满分5 > 初中英语试题 >

Huang Qingyun spent her life telling sto...

    Huang Qingyun spent her life telling stories to children. Now though she is 97 years old she has no plans to stop.

I did this for children, from the first day I started to write stories. I am old now, but I still want to go on telling stories to children, Huang said.

Born in Guangzhou in 1920, Huang spent her childhood in Hong Kong and her favorite hobby was making up stories for her elder sister.

In 1935, Huang went to university and studied Chinese. During this period, she was greatly influenced by well-known Chinese educator Tao Xingzhi and decided to become a primary school teacher. However, instead of being a teacher, Huang found another way to educate children. During World War II, Huang often told stories to homeless children at the Little Children Society, a charity(慈善机构)set up by a professor from the University of Hong Kong.

Huang also started a column(专栏)called “Sister Yun’s Mail Box” in Xin Er Tong, a children’s magazine set up in Hong Kong in 1941. From then, Huang officially started writing and created a large number of stories for children. Huang spent about 30 years at the magazine working as chief editor(主编)in Guangzhou.

Huang retired(退休)in1987. She moved to Hong Kong and went on creating stories for children, including! Love Hong Kong, Children from Hong Kong and Shoes Brothers.

“What I wrote were all for children, and for me, writing fairy tales is my favorite,” Huang said.

1.When Huang Qingyun was a child, she liked ____________.

A.writing fairy tales B.reading story books

C.making fun of her elder sister D.making up stories for her elder sister

2.At first, Huang Qingyun decided to become a school teacher because of ________.

A.her parents B.a great educator

C.her elder sister D.her Chinese teacher

3.The Little Children Society is the name of a __________.

A.book B.film C.magazine D.organization

4.We can learn from the passage that Xin Er Tong __________.

A.was set up in Hong Kong B.often helped homeless children

C.was set up by Huang Qingyun D.had many good columns

 

1.D 2.B 3.D 4.A 【解析】 本文主要向我们介绍了著名的作家黄庆云。 1.细节理解题。根据“Born in Guangzhou in 1920, Huang spent her childhood in Hong Kong and her favorite hobby was making up stories for her elder sister.”可知,黄庆云小时候喜欢编故事给她的姐姐。故选D。 2.细节理解题。根据“she was greatly influenced by well-known Chinese educator Tao Xingzhi and decided to become a primary school teacher.”可知,她深受中国著名教育家陶行知的影响,决定成为一名小学教师。故选B。 3.细节理解题。根据“Huang often told stories to homeless children at the Little Children Society, a charity(慈善机构)set up by a professor from the University of Hong Kong.”可知,The Little Children Society是一个慈善机构。故选D。 4.推理判断题。A项:是在香港成立的;B项:经常帮助无家可归的孩子;C项:是黄庆云建立的;D项:有很多好专栏。根据“Huang also started a column(专栏)called “Sister Yun’s Mail Box” in Xin Er Tong, a children’s magazine set up in Hong Kong in 1941.”可知,Xin Er Tong是在香港成立的。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Last week I was at my desk in the classroom as usual. I was very tired, and couldn’t concentrate(集中注意力)on the lesson. I looked around and noticed a door behind me. “I’m sure it wasn’t there before!” I said to myself. Very quickly I got up, opened the door, and saw a long hallway. Soon I found myself in an underground room. There were a lot of strange machines, and people moved around in white coats. Suddenly I heard a scream(尖叫)from another room, and I began to feel afraid. Just then a tall man with white hair came towards me.

“I am a professor(教授)”, he told me. “How nice to see you! Did you come to help with our little experiment(实验)?” I didn’t like the professor, and I didn’t want to stay. I tried to run away, but my legs couldn’t move. He came closer. “Don’t worry,” he said, smiling. “We’re just doing a few tests….” “No!” I shouted. “No test!” He put his hand on my arm and repeated, “A few tests, tests, tests...”

Just then I woke up. I was back in the classroom, and someone was shaking my arm. I listened to the teacher. “Tests this week and next week,” she said. “That’s better,” I thought.

1.The writer fell asleep when he was _______________.

A.taking a test B.having a class

C.doing his homework D.doing an experiment in the lab

2.What did the writer say about the professor in his dream?

A.He seldom smiled. B.He had white hair.

C.He looked like his teacher. D.He invented some machines.

3.How did the writer feel at the end of the passage?

A.Shocked. B.Excited. C.Relaxed. D.Worried

 

查看答案

 

 

Earth Day Activities

Cleanup

DateTime

Sunday, April 22, 2018

9:30 a.m.-11:30 a.m.

Address

Several places in the City of Minneapolis

Registration(报名)

This event is free and open to all ages

click(点击)here to join us

5K Bee Run

Join us on Sunday, April 22 at Boom Island Park for a fun run I walk that supports the creation of a pollinator pathway(传粉路径)along the Mississippi River

REGISTRATION opens at 7:30 a. m.

FUN RUNWALK starts at 9:00 a. m.

Click here for more information

 

 

 

1.How long does the cleanup take?

A.2 hours. B.2.5 hours. C.3 hours. D.4.5 hours.

2.When does the Bee Run begin?

A.At 7:30 a.m. B.At 9:00 a.m. C.At 9:30 a.m. D.At 11:30 a.m.

3.What can we know about the Bee Run?

A.It is a Saturday activity. B.No registration is required.

C.People need to run or walk five kilometers. D.People need to run along the Mississippi River.

 

查看答案

    I went out to breakfast this morning to meet a friend. It was lovely, _______ what wasn’t so lovely was the lady who took our order.

I noticed she spoke in a way that was _______ , certainly not friendly, and kind of rude(粗鲁的).When it came to _______ turn to order, I thought to myself, “What can I do here to make her happy, to make her _______?” Surely there must be something I can sincerely compliment(赞美)her on. Then there it was and I knew at once.

It was her _______. She had the most well spoken and clear voice. That was what I would compliment her on. So after she took my order and gave me the same unfriendly attitude(态度), I said, “I hope you don’t _______ my saying you have the most amazing voice. It is so clear, well spoken and sounds so professional.”

Her whole face lit up. She smiled and as I turned and _______, I noticed her whole attitude change. The customer behind me received a totally _______ kind of service. A happier one, and all _______ what I did. Something so simple! Everyone has the power, the power to ________ change someone’s day by something as simple as a few kind words and being kind.

1.A.so B.but C.unless D.because

2.A.unlucky B.unfair C.unhappy D.uneasy

3.A.my B.her C.his D.their

4.A.nod B.cry C.shout D.smile

5.A.look B.suit C.voice D.smell

6.A.mind B.avoid C.enjoy D.stop

7.A.entered B.ate C.greeted D.left

8.A.unfriendly B.different C.uncomfortable D.strange

9.A.because of B.except for C.according to D.instead of

10.A.hardly B.widely C.completely D.naturally

 

查看答案

Jane seems strange. I think __________is hard to get along with her.

A.this B.that C.it D.one

 

查看答案

—Isn’t that Ann’s husband over there?

—No, it __________be him. He doesn’t wear glasses.

A.can’t B.mustn’t C.needn’t D.may not

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.