满分5 > 初中英语试题 >

Yibin Caiba Airport was closed at 7:26 p...

    Yibin Caiba Airport was closed at 7:26 p.m. on December 4,2019,and Yibin Wuliangye Airport has been put into use since December 5,2019.

Wuliangye Airport Location

Yibin Wuliangye Airport stands in Zongchang Town,which is in Cuiping District,Yibin City,Sichuan Province. It is about 11 kilometers 7 miles from downtown Yibin.

Terminal Building(航站楼)

There is one terminal with two floors covering 24,000 square meters. The ground floor will be the arrivals hall while the second floor will be the departures hall.

Airport Flights

Besides more than 20 flights to Beijing,Shanghai,Shenzhen,Hangzhou and so on,which were operated by Caiba Airport,flights to domestic(国内的) cities like Zhuhai and Tianjin,and international cities such as Los Angeles and Paris will be added step by step. The airport will be convenient for the people who want to visit the Shunan Bamboo Sea,the Xingwen Stone See,Old Town of Lizhuang and other scenic areas.

1.How far is it from the new airport to downtown Yibin?

A.11 kilometers. B.18 kilometers. C.11 miles. D.7 kilometers.

2.If a passenger wants to get on a plane,he should go to_____________.

A.the ground floor B.the second floor C.the city center D.the downtown

3.Which flight will be added at Yibin Wuliangye Airport?

A.The flight to Shenzhen. B.The flight to Beijing.

C.The fight to Zhuhai. D.The flight to Shanghai.

 

1.A 2.B 3.C 【解析】 短文主要介绍了宜宾财坝机场于晚上7点26分关闭。2019年12月4日,宜宾五粮液机场自2019年12月5日投入使用。分别介绍了五粮液机场选址,航站楼和机场航班。 1.细节理解题,根据“Yibin Wuliangye Airport stands in Zongchang Town,which is in Cuiping District,Yibin City,Sichuan Province. It is about 11 kilometers (7 miles) from downtown Yibin.宜宾五粮液机场矗立在四川省宜宾市翠屏区的宗场镇。它距离宜宾市中心约11公里(7英里)。”,可知答案,故选A。 2.细节理解题,根据“The ground floor will be the arrivals hall while the second floor will be the departures hall.一楼是入境大厅,二楼是出境大厅。”,可知答案,故选B。 3.细节理解题,根据“Besides more than 20 flights to Beijing,Shanghai,Shenzhen,Hangzhou and so on,which were operated by Caiba Airport,flights to domestic(国内的) cities like Zhuhai and Tianjin,and international cities such as Los Angeles and Paris will be added step by step.除了财坝机场运营的20多个飞往北京、上海、深圳、杭州等的航班外,还将逐步增加飞往珠海、天津等国内城市以及洛杉矶、巴黎等国际城市的航班。”,可知答案,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    When I looked at the photos of the summer camp,my memories became so clear,as if it had all happened yesterday. Several months have ______,but my memory of that time doesn't seem to disappear.

There were many kinds of competitions in the camp,which put me under a lot of pressure and filled me with _____.

During the speech contest,everyone was excited to speak. But I was a bit ______ when I stood in front of so many people. At last,I tried my best to ______ it. The speech contest encouraged me and ______ my eyes to the world. The talent contest mad made me know just how talented the others were. During the debate(辩论),we talked a lot about several big difficult ________. The debate showed me how excellent the competitors were.

_____ I didn’t win a prize,I got more than a prize. I got not only valuable knowledge that I could not learn   ____ class but also made many new friends. I am so ________because I was able to take part in this event and meet the competitors. I will always _______ this great time.

1.A.spent B.passed C.cost D.left

2.A.agreement B.sadness C.excitement D.disappointment

3.A.nervous B.happy C.angry D.interested

4.A.join B.speak C.take D.finish

5.A.watched B.checked C.opened D.closed

6.A.contests B.speeches C.problems D.people

7.A.But B.Though C.If D.So

8.A.before B.for C.after D.in

9.A.thankful B.helpful C.useful D.careful

10.A.mention B.see C.think D.remember

 

查看答案

    Before going back to work one afternoon,Detective(侦探) Li took a big bite out of the red apple on his desk. He hadn't had time to eat his lunch that day. He was busy ______ a traffic accident report.

