满分5 > 初中英语试题 >

Many Chinese people like American countr...

    Many Chinese people like American country music, such as the songs of John Denver. But still some people don’t know when country music began.

Country music is from the folk music of the Appalachian Mountains in the east of America There. people sang while playing the violin and the guitar. They sang about everyday life, love and their problems. So the songs were sometimes a little sad.

One of the most popular country music singers was John Denver, who was also quite famous to the Chinese. For Denver, music was a language that could bring the word together. He said music could bring people together. We will understand each other better through music. People are different in colour and they may speak different languages, but people are the same in mind and body. All of them love music and can understand music.

The world lost a great man when John Denver died in 1997. But his music and words will live on.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1.John Denver was a great_______singer.

A.American B.Japanese C.English D.Chinese

2.American country music is from the_______music of America

A.pop B.folk C.light D.jazz

3.The underlined sentence “Music was a language that could bring the world together” means people_______.

A.can sing songs together

B.from all over the world sing the same songs

C.know language and music

D.show their feeling through music and so they understand each other better

4.When did John Denver die?

A.In 1990. B.In 1996 C.In 1997. D.In 1999.

5.Which sentence is TRUE?

A.Everyone knows when country music began.

B.Country music is from the jazz music.

C.John Denver was famous to Chinese people, too.

D.John Denver didn't think music could bring people together.

 

1.A 2.B 3.D 4.C 5.C 【解析】 本文是一篇记叙文,介绍了美国乡村音乐的起源以及介绍了著名乡村音乐人约翰·丹佛。 1.细节理解题。根据“Many Chinese people like American country music, such as the songs of John Denver”,知他来自美国,故选A。 2.细节理解题。根据“Country music is from the folk music of the Appalachian Mountains in the east of America There”,可知它来源于民谣,故选B。 3.句意猜测题。划线句句意为“音乐是一种能将世界连接起来的语言”,可知这意味着人们可以通过音乐更理解彼此,故选D。 4.细节理解题。根据“The world lost a great man when John Denver died in 1997”,可知他去世于1997年,故选C。 5.判断正误题。根据“But still some people don’t know when country music began”,可知仍然有人不知道乡村音乐何时开始的,A选项表述错误,排除;根据“Country music is from the folk music of the Appalachian Mountains in the east of America There”,可知乡村音乐来源于民谣,不是爵士乐,B选项表述错误,排除;根据“He said music could bring people together”,可知约翰认为音乐可以拉近人们的距离,D选项表述错误,排除;根据“One of the most popular country music singers was John Denver, who was also quite famous to the Chinese”,可知他在中国也很著名,C选项表述正确,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Many young people want to be pop stars. Pop stars are rich. Many people think they are leading a happy and easy life. Is that true? The answer is no. In fact. they have very hard lives. They spend much of their time on travel. Sometimes the travel is interesting. but in most time it is boring to pop stars. The following chart is a day's life of a pop star.

Feb. 10, 2018

5:00

Woke up and had breakfast in the hotel. Packed bags. Took taxi to the airport.

7:30

Plane took off half an hour later than usual for the bad weather.

8:30

Plane landed. Waited for luggage(行李)for half an hour. Signed for fans at the airport.

9:45

Arrived at the hotel and had a short rest.

10:00

Started out to attend the meeting with fans and gave an interview to the local reporters.

11:00

Went to radio station to attend the live show.

12:00

Had lunch with local producer(制片人).

13:00

Went to theatre and prepared for the night’s show. The lighting of the theatre was good, but the band did poorly.

17:00

Back to the hotel. Tried to have a rest. Still worried about the band.

18:00

Had supper, but ate little.

18:30

went to the theatre again and got ready for the show.

19:30

Sang very well, and audience gave a warm welcome. The band improved a little.

22:00

Show was over. Very tired from it

23:00

Back to the hotel. Took a bath. Too excited to sleep. so watched TV.

0:00

Fell asleep. with TV on.

 

 

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1.The pop star went back to the hotel_______on Feb. 10, 2018.

A.once B.twice C.three times D.four times

2.According to the chart, the pop star was good at_______.

A.singing B.dancing C.making faces D.playing the piano

3.The pop star felt_______after the performance.

A.tired B.excited C.sad D.both A and B

4.The band did______in the rehearsal(彩排)in the night's show.

A.better in the show than B.worse in the show than

C.in the show as badly as D.not tell us how the band did

5.This passage mainly tells us that_______.

A.pop stars are not rich in fact

B.young people had better not be pop stars

C.there are many young people wanting to be pop stars

D.pop stars don’t have an easy life as they seem to have

 

查看答案

    Peter decided to become a runner after watching the Olympics. His parents were surprised at it, because he had never been interested in running before. His friends thought he was joking. Everyone believed that he would give up in a week. But they were all wrong.

Peter found a useful training plan on the Internet. He started by walking and then he started running. After that, he joined a local running group and ran in the park twice a week. Three months later, he ran his first race. Though he didn't win, he reached the finishing line without resting. Until now, he has run in several races. He is very proud of himself.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的在答题卡上将“T”涂黑,错误的在答题卡上将“F”涂黑。

1.Peter wasn’t interested in running before.

2.Peter’s friends believed that he could become a runner.

3.Peter’s training plan came from the Internet.

4.The running group ran in the park once a week.

5.Peter won his first race after training for three months.

 

查看答案

    One Sunday afternoon, my younger brother and I were left alone at home. I was doing my homework while my younger brother was watching TV. Suddenly, the doorbell rang. My brother thought it was our parents, so he opened the_______quickly.

A tall man stood outside and asked politely if our parents were at home.

Without thinking my brother said, “No.” When I wanted to close the door he suddenly_______the door very hard and came into our house. He took out a _______and ordered me to tie up my brother’s _______with a rope(绳索).I tied up his hands in a special way so my brother could untie(松开)himself_______. The man then tied my hands up and locked_______of us in the kitchen.

Soon, he went upstairs. I taught my brother to untie his rope with his hands. He then untied_______. I rushed to the telephone to call the police, but the line was cut off. The doors were all locked from outside. It was lucky that the man forgot_______the kitchen door. We got out of the house through the window and went to the nearest pay phone to call the police.

Soon the police came and the man was caught. By the time, my parents had come home. We told them the whole story. My parents were glad that we were not hurt. They told me that I should stop my brother from_______the door to the stranger. I learned a lesson on ________

1.A.cupboard B.door C.doorbell D.window

2.A.pushed B.too C.knocked D.closed

3.A.candy B.knife C.gift D.phone

4.A.feet B.legs C.arms D.hands

5.A.hardly B.easily C.suddenly D.difficultly

6.A.all B.each C.neither D.both

7.A.me B.myself C.him D.himself

8.A.to pass B.to open C.to close D.to lock

9.A.turning on B.sending C.opening D.closing

10.A.safe B.safely C.safety D.danger

 

查看答案

I hope that I will have much money and I can buy a beautiful car. 

_______.

A.In your dreams B.You're welcome C.Thank you D.You're friendly

 

查看答案

He is the man________helped me yesterday.

A.which B.whose C.who D.whom

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.