满分5 > 初中英语试题 >

Around the world,facial recognition(FR人...

 

Around the world,facial recognitionFR人脸识别)has slowly become a part of our daily life.

After helping people to make payments and open bank accounts,FR now is used in the subway of Zhengzhou,Henan Province. FR was introduced in September and now it can be used by passengers who link their online payment systems to the subway's smartphone app. China Daily reports that other cities in China,including Beijing,are testing a similar system.

It's not hard to see why. FR technology could help speed up security (安全) checks greatly. Yuan Xiaoqin,a park manager in Hangzhou,told CCTV the reason why the park upgraded (升级) its entry system,"FR can help a visitor enter the park in two or three seconds. Fingerprint information sometimes isn't sensitive (灵敏的),especially when the fingers are injured or too dry." Before,the park used a fingerprint entry system.

However,there are some problems with the use of FR. Some people are afraid that their personal information will be leaked.

In fact,sometimes people can refuse the app if they don't want their facial information disclosed (暴露),but sometimes people don't have a choice.

1.Which city is using facial recognition in the subway?

A.Zhengzhou. B.Beijing. C.Hangzhou. D.Chengdu.

2.How can a passenger use FR technology to take the subway?

A.Buying a smartphone in the subway station.

B.Opening a bank account on a smartphone.

C.Taking a photo of his face and sending it out.

D.Linking his online payment systems to the subway's smartphone app.

3.Why did the park improve the entry system?

A.Because FR technology was more fashionable.

B.Because sometimes the system didn't work well.

C.Because the system could injure visitors' fingers easily.

D.Because the manager found it hard to manage the visitors.

4.What does the underlined word "leaked" mean in Paragraph 4?

A.Secret smartphone apps are used, B.Secret information is known by others.

C.Facial recognition technology is used widely. D.Personal information is stored in the smartphone.

 

1.A 2.D 3.B 4.B 【解析】 短文主要介绍了FR人脸识别。在世界范围内,FR人脸识别已经慢慢成为我们日常生活的一部分。在帮助人们付款和开立银行账户之后,FR现在河南郑州的地铁里使用。然而,FR的使用存在一些问题。有些人担心他们的个人信息会被泄露。事实上,如果人们不想自己的面部信息被泄露,有时他们可以拒绝这款应用,但有时人们别无选择。 1.细节理解题,根据“After helping people to make payments and open bank accounts,FR now is used in the subway of Zhengzhou,Henan Province.在帮助人们付款和开立银行账户之后,FR现在河南郑州的地铁里使用。”,可知答案。故选A。 2.细节理解题,根据“FR was introduced in September and now it can be used by passengers who link their online payment systems to the subway's smartphone app.FR于9月份推出,现在乘客可以使用它,他们可以将自己的在线支付系统与地铁的智能手机应用程序联系起来。”,可知答案,故选D。 3.细节理解题,根据“FR technology could help speed up security (安全) checks greatly. Yuan Xiaoqin,a park manager in Hangzhou,told CCTV the reason why the park upgraded (升级) its entry system,"FR can help a visitor enter the park in two or three seconds. Fingerprint information sometimes isn't sensitive (灵敏的),especially when the fingers are injured or too dry."FR技术可以大大加快安全检查的速度。杭州公园经理袁晓琴在谈到公园升级入园系统的原因时表示,FR可以帮助游客在两三秒内进入公园.指纹信息有时并不敏感,尤其是手指受伤或太干的时候。”,可知答案,故选B。 4.词义猜测题,根据前文“However,there are some problems with the use of FR.然而,FR的使用存在一些问题。”及后文“In fact,sometimes people can refuse the app if they don't want their facial information disclosed(暴露),but sometimes people don't have a choice.事实上,如果人们不想自己的面部信息被泄露,有时他们可以拒绝这款应用,但有时人们别无选择。”,可知应该是指信息泄露,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    What age does doukou nianhua refer to?

In one of his poems,Tang Dynasty poet Du Mu compared girls around the age of 13 to blooming cardamom (豆蔻) flowers. Since then,people have used the phrase to refer to teenage girls of this age.

Rather than using numbers,ancient Chinese people described someone's age using titles (称谓). For example,Chuitiao,meaning "straight hair",referred to children from 3 to 8 years old. Chuitiao was a popular hairstyle for children of these ages.

Zongjiao,meaning "twisted (缠绕的) horn (角)",described children from 9 to 14 years old. Back then,children would comb their hair into two halves and twist each half into a knot. They looked like two horns on their heads.

Shufa,meaning a child ties his hair up,was used for boys who had reached the age of 15.

Ruoguan,or "junior cap" was used for young men in their twenties. These men would attend a hat-wearing ceremony when they turned 20,showing that they had become an adult.

"The year of independence" was the time when a man turned 30. He won't have a daydream any longer. He shouldn't speak more and work less.

At the age of 40,one has no doubts about the world.

When a man turned 50,he reached "the year of understanding the fate (命运)of heaven". It means he has become aware of his fate and will no longer make any useless efforts.

Finally,if you were lucky to live beyond 100 years,you would get the title "Qiyi".

1.What age does doukou nianhua refer to?

A.3-8 years old. B.13 years old. C.9-12 years old. D.18 years old.

2.Which of the following is TRUE according to the psssage?

A.Zongjiao means one will not become puzzled .

B.Shufa was used for girls who had reached the age of 15.

C.Men at the age of 20 would attend a hat-wearing ceremony.

D.If people lived to be 100 years old,they would get Chuitiao.

3.When you turn 30,you are supposed to___________.

A.be responsible for your actions B.build a garden in the air

C.ask your parents for everything D.say more and do less

4.Which can be the best title of the passage?