It seemed that a man named Peter had run a red light,running into another person's car. However,he said that the light had been green when he drove ______ the roads.

Li decided to question Peter himself. Maybe he could get some more information about the accident. He asked the police to bring Peter to his office.

After Peter came in,he sat down and explained to Li what had happened. He insisted (坚持)that the light was green when he crossed the road.

Li had no reason to doubt Peter's words. He told Peter that he was ______ to go.

"Thank you so much,Detective Li. By the way,that_____ apple on your desk looks deliciousI hope you enjoy it."

Li stopped for a moment,"Wait. Sit back down. I think we need to ______ more. "

Li changed his mind because he found Peter was color-blind.

1.A.looking for B.laying out C.putting off D.dealing with

2.A.across B.through C.over D.under

3.A.free B.busy C.happy D.sad

4.A.red B.green C.small D.big

5.A.talk B.enjoy C.tell D.eat

 

查看答案

    交换生约翰将来你们学校学习一个月。来之前,他想了解一下学校的规章制度。假如你是张伟,请你给约翰写一封信,介绍一下你们学校的校规,并适当阐述你对其中一项或几项规定的看法。

提示:

1.学生必须穿校服;

2. 不允许在教室里吃东西;

3. 不能带手机进学校。

要求:

1. 参考提示,可适当发挥;

2.语句通顺,意思连贯,书写工整;

3.文章不得出现任何真实信息(姓名、校名和地名等);

4.词数:不少于70词。(开头已给出,但不计入总词数。)

Dear John,

I'm glad that you will study and live with us for a month. Let me tell you some rules in our school.         

Wish you come to our school soon!

Yours,

Zhang Wei

 

查看答案

根据对话内容,将方框内符合对话情境的句子抄写在对话空白处,使对话恢复完整。选项中有两项是多余的。

A: Hi, Tom. You don't look well. 1.

B: Well,I always catch a cold, and this is the fifth time during the month.

A: 2.

B: Of course. I think I need to exercise every day. How can I solve my problem?Can you give me some advice?

A: Sure. I run at 700 every morning. It makes me relaxed and helps me stay healthy.

3.

B: Good idea. 4. If we can do it together, that would be fun.

A: Yeah. The shortest answer is doing.5.

B: OK, see you tomorrow. Thank you for your help.

A: You are welcome.

 

Have you seen the doctor?

What about exercising?

Meet you at the playground at 7:00 tomorrow.

I don't want to exercise alone.

Have you eaten any apples?

Why not Join me?

What's the matter?

 

 

查看答案

    As teenagers we often have some bad days. If you have a bad day, here are some ways of cheering you up.

Go out with a friend for a walk, a cup of coffee or a lunch date. You need not to discuss your problems at all. Sometimes all you need is a good laugh to get you going again.

Being relaxed is one of the most useful ways to solve stress. Too much stress in your body can influence your feelings. Learn right breathing and practice relaxing your body. They are helpful in dealing with stress.

Some people found it more relaxing when they do physical exercise. Go out for some walking or ride a bike when you are free. You just need to keep moving.

When you are feeling down, why not do some chores like cleaning up your room, doing some washingor even cooking a meal? You would find it a wonderful way to relax. And getting them done is also an achievement.

You can spend some of your time helping others in a charity. Helping others can not only make you happier but also improve yourself. For example, if you love animals, help at an animal center. If you like helping people, do this at a soup kitchen. Having lots of helping hours will make you better at more things.

1.What does the passage mainly talk about?

It talks about how to_________if you have a bad day.

2.How many pieces of advice are mentioned in the passage

_____________are mentioned in it.

3.What does the writer think of being relaxed?

Being relaxed is one of__________to solve stress.

4.What does the writer advise teenagers to do when they are feeling down?

When they are feeling down, they had better________like cleaning up rooms,doing some washing or even cooking a meal.

5.Why does the writer advise teenagers to help others in a charity?

Because it can both _______and improve themselves.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.