满分5 > 初中英语试题 >

Students learn their lessons in class. T...

    Students learn their lessons in class. They sit in the classroom listening to the teacher. This is a way of learning. There is another way to learn. That is, students can teach themselves. For example, if you cannot remember something when you are doing your homework, you can look at your book to find the answer. This is a way to teach yourself. We can do this in any place and at any time.

How do you teach yourself? The first thing you must do is to read. Read something you are interested in, or you have to read. The second is that you must ask yourself questions. You can write down these questions. A clever student is usually good at asking questions. The third is to answer the questions by thinking hard, by reading the text or other books, and sometimes by asking other people. This is the way of teaching yourself. A lot of students don't know how to teach themselves. But if you keep doing like this for a long time, you are sure to succeed in your study.

1.Listening to the teachers is        for students to learn something.

A.not a way B.the best way C.the only way D.not the only way

2.In teaching yourself, the first thing you must do is            .

A.writing B.reading C.asking D.answering

3.A clever student usually likes            .

A.asking questions B.asking themselves

C.finding answers D.asking    others

4.If you want to succeed, you'd better learn        .

A.how to teach others B.how to teach yourself

C.to read and write carefully D.how to ask questions

5.Which of the following is RIGHT?

A.A student can teach himself only in class.

B.It is a bad way to learn from the teacher.

C.A student can learn to teach himself if he wants to.

D.Students know very well how to teach themselves.

 

1.D 2.B 3.A 4.B 5.C 【解析】 文章大意:这篇短文主要介绍了学生们应该如何学习的问题。告诉了学生学习的途径有很多,在课堂上,在课下,向别人学习,并介绍自己学习的三种方法:首先是阅读,其次是问自己问题,最后自己努力去回答这些问题。 1.细节理解题。根据文中“They sit in the classroom listening to the teacher. This is a way of learning. There is another way to learn. That is, students can teach themselves.” 他们坐在教室里听老师讲课。这是一种学习方式。还有另一种学习方法。也就是说,学生可以自学。可知,听老师讲课是为了让学生学到一些东西。不是唯一的学习方法,故答案为D。 2.细节理解题。根据文中“How do you teach yourself? The first thing you must do is to read. Read something you are interested in, or you have to read” 你是怎么教自己的?你必须做的第一件事就是阅读。读一些你感兴趣的东西,或者你必须读。可知,故答案为B。 3.细节理解题。根据文中“A clever student is usually good at asking questions.” 聪明的学生通常善于提问。可知,聪明的学生通常喜欢问问题,故答案为A。 4.细节理解题。根据文中“This is the way of teaching yourself. A lot of students don't know how to teach themselves. But if you keep doing like this for a long time, you are sure to succeed in your study.” 这是自学的方法。很多学生不知道如何自学。如果你长时间这样做,你一定能在学习上取得成功。可知,如果你想成功,你最好学习如何教自己,故答案为B。 5.理解判断题。根据文中“There is another way to learn. That is, students can teach themselves.”可知,A是错误的;根据文中“They sit in the classroom listening to the teacher. This is a way of learning. ”可知,B是错误的;根据文中“This is a way to teach yourself. We can do this in any place and at any time.”可知,如果学生愿意,他可以学会自学。C是正确的;根据文中“A lot of students don't know how to teach themselves.”可知,D是错误的,故答案为C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Nine Types of Tea

Green

It can improve brain speed and help lose weight(重量).

White

It’s against being old and helps to keep away from the cancer(癌症).

Black

It generally has a stronger taste and helps to deal with plaque(瘟疫).

Darjeeling

It has the taste of flowers and is usually sold as black tea.

Oolong

This Chinese tea goes through a special process where it starts to dry under strong sunlight.

Chai

It is the mixture of Indian ingredients and black tea, it makes people look young.

Matcha

It is known to cut down the risk of cancer in Japan.

Po Cha

This Tibetan tea is a mixture of boiled tea leaves with butter.

Pearl Milk

This drink mixes tea with milk and tapioca(木薯淀粉)balls. It is from Taiwan.

 

 

1.Which tea is helpful for weight loss?

A.While tea. B.Black tea. C.Green tea. D.Oolong tea.

2.Where does Oolong come from?

A.India. B.China. C.Japan. D.America.

3.Why is Po Cha    different    from other    types of tea?

A.It's the healthiest tea. B.It's sold as black tea.

C.It cuts down the risk of cancer. D.It's boiled with butter.

4.    is from Taiwan.

A.Oolong B.Chai C.Po Cha D.Pearl Milk

5.Which of the following is TRUE?

A.Two types of tea can cut down the risk of cancer.

B.Black tea can not help to deal with some illnesses.

C.Chai can not keep people young.

D.Darjeeling is totally different from black lea.

 

查看答案

    Acts of kindness, big or small, are everywhere if we care to look for them. On December 232017 a man put a video on Weibo, not __ it would become popular.___ the video was only seven seconds long, it was watched more than 19 million times in just two days. It showed a young man’s __ act on a subway and he soon became an online star. In the video, the young man is __ with a mobile phone in his hands. On the phone screen, there’s a message in large font (字体). “Please wake me up if you need my __.’’

Plenty of web users were deeply moved by the young man’s act and __ him for his kindness. Chutian Metropolis Daily offered to interview the young man, but he politely___ the invitation. He said he just did what he felt he should do. On Weibo, he wrote he would easily fall asleep when he had ___to do on the subway. He was __ that others might need the seat. So he __ the idea of making a message on his phone screen.

Kindness needs to be passed on. Let’s work together and make such positive (积极地)energy spread further.

1.A.agreeing B.regretting C.remembering D.knowing

2.A.If B.Unless C.Though D.Because

3.A.kind B.careless C.impolite D.terrible

4.A.afraid B.asleep C.awake D.alive

5.A.idea B.advice C.seat D.phone

6.A.asked B.praised C.excused D.punished

7.A.hid B.received C.refused D.sent

8.A.nothing B.anything C.everything D.something

9.A.sad B.angry C.excited D.worried

10.A.took up B.thought of C.talked about D.turned to

 

查看答案

I heard that Mrs. While decided to talk to John's parents.

Oh, he is            again. He had a fight with his classmate.

A.in silence B.in trouble C.in person D.in public

 

查看答案

Why not use the lift to help carry the heavy box? It can save your         .

Good idea!

A.effort B.value C.energy D.sense

 

查看答案

Have you ever read the book Vikings?

Yes, our teacher often advises us            more English classical(经典的)novels.

A.to read B.reading C.reads D.read

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.