A.The Different Styles of Hair. B.The Different Ages of People.

C.The Meaning of doukou nianhua. D.Chinese Titles about Age in Ancient Times.

 

查看答案

    Recently,my students couldn't get on well with each other,so I decided to have them play a game. I told each student to bring a plastic bag with a few tomatoes in it to school. Each student would "name" their tomatoes after the people they did not like. Therefore,the number of tomatoes would be different depending on how many people each student disliked.

The next day,all of the students brought their tomatoes to school. Some of them had just one or two tomatoes,while others had as many as five or six. I then told the students that they would have to carry their tomatoes with them wherever they went for one week.

Several days went by. Some of the students started to complain,as their tomatoes started to rot (腐烂) and smell bad. The students who carried more tomatoes also complained about how heavy their bags were.

One week later,the game was over. I asked,"How did you feel about carrying your tomatoes for a week?"

The students complained once again. I simply smiled and said,"This is what it's like to carry hate in your heart. You have to carry "it" with you wherever you go. If you can't stand carrying rotten tomatoes for one week,can you imagine having hate in your heart for a whole lifetime?"

It can be exhausting to carry hate in your heart for a whole lifetime. Forgive others and move on with your life.

1.The number of tomatoes the students were asked to carry depended on __________.

A.the size of the tomatoes B.the name of the tomatoes

C.the weight of the tomatoes D.the number of the people they hated

2.What does the underlined word "it" in Paragraph 5 refer to?

A.The student. B.Hate. C.Heart. D.The tomato.

3.Why did the students start to complain after several days?

A.Because the game was over.

B.Because they hated the tomatoes.

C.Because the tomatoes started to rot and smell bad.

D.Because carrying tomatoes made them look stupid.

4.What is the writer's opinion in the passage?

A.Learn from the people you like. B.Stand the hate as long as you can.

C.Think more about the people you like. D.Forgive others and make your heart light.

 

查看答案

    Yibin Caiba Airport was closed at 7:26 p.m. on December 4,2019,and Yibin Wuliangye Airport has been put into use since December 5,2019.

Wuliangye Airport Location

Yibin Wuliangye Airport stands in Zongchang Town,which is in Cuiping District,Yibin City,Sichuan Province. It is about 11 kilometers 7 miles from downtown Yibin.

Terminal Building(航站楼)

There is one terminal with two floors covering 24,000 square meters. The ground floor will be the arrivals hall while the second floor will be the departures hall.

Airport Flights

Besides more than 20 flights to Beijing,Shanghai,Shenzhen,Hangzhou and so on,which were operated by Caiba Airport,flights to domestic(国内的) cities like Zhuhai and Tianjin,and international cities such as Los Angeles and Paris will be added step by step. The airport will be convenient for the people who want to visit the Shunan Bamboo Sea,the Xingwen Stone See,Old Town of Lizhuang and other scenic areas.

1.How far is it from the new airport to downtown Yibin?

A.11 kilometers. B.18 kilometers. C.11 miles. D.7 kilometers.

2.If a passenger wants to get on a plane,he should go to_____________.

A.the ground floor B.the second floor C.the city center D.the downtown

3.Which flight will be added at Yibin Wuliangye Airport?

A.The flight to Shenzhen. B.The flight to Beijing.

C.The fight to Zhuhai. D.The flight to Shanghai.

 

查看答案

    When I looked at the photos of the summer camp,my memories became so clear,as if it had all happened yesterday. Several months have ______,but my memory of that time doesn't seem to disappear.

There were many kinds of competitions in the camp,which put me under a lot of pressure and filled me with _____.

During the speech contest,everyone was excited to speak. But I was a bit ______ when I stood in front of so many people. At last,I tried my best to ______ it. The speech contest encouraged me and ______ my eyes to the world. The talent contest mad made me know just how talented the others were. During the debate(辩论),we talked a lot about several big difficult ________. The debate showed me how excellent the competitors were.

_____ I didn’t win a prize,I got more than a prize. I got not only valuable knowledge that I could not learn   ____ class but also made many new friends. I am so ________because I was able to take part in this event and meet the competitors. I will always _______ this great time.

1.A.spent B.passed C.cost D.left

2.A.agreement B.sadness C.excitement D.disappointment

3.A.nervous B.happy C.angry D.interested

4.A.join B.speak C.take D.finish

5.A.watched B.checked C.opened D.closed

6.A.contests B.speeches C.problems D.people

7.A.But B.Though C.If D.So

8.A.before B.for C.after D.in

9.A.thankful B.helpful C.useful D.careful

10.A.mention B.see C.think D.remember

 

查看答案

    Before going back to work one afternoon,Detective(侦探) Li took a big bite out of the red apple on his desk. He hadn't had time to eat his lunch that day. He was busy ______ a traffic accident report.

It seemed that a man named Peter had run a red light,running into another person's car. However,he said that the light had been green when he drove ______ the roads.

Li decided to question Peter himself. Maybe he could get some more information about the accident. He asked the police to bring Peter to his office.

After Peter came in,he sat down and explained to Li what had happened. He insisted (坚持)that the light was green when he crossed the road.

Li had no reason to doubt Peter's words. He told Peter that he was ______ to go.

"Thank you so much,Detective Li. By the way,that_____ apple on your desk looks deliciousI hope you enjoy it."

Li stopped for a moment,"Wait. Sit back down. I think we need to ______ more. "

Li changed his mind because he found Peter was color-blind.

1.A.looking for B.laying out C.putting off D.dealing with

2.A.across B.through C.over D.under

3.A.free B.busy C.happy D.sad

4.A.red B.green C.small D.big

5.A.talk B.enjoy C.tell D.eat

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.