满分5 > 初中英语试题 >

Ken had worked in a steel factory for 30...

    Ken had worked in a steel factory for 30 years. Everything had been going well for the past few years, So when Ken walked out of his home last Friday morning, he had no idea what would happen that day.

Ken started to work that morning in the same part of the factory as usual. And there were no other people in that part. All of a sudden, Ken knocked a shelf (架子) and a pile (一堆) began to fill. The next thing Ken knew was that 25,000 pounds of steel was on his legs. Ken couldn't help crying out. But there was no one around him, so he had to take out his phone and called 911, a telephone number for anything unexpected.

It wasn't long before the police cars appeared in front of the factory. When the workers in other parts of the factory saw this, they rushed to the back to see what was going on. They were shocked when they saw Ken was under 25,000 pounds of steel.

Ken was sent to the hospital in a rush. Both of his legs had to be cut above the knees.

The following day, Ken's boss went to the hospital to see him. When he asked, "Ken, how are you?" Ken smiled and replied, "Well, I'm shorter than I was yesterday."

This is really a different attitude towards life. We may not be able to control every situation, but we can control our attitude and how we deal with things.

Ken's attitude towards life is a perfect example of this.

根据短文内容判断正、误.(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂"A",错误的涂"B")

1.Ken was the only person working in the factory last Friday.

2.From the passage we know that if something is on fire, we can call 911 for help.

3.Ken couldn't help crying out because his legs were under 25,000 pounds of steel.

4.When in hospital, Ken was still in high spirits though he was badly hurt and couldn't speak.

5.The workers in other parts of the factory realized something had happened when they saw one police car appeared in front of the factory.

 

1.B 2.A 3.A 4.B 5.A 【解析】 生活中总是有一些事情是我们无法控制的,我们能控制的只有我们的态度。这篇短文给我们讲述了勇敢面对生活变故的Ken的故事,他用积极的态度面对生活,给我们树立了榜样。 1.根据短文第二段 “Ken started to work that morning in the same part of the factory as usual. And there were no other people in that part.”以及第三段 “When the workers in other parts of the factory saw this”可知,Ken工作的那片区域只有他自己,并不是工厂里只有他自己。这句话是错误的,故选B。 2.根据短文第二段 “so he had to take out his phone and called 911. a telephone number for anything unexpected.”可知,911这个号码是发生任何意外时可以拨打的。题意是着火了可以拨打911,符合文意,是正确的。故选A。 3.根据短文第二段 “The next thing Ken knew was that 25,000 pounds of steel was on his legs. Ken couldn't help crying out.”可知,有25,000磅的钢铁压住了他的腿,所以Ken忍不住哭出来。这句话符合文意,是正确的。故选A。 4.根据短文第五段 “Ken smiled and replied, "Well, I'm shorter than I was yesterday."”可知,Ken在医院的时候能够说话,这句话是错误的。故选B。 5.根据短文第三段 “It wasn't long before the police cars appeared in front of the factory. When the workers in other parts of the factory saw this, they rushed to the back to see what was going on.”可知,其他工人看到警车出现在工厂,才知道出事了。这句话符合文意,是正确的。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Liu Cixin's Works

Name

With Her Eyes

《带上她的眼睛》

Time after Nova

《超新星纪元》

Wandering Earth

《流浪地球》

The Three—Body problem*

《三体》

Publishing(出版) time

2004

1991

2000

2006

Press(出版社)

Science Fiction World Magazine Press

Writers Publishing House

Science Fiction

World Magazine

Press

Science Fiction

World

Magazine Press

Type

Short story

Novel

Short story

Full—length

novel

Special

achievement

 

China Science

Fiction Galaxy

Award中国科幻银河奖1999

His first

movie

adaptation(改编)(2005)

The Spring

Festival's

new year movie

(2019)

Hugo Award

Best Novel

Award雨果奖

first Asia Award

(2015)

 

Note: Liu Cixin (1963 ): a Chinese science faction novelist (小说家) & engineer * in series系列

根据表格所提供的信息选择最佳答案。

1.Time after Nova        .

