满分5 > 初中英语试题 >

Many students think that learning a new ...

    Many students think that learning a new language is very hard. Now think how hard it is to learn English when your brain is only the size of a bird’s brain! The following is what some birds can do.

Many different kinds of birds can copy the sounds of language. African grey parrots (鹦鹉) are the most famous for this. Every December in London, the National Cage and Aviary Bird Show (全国宠物鸟展览) tries to find the best “talking” bird in the world. One bird named Prudle stood out among the “talking birds”. She won this prize for twelve times.

Prudle was taken from her nest in Africa. She was sold to Iris Frost in England. Prudle knew almost 800 words in English. Prudle was also the oldest bird in the world that lived in a cage. Ms. Frost took care of the bird until Prudle died when it was 35 years old.

A different kind of bird named Puck was tested about the English words she knew. She knew more than 1,700 words.

If a bird can do it, anybody can do it.

1.What can African grey parrots do?

A.Speak like a person. B.Sing like a person.

C.Copy the sounds of language. D.Have conversations with a person.

2.What does the underlined phrase ''stood out" mean in Chinese?

A.随机应变 B.挺身而出 C.站了起来 D.脱颖而出

3.How many times did Prudle win the prize for “talking birds”?

A.6 times. B.12 times. C.15 times. D.35 times.

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Prudle knew more than 800 English words. B.Ms. Frost took care of Prudle.

C.Puck could speak English better than a person. D.Prudle and Puck died when they were 35 years old.

5.Who was Iris Frost?

A.Puck's owner. B.Prudle’s owner.

C.A parrot. D.An English teacher.

 

1.C 2.D 3.B 4.B 5.B 【解析】 文章介绍了两只鸟Prudle和Puck拥有超凡的语言学习能力。如果鸟类都能做到的话,我们人类为什么不能做到呢? 1.细节理解题。根据第二段第一句话“Many different kinds of birds can copy the sounds of language”可知,许多鸟类可以模仿语言的声音,尤以非洲鹦鹉为最。故选C。 2.词义猜测题。根据下文“She won this prize for twelve times.”可知,此鸟在展览中属于出类拔萃的鸟,得了十二次奖。故选D。 3.细节理解题。根据文章第二段最后一句话“She won this prize for twelve times.”可知,Prudle一共获得了十二次奖。故选B。 4.推理判断题。由“Prudle knew almost 800 words in English.”可知,Prudle知道将近800个英语单词而不是800多个英语单词,A选项错误;由“Ms. Frost took care of the bird”可知,Ms. Frost照顾Prudle,B选项正确;由“She knew more than 1,700 words”可知,Puck能知道1,700个单词,但是文章没有说明这跟人类相比是什么样的程度,C选项错误;由“Prudle died when it was 35 years old”可知,Prudle活了35岁,但是文章未说明Puck也活了35年,D选项错误。故选B。 5.细节理解题。由“Ms. Frost …when it was 35 years old.”可知,Iris Frost照顾Prudle,也就是它的主人。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,判断正误(正确“T”,错误“F”),并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。(共5小题)

Being safe at school and in your everyday life needs knowledge. If you remember the following information, your life will be much safer.

Always notice the environment around you. You shouldn’t walk alone outside Make sure where the public phones are. If anything dangerous happens you can find them quickly.

Don't use earphones (耳机) when running in the playground or on the street. You will keep yourself from the outside world and can be easily surprised.

The school bag should be carried towards the front of your body instead of putting it on your back. When buses are crowded, it is easy enough for thieves to steal the things in your bag on your back.

If you are followed by a stranger, cross the street and go in the other direction; let the stranger know that you know he or she is there. Next, go and get help from others if it is necessary. Don't go home directly. You are safer on the street than you are in your home or in a lift.

If you have to take a bus to a place far away, try to get to the stop few minutes before the buses leave. This prevents a stranger from studying you. On buses, don’t sit alone, sit behind the driver or with friends. Don’t sleep.

Don’t play with matches or candles, because it may cause fire. If your house catches fire and you have to escape through smoke, move on your hands and knees with your head 30 to 60 cm above the floor. Please remember there is cleaner, cooler air near the floor during the fire.

1.If you find a stranger following you, go home right away.

2.You'd better sit behind the driver when you are alone to take a bus.

3.It’s good for you to use earphones when you are running outside.

4.You shouldn’t sleep all the way although it’s a long bus trip.

5.During the fire, the cleaner and cooler air is far from the floor.

 

查看答案

    A terrible earthquake happened in Wenchuan on May 12th, 2008. ________ people lost their lives and home. During those days, a lot of stories about ________ could be heard. Here is ________ of them. After the earthquake, under a fallen building, some soldiers found that a ________ died in a very strange way. When they were ready to take her away, they were surprised to find that a baby in her arms was ________ alive. The baby was sleeping and ________ hurt at all. Between the dead mother ________ the living baby, there was a cell phone with a short ________ on the screen, “My dear baby, if you can survive (幸存), remember that I love you.” Everyone ________ when they read these words.

Besides this story, many other stories also move us deeply. ________ these stories, we know more about love.

You’re lucky if you are loved by others. You’re great if you love others when you're in danger.

1.A.a little B.Many C.Few D.Little

2.A.home B.live C.love D.hope

3.A.one B.none C.some D.each

4.A.woman B.man C.boy D.girl

5.A.still B.often C.never D.usually

6.A.is B.isn’t C.was D.wasn’t

7.A.or B.and C.also D.but

8.A.story B.film C.message D.song

9.A.smiled B.shouted C.laughed D.cried

10.A.On B.From C.To D.With

 

查看答案

Could you tell me ______ the T-shirt ?

A.where you buy

B.where do you buy

C.where did you buy

D.where you bought

 

查看答案

I like musicians       write their own songs.

A.who B.which C.what D.whom

 

查看答案

My aunt       my cousin, because of his great progress in all subjects.

A.takes an interest in B.takes pride in

C.takes part in D.takes place

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.