满分5 > 初中英语试题 >

Father was a hardworking man who tried h...

    Father was a hardworking man who tried his best to support his wife and three children. He spent all his evenings attending classes, hoping to improve himself so that he could one day find a better-paid job, except for Sundays. Father________ate a meal together with his family. He worked and studied very hard because he wanted to provide his family with the best things that money could buy.

Whenever the family complained that he was not spending enough time with them, he ________that he was doing all this for them. But he often wished to spend more time with his family.

The day came when the examination results were________. To his joy, father passed with a good mark! Soon after, he was offered a good job as a senior supervisor, which paid quite well.

However, the family still did not get to see father for most of the week. He continued to work very hard, hoping to get the________of manager. Again, whenever the family complained that he was not spending enough time with them, he reasoned that he was doing all this for them.

Father’s hard word paid off and he was promoted. Excitedly, he decided to hire a maid so his wife did not have to do the housework any more. He also felt that their three-room flat was not longer big enough, and it would be nice for his family to be able to enjoy the comfort of a condominium. Having experienced the rewards of his hard work many times before, father decided to further his studies and work at being promoted again. The family still did not get to see much of him again.

As expected, father’s hard work________again and he bought a beautiful condominium near the coast of Singapore. On the first Sunday evening in their new home, father told his family that he had decided not to take one more________or pursue any more promotions. From then on he was going to spend more time with his family.

Father did not wake up the next day.

1.A.often B.frequently C.hardly D.never

2.A.defended B.found C.realized D.reasoned

3.A.announced B.made C.guessed D.produced

4.A.location B.position C.name D.title

5.A.took off B.paid off C.turned off D.set off

6.A.trouble B.stress C.courses D.routes

 

1.C 2.D 3.A 4.B 5.B 6.C 【解析】 1.句意:爸爸几乎不和家人一起吃饭。 考查副词辨析。often经常;frequently频繁地,经常;hardly几乎不;never从不,绝不。由上文“He spent all his evenings...except for Sundays.”可知,“除了星期天,他用所有的晚上时间上课”,所以“他几乎不能和家人一起吃饭”。故选C。 2.句意:每当这家人抱怨他……时,他就认为他所做的一切都是为了他们。 考查动词辨析。defended防御,保护,保卫,辩解,辩白;found找到;realized意识到;reasoned推理,推论,推断,思考,理解。由第四段最后一句“Again...he reasoned that he was doing all this for them.”,此空填reasoned,与下文呼应;而defend作“辩解,辩白”解时,常用结构是:defend sb./yourself/sth.(from/against sb./sth.)。故选D。 3.句意:考试成绩公布的那一天到了。 考查动词辨析。announced宣布,宣告;made制造,制作 guessed猜测; produced生产。由主语“the examination results(考试成绩)”可知,谓语动词是announced,与助动词be(were)构成被动语态。故选A。 4.句意:……希望得到经理一职。 考查名词辨析。location地方,地点,位置;position位置,职位,职务;地方name名字;title标题。根据句意及句子结构可知,空格处表示“职位,职位”;the position of the manager意为“经理的职位”。故选B。 5.句意:不出所料,爸爸的努力又有了回报…… 考查动词词组辨析。took off起飞,paid off回,turned off关闭,set off动身、出发、引爆。由第五段首句“Father’s hard word paid off and he was promoted.(爸爸的努力得到了回报,他被提升了。)”可知,“不出所料,爸爸的努力又有了回报……”。故选B。 6.句意:……他已经决定不再学习任何课程或追求升职。 考查名词辨析。trouble困难,麻烦;stress压力;courses课程;routes路线,路途。由首段第二句“He spent all his evenings attending classes……”可知,“他用所有的晚上时间来上课”,但现在“他已经决定不再学习任何课程或追求升职”。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Kids will often ignore your requests for them to shut off the TV, start their chores, or do their homework as a way to avoid following your directions. Before you know it, you’ve started to sound like a broken record as you repeatedly ask them to do their assignments, clean their room, or take out the trash. Rather than saying, “Do your chores now.” you’ll be more effective if you set a target time for when the chores have to be completed. So instead of arguing about starting chores, just say, “If chores aren’t done by 4 p.m., here are the consequences.” Then it’s up to your child to complete the chores. Put the ball back in their court. Don’t argue or fight with them, just say, “That’s the way it’s going to be.” It shouldn’t be punitive (惩罚性的) as much as it should be persuasive. “If your chores aren’t done by 4 p.m., then no video game time until chores are done. And if finishing those chores runs into homework time, that’s going to be your loss.” On the other hand, when dealing with homework, keep it very simple. Have a time when homework starts, and at that time, all electronics go off and do not go back on until you see that their homework is done. If your kids say they have no homework, then they should use that time to study or read. Either way, there should be a time set aside when the electronics are off.

