满分5 > 初中英语试题 >

阅读短文,根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F). Ne Zha has b...

阅读短文,根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F.

Ne Zha has been one of the most popular films. Since August 13, the film has taken more than 3.65 billion yuan at the box office(票房). The film has achieved many awards and has a score of 8.6 points on China's largest filming website, Douban.

The film is based on the Chinese novel The Investiture of the Gods(《封神榜》). In the novel Nezha is born during the Shang dynasty and is famous for fighting against the Dragon King. As the third son of Li Jing, he can never please his father. Finally Nezha kills himself.

It took Yang Yu, the film's director, five years to finish making the film. There are over 1,300 special effects shots, and it took more than 1,600 people to realize the film's fairy tale's setting. It is the most complex cartoons production ever made in China.

In this film, the director is fighting prejudice(偏见). "I used to suffer from a lot of prejudice after changing my career," says Yang, "since then, I have thought about making a film to encourage young people to hold on their dreams."

1.The film had 6.8 points on Douban.

2.Nezha is famous for fighting against the Dragon King.

3.Yang Yu spent 5 years finishing making this film.

4.Ne Zha is the most complex cartoons production ever made in the world.

5.Yang Yu made this film to encourage young people to hold on their dreams.

 

1.F 2.T 3.T 4.F 5.T 【解析】 本文是一篇说明文。介绍了大热的动画电影《哪吒》的相关信息以及观众们对这部电影的反应。 1.细节理解题。根据“The film has achieved many awards and has a score of 8.6 points on China's largest filming website, Douban.”该片获得多项奖项,在中国最大的电影拍摄网站豆瓣上获得8.6分。而不是6.8分。故选F。 2.细节理解题。根据“In the novel Nezha is born during the Shang dynasty and is famous for fighting against the Dragon King.”可知,小说中的哪吒出生于商朝,以与龙王作战而闻名。故选T。 3.细节理解题。根据“It took Yang Yu, the film's director, five years to finish making the film.”可知,这部电影的导演杨宇花了五年的时间才拍完这部电影。故选T。 4.细节理解题。根据“It is the most complex cartoons production ever made in China.”可知,这是中国有史以来最复杂的动画片制作。而不是世界上。故选F。 5.细节理解题。根据“since then, I have thought about making a film to encourage young people to hold on their dreams.”从那时起,我就考虑拍一部电影来鼓励年轻人坚持自己的梦想。可知,杨宇拍这部电影是为了鼓励年轻人坚持梦想。故选T。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Imagine this. You write music, but you can't hear it. It would seem ________ for most people, but not for one of the greatest composers in history. This deaf man's name was Ludwig Van Beethoven.

Beethoven was born in Germany on December 16, 1770. At the age of four, he started to learn piano and violin. He had such amazing musical ________ that he began performing in front of people when he was just nine years old. He ________ his idol(偶像), Mozart, when he was just a boy. This encouraged him to become a great piano player and a writer of music.

He was known ________ a composer around his country. ________ his life changed when he was 26 years old. He began to ________ his hearing during playing. He heard the loud ringing in his ears but he couldn't hear the music.

He went to see many ________ and tied many treatments, but nothing worked well. As he lost more and more of his hearing, he began to use "talking books". This man ________ could not hear, wrote hundreds of pieces of music during his lifetime. Most people think that the Ninth Symphony is one of the ______compositions of his works. Unfortunately, he ________ alone on March 26, 1827.His music will live on forever.

1.A.impatient B.impolite C.impossible D.important

2.A.present B.talent C.beauty D.treasure

3.A.met B.spoke to C.asked D.invited

4.A.of B.as C.for D.with

5.A.So B.Since C.Although D.However

6.A.get B.lose C.give D.achieve

7.A.friends B.helpers C.doctors D.relatives

8.A.who B.whom C.whose D.which

9.A.least B.worst C.most D.best

10.A.passed by B.passed along C.passed away D.passed around

 

查看答案

This is his latest song. The underlined part "latest" means __________.

A.newest B.oldest C.most successful D.most interesting

 

查看答案

My mother bought me a ballet dress as the gift of my birthday.

The underlined part "gift" means __________.

A.talent B.present C.interest D.hobby

 

查看答案

A number of people __________ found dead after the big earthquake.

A.is B.are C.were D.was

 

查看答案

We will go camping if it __________ tomorrow.

A.rains B.will rain C.won't rain D.doesn't rain

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.