满分5 > 初中英语试题 >

Students work very hard but many are unh...

    Students work very hard but many are unhappy. They feel heavy pressure from their parents. Most students are always being told to study harder by their parents so that they can have a wonderful life. Though this may be a good idea for those very clever students, it can have terrible results for many students because they have difficulties in their studies.

As it is reported, some students killed themselves. Some join the groups of troublemakers(闹事者). Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and it makes their parents lose hope. Such students feel that they are hated by everyone else, they meet and they don’t want to go to school any longer, so they become dropouts(辍学生).

Although most parents are worried about their children, they do not help them. Many parents feel that they are not able to help their children and it is the teachers’ work to help their children . To make matters worse, a lot of parents send their children to those schools which open in the evening and on weekends. Those schools only help students to pass exams. Almost three quarters of middle school students have been to such kind of schools.

Many school usually have rules about everything, from the students’ hair to their clothes and things in their school bags. In fact, some strict rules may hurt the feelings(情感)of the students. Almost 40% of the students said that no one bad taught them how to get on with others, how to tell right from wrong, how to show love to others, even to their parents.

根据短文内容,选择正确答案。

1.Many students feel unhappy because _____________________

A.Their teachers don’t like them. B.they worry about their parents.

C.Their parents put too much pressure on them D.they can’t get on well with those clever students.

2.Some of the students join the groups of troublemakers because________________.

A.they want to kill themselves B.They can’t do well in school

C.They hate everyone else they meet D.They are afraid of making trouble

3.Dropouts are the students who__________________.

A.make trouble in and out of school B.try hard buy always fail in the exams

C.lose hope and never do their homework D.leave school before finishing their studies

4.Which of the following is not true?

A.Few students like heavy pressure.

B.It’s only the teacher’s duty to help the students.

C.Heavy pressure may be harmful to many children.

D.Most parents only think of their children’s exam.

5.We should_________to help them feel less trouble.

A.show more love to the students

B.send the students to evening school

C.realize that the students should hate everyone else they meet

D.make the students keep all the strict school rules.

 

1.C 2.B 3.D 4.B 5.A 【解析】 本文讲述了很多学生尽管学习非常努力但不开心,因为父母带给他们很大的压力,同时学校制度也在某种程度上给学生以不小的压力。父母应该要尽力帮助孩子,不要给孩子太大的压力,在学校老师不应只关注学生的成绩,还要交他们如何与人相处、辨别是非、表达爱。 1.细节理解题。根据第一段“They feel heavy pressure from their parents.”,可知许多学生感到不高兴,因为他们的父母给他们太多的压力,故选C。 2.细节理解题。根据第二段“.Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams”,可知一些学生加入了闹事团伙,是他们在学校学习不好,故选 B。 3.词义猜测题。根据第二段“Such students feel that they are hated by everyone else, they meet and they don’t want to go to school any longer”,可知一些学生感觉他们自己令人讨厌,不再去学校,由此推断这些学生本该在校学习,却离开学校”;故选D。 4.推理判断题。根据第一段“Students work very hard but many are unhappy. They feel heavy pressure from their parents”,可知很少学生喜欢压力,所以A表述正确;根据第四段“Almost 40% of the students said that no one bad taught them how to get on with others, how to tell right from wrong, how to show love to others, even to their parents.”,可知在学校老师不应只关注学生的成绩,还要交他们如何与人相处、辨别是非表达爱,所以B表述错误;根据第一段“it can have terrible results for many students because they have difficulties in their studies.”,可知沉重的压力可能对许多孩子有害,所以C表述正确;根据第三段“Although most parents are worried about their children, they do not help them”,可知父母只会关注孩子的成绩,不会尽力帮他们,所以D表述正确;故选 B。 5.推理判断题。本文讲述了很多学生尽管学习非常努力但不开心,主要是来源于父母的压力和学校制度的一些压力。所以父母应该要尽力帮助孩子,不要给孩子太大的压力,在学校老师不应只关注学生的成绩,还要教他们如何与人相处、辨别是非、表达爱,由此推断家长和老师应该多爱孩子,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Thang-ga(唐卡)is a special kind of painting .It was found only in Tibet,China. It started from the Tang Dynasty(唐朝). Thang-ga paintings show Tibetan people’s lives. In recent years, Tang-ga paintings have caught the public’s attention .At the same time,the Chinese government has also tried hard to protect the art.

The color of Tang-ga paintings looks wonderful and special. Because of the special environment of Tibet and the excellent skills of artists, the paints(颜料) used in Thang-ga are different from other paints. They were made from minerals like gold and silver, as well as some plants. The paints were made by hand and the beautiful colors could last(持续)for hundreds of years.

However, with the development of technology, people now use cheaper and more easily-made chemicals to make Thang-ga paints. The traditional paints used in Thang-ga paintings took a lot of work and they were made in many secret ways. Later people stopped making the paints and forgot about them. So the skills needed to make them were almost lost. The traditional Thang-ga paintings are difficult to find now.

根据短文内容,判断句子正(T)(F)

1.Tang-ga is a special and unusual kind of art.

2.Tang-ga was found only in Tibet in the Tang dynasty.

3.The special environment of Tibet and the excellent skills of artists make Tang-ga paints different from other paints.

4.The color of Tang-ga paintings can last for hundreds of years with modern technology.

5.The skills of artists have been already lost, so it is difficult to find the traditional Tang-ga paintings.

 

查看答案

    A little boy invited his mother to his school’s first teacher-parent meeting. He never thought that she would _______. But she did. He felt worried. ________she was a beautiful woman, there was a scar(伤疤)that covered nearly the whole right side of her face.

At the meeting, the boy was _______to see other people having a good talk with his mother. But he felt sorry for his mother’s face and sat in a chair ______his mother . Just then he heard a talk ______his mother and his teacher.

“How did you get the scar on your _______?” the teacher asked. She replied, “When my son was a baby, his room caught on caught on fire on day. ______was too afraid to go in, so I went in and ran towards his bed. Just then I saw a beam(横梁)coming down and I placed myself over him trying to _______him. I was knocked but luckily, a fireman saved both of us .” She touched the scar.

“This scar will be here forever, but I have never regretted ______I did for my son. You see, he is strong and healthy now.”

Hearing that, the little boy came out running to his ______with tears in his eyes. He hugged(拥抱)her and held her hand tightly(紧紧地)for the rest of the day.

1.A.refuse B.agree C.drop D.make

2.A.Because B.So C.Although D.Therefore

3.A.interesting B.surprised C.disappointed D.confusing

4.A.far from B.close to C.next to D.behind

5.A.with B.among C.between D.at

6.A.face B.arm C.hand D.head

7.A.Nobody B.Everybody C.Somebody D.Anybody

8.A.find B.protect C.stop D.take

9.A.how B.what C.when D.where

10.A.sister B.teacher C.mother D.father

 

查看答案

—Li Yuchun sings so well, I like her very much.

—____________.

A.So am I B.So does she C.So I do D.So she does

 

查看答案

—I’m sorry for being late.

—__________________.

A.With pleasure B.It’s right C.It’s too bad D.Forget it

 

查看答案

All my family are going to move ____________, like France.

A.interesting somewhere B.somewhere interesting

C.interested somewhere D.somewhere interested

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.