When a kid wears his iPod or headphones when you’re trying to talk to him, make no bones about it; he is not ignoring you, he is disrespecting you. At that point, everything else should stop until he takes the earplugs out of his ears. Don’t try to communicate with him when he’s wearing headphones-even if he tells you he can hear you. Wearing them while you’re talking to him is a sign of disrespect. Parents should be very tough about this kind of thing. Remember, mutual respect becomes more important as children mature.

1.According to the passage, it seldom happens that _________.

A.kids turn a deaf ear to their parents’ requests

B.parents’ directions sound like a broken record

C.children are ready to follow their parents’ directions

D.parents are unaware of what they are repeating to their kids

2.What does the underlined word “consequence” mean?

A.good event B.bad result

C.interesting situation D.dangerous accident

3.When the kid is doing his homework, parents ________.

A.should provide him with a good learning environment B.can do whatever they like

C.can stay aside watching TV D.must switch off the power

4.Parents will be able to deal with their child more effectively if they ________.

A.avoid direct ways of punishment B.make him do things at their request

C.argue and fight with their child D.allow their child to behave in his own way

5.It can be inferred from the passage that ________.

A.parents should take off his headphones when trying to have a talk with their child

B.it will make no difference that a kid is wearing his earplugs while talking to his parents

C.parents shouldn’t give in to their kid when he shows no sign of respect

D.kids’ purposely talking to their parents with iPod gives them a sense of power and control

6.The main idea of the passage is _________.

A.that respecting each other is more important than anything else

B.how kids behave to ignore and disrespect their parents

C.that children should make choices and decisions on their own

D.how parents can deal with their kid’s behavior without losing their control

 

查看答案

Complete the sentences with the Chinese given

1.作为优等生,他已经写了几个成功的电脑游戏。

2.他骑着独轮车,腿很疼。

3.我化上妆,穿上戏服,在马戏团里和其他表演者一起训练。

4.附近的中餐馆管理的如此的好,以至于非常受欢迎。 (so…that)

5.学习做会计使他在国外更容易找到工作。 (it 作形式宾语)

 

查看答案

Rewrite the following sentences as required

1.He was successful in finishing the SAT in less than 3 hours. (保持句意不变)

He ________ ________ finishing the SAT in less than 3 hours.

2.The whizz-kid seldom discusses business with partners after 11:30. (改为反义疑问句)

The whizz-kid seldom discusses business with partners after 11:30, ________ ________ ?

3.The students are interested in playing rugby after school. (保持句意不变)

The students are ________ ________ playing rugby after school.

4.Students wear uniforms in school every day. (改为被动语态)

Uniforms ________ ________ in school by students every day.

5.He went abroad to learn how to be an engineer. (对划线句提问)

________ ________ he go abroad?

6.The boy is in charge of the sales section in the family business. (保持句意不变)

The boy is ________ ________ the sales section in the family business.

7.bright, is, the room, operate, enough, in, for, the doctor, to (连词成句)

______________________________________________________

 

查看答案

—You don’t have to make so much noise in class, do you?

—_______.

A.Never mind B.I’m sorry C.Not at all D.I don’t know

 

查看答案

Which of the following is true?

A.You have borrowed the dictionary for two weeks.

B.The two friends got to know each other since three years ago.

C.The supermarket opens from 8 a.m. to 9 p.m.

D.I haven’t seen my English teacher in my primary school since I graduated.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.