满分5 > 初中英语试题 >

Some young soldiers(士兵) who had recently...

    Some young soldiers(士兵) who had recently joined the army were being trained in modern ways of fighting in the open air, near their camp. One of the things they were shown was how an unarmed(没有装备的) man could take the enemy's weapon (武器) away from him. First, two of their instructors(指导者) took a knife away from the other, using only his hands, and then he took a gun away from him in the same way.

In the next lesson, the soldiers were trained to do something else. Before the new training began, the third instructor asked them a number of questions to see how well they had understood what they had been shown in the last lesson. One of the questions was this, "Well, you now know what an unarmed man can do against a man with a gun. Now imagine that you have a gun and now you are in defense of a bridge for its safety. Suddenly, you see an unarmed enemy soldier coming towards you. What will you do?"

A young soldier, Thomas, who had to answer this question thought carefully for a few seconds and then said, “Well, after what I have just seen, I think        so that the unarmed enemy soldier can't take it away from me and kill me with it."

根据短文内容选择最佳答案。

1.The underlined words "in defense of "most probably mean       .

A.guarding B.crossing C.challenging

2.The instructors were training the young soldiers       .

A.in the camp B.in the open air C.on the bridge

3.According to the passage, the young soldiers       .

A.were being trained in modern ways of living in the army

B.were asked only one question to see how well they had understood what they had been shown in the last lesson

C.were trained with the help of at least three instructors

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Two instructors trained the young soldiers by setting the example in person.

B.Thomas volunteered to answer the instructor's question.

C.Thomas answered the question after thinking carefully for a few minutes.

5.       "can be the missing sentence in the passage.

A.I'll shoot at the enemy soldier at once

B.I'll throw my gun away as quickly as I can

C.I'll run away with the gun right away

 

1.A 2.B 3.C 4.A 5.C 【解析】 文章讲述的是一些刚入伍的新兵在进行训练,第一天他们学习了如何将敌人的武器抢夺过来;第二天在学习新课时,教官先复习了上节课的内容,在回答教官的问题时,一个士兵的答案让人哭笑不得。 1.词义猜测题。guarding“保卫”;crossing“通过”;challenging“挑战”。根据语境 “Now imagine that you have a gun and now you are in defense of a bridge for its safety.” “现在想象一下你有一支枪,你在……一座桥的安全”,由句意和句中的safety可知,这里说的是“保卫桥的安全”,in defense of意为“保卫”,与guarding同义,故选A。 2.细节理解题。根据短文开头 “Some young soldiers(士兵) who had recently joined the army were being trained in modern ways of fighting in the open air, near their camp.”可知,士兵们在露天进行训练。故选B。 3.推理判断题。短文第一段中 “First, two of their instructors(指导者)”提到了两个指导者;第二段提到了 “the third instructor”第三个指导者,因此训练士兵的指导者至少有三个,故选C。根据短文开头 “Some young soldiers(士兵) who had recently joined the army were being trained in modern ways of fighting in the open air, near their camp.”可知A不对;根据第二段 “Before the new training began, the third instructor asked them a number of questions to see how well they had understood what they had been shown in the last lesson.”可知B不对。 4.推理判断题。根据第一段 “First, two of their instructors(指导者) took a knife away from the other, using only his hands, and then he took a gun away from him in the same way.”可知,两个指导者给士兵们示范如何从敌人手里抢夺武器,A符合文意,故选A。根据第三段 “A young soldier, Thomas, who had to answer this question thought carefully for a few seconds and then said”可知,Thomas不是主动要回答问题的,故B不对;他想了几秒钟,不是几分钟,故C不对。 5.推理判断题。根据文意可知,士兵们头一天学习了如何从敌人手里抢夺武器,这节课里,指导者问的问题是“如果你手里有一支枪,一个没有武器的人朝你走来,你会怎么做?”,按照上节课的学习,为了不让对方抢走自己的武器,士兵会想到带着武器赶紧跑,这可能是士兵的回答。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    I was reading a book in my chair in the living room_________my son was watching a show on TV. Suddenly, I heard someone in the show shout out happily, “Go to your happy place!" I looked up and saw that my son was laughing. After hearing those words and seeing my son's happy face, I _______all my happy places.

When I was a little boy, my happy place was my mother's lap(大腿). I could sit there and_______ shared a piece of cake. When I was in elementary(小学) school, my happy place was a tree. I could sit under it and watch the leaves_________golden in the fall. When I was a teenager, my happy place was my bedroom. There I could lie on my bed and listen to my favorite songs._______ a young man, my happy place was an old rocking() chair. There I could hold my boy in my arms and rock him to sleep.

When I got older, I realized that the happiest place was deep down in my own heart. It was there that I learned my happiness was in my own hands.

When you have your own heart as your happy place, then your happy place is wherever you decide to_________. When your happy place lives in your heart, you can share it with almost_______you meet. When your happy place is the life you live, then you make the world around _______ a happier place as well.

What about the happy places that you _______over the past years?____________your own happy place. Fill your heart with love. Fill your days with joy.

根据短文内容选择最佳答案。

1.A.while B.however C.but

2.A.thought twice B.thought hard C.thought of

3.A.two of us B.we two C.both us

4.A.turn B.change C.grow

5.A.Like B.As C.Including

6.A.leave B.miss C.go

7.A.everyone B.someone C.no one

8.A.yours B.you C.yourself

9.A.had B.have C.have had

10.A.Create B.Invent C.Search

 

查看答案

Which word of the following doesn't have the same stress as the others?

A.Subject B.Product C.Request

 

查看答案

Which pair of the words with the underlined letters has different sounds?

A.location examination B.exchange exhibition C.treasure spread

 

查看答案

Which of the following words has the same sound as the underlined letter of the word "waste"?

A.relation B.task C.satisfy

 

查看答案

A ticket for Franklin Port zoo is required for each visitor who's two and older. If Mr. Green wants to buy tickets online for his wife, his one—year—old son and his parents who are in their seventies, how much should be paid?

Price

at the gate

Adult: $20

Price

online

10% off

for each ticket

Senior(over 62):$15

Child: $15

 

 

 

Note: senior老人

A.$63 B.$45                    C $70

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.