that the unarmed enemy soldier can't take it away from me and kill me with it."

根据短文内容选择最佳答案。

1.The underlined words "in defense of "most probably mean       .

A.guarding B.crossing C.challenging

2.The instructors were training the young soldiers       .

A.in the camp B.in the open air C.on the bridge

3.According to the passage, the young soldiers       .

A.were being trained in modern ways of living in the army

B.were asked only one question to see how well they had understood what they had been shown in the last lesson

C.were trained with the help of at least three instructors

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Two instructors trained the young soldiers by setting the example in person.

B.Thomas volunteered to answer the instructor's question.

C.Thomas answered the question after thinking carefully for a few minutes.

5.       "can be the missing sentence in the passage.

A.I'll shoot at the enemy soldier at once

B.I'll throw my gun away as quickly as I can

C.I'll run away with the gun right away

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.