A.was awarded (授奖) China Science Fiction Galaxy Award

B.was published when Liu Cixin was about 28 years old

C.was written in the nineteenth century

2.       and       are short stories.

A.With Her Eyes, Time after Nova

B.Wandering Earth, the ThreeBody Problem

C.With Her Eyes, Wandering Earth

3.From the information above we know Science Fiction World Magazine Press is an organization that has something with       .

A.actors and actresses B.writers C.engineers

4.People had the chance to enjoy Liu Cixin's work at the cinema back       .

A.in 2019 B.in 2005 C.in 2015

5.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Liu Cixin is the first Chinese who won Hugo Award Best Novel Award.

B.Wandering Earth was shown to celebrate the start of the new year on January 1stin 2019.

C.With Her Eyes was written in series.

 

查看答案

    Some young soldiers(士兵) who had recently joined the army were being trained in modern ways of fighting in the open air, near their camp. One of the things they were shown was how an unarmed(没有装备的) man could take the enemy's weapon (武器) away from him. First, two of their instructors(指导者) took a knife away from the other, using only his hands, and then he took a gun away from him in the same way.

In the next lesson, the soldiers were trained to do something else. Before the new training began, the third instructor asked them a number of questions to see how well they had understood what they had been shown in the last lesson. One of the questions was this, "Well, you now know what an unarmed man can do against a man with a gun. Now imagine that you have a gun and now you are in defense of a bridge for its safety. Suddenly, you see an unarmed enemy soldier coming towards you. What will you do?"

A young soldier, Thomas, who had to answer this question thought carefully for a few seconds and then said, “Well, after what I have just seen, I think        so that the unarmed enemy soldier can't take it away from me and kill me with it."

根据短文内容选择最佳答案。

1.The underlined words "in defense of "most probably mean       .

A.guarding B.crossing C.challenging

2.The instructors were training the young soldiers       .

A.in the camp B.in the open air C.on the bridge

3.According to the passage, the young soldiers       .

A.were being trained in modern ways of living in the army

B.were asked only one question to see how well they had understood what they had been shown in the last lesson

C.were trained with the help of at least three instructors

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Two instructors trained the young soldiers by setting the example in person.

B.Thomas volunteered to answer the instructor's question.

C.Thomas answered the question after thinking carefully for a few minutes.

5.       "can be the missing sentence in the passage.

A.I'll shoot at the enemy soldier at once

B.I'll throw my gun away as quickly as I can

C.I'll run away with the gun right away

 

查看答案

    I was reading a book in my chair in the living room_________my son was watching a show on TV. Suddenly, I heard someone in the show shout out happily, “Go to your happy place!" I looked up and saw that my son was laughing. After hearing those words and seeing my son's happy face, I _______all my happy places.

When I was a little boy, my happy place was my mother's lap(大腿). I could sit there and_______ shared a piece of cake. When I was in elementary(小学) school, my happy place was a tree. I could sit under it and watch the leaves_________golden in the fall. When I was a teenager, my happy place was my bedroom. There I could lie on my bed and listen to my favorite songs._______ a young man, my happy place was an old rocking() chair. There I could hold my boy in my arms and rock him to sleep.

When I got older, I realized that the happiest place was deep down in my own heart. It was there that I learned my happiness was in my own hands.

When you have your own heart as your happy place, then your happy place is wherever you decide to_________. When your happy place lives in your heart, you can share it with almost_______you meet. When your happy place is the life you live, then you make the world around _______ a happier place as well.

What about the happy places that you _______over the past years?____________your own happy place. Fill your heart with love. Fill your days with joy.

根据短文内容选择最佳答案。

1.A.while B.however C.but

2.A.thought twice B.thought hard C.thought of

3.A.two of us B.we two C.both us

4.A.turn B.change C.grow

5.A.Like B.As C.Including

6.A.leave B.miss C.go

7.A.everyone B.someone C.no one

8.A.yours B.you C.yourself

9.A.had B.have C.have had

10.A.Create B.Invent C.Search

 

查看答案

Which word of the following doesn't have the same stress as the others?

A.Subject B.Product C.Request

 

查看答案

Which pair of the words with the underlined letters has different sounds?

A.location examination B.exchange exhibition C.treasure spread

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.