满分5 > 初中英语试题 >

It's a sad story: someone keeps failing ...

    It's a sad story: someone keeps failing to get into the university of Tokyo for for years.It's the story of Torobo, a robot from Japan.

Torobo has been trying to enter the University of Tokyo in Japan.The university, also called Todai, is one of Asia’s top universities.Since 2015, Torobo has taken the national college entrance exam with other Japanese students .However, the robot has failed to get the required score for Todai every year.This year was no exception.

Torobo is part of a project called"Can a Robot Get into the University of Tokyo?" Japan's National Institute of Informatics started the project in 2013.Torobo is a robot brain that has arms to finish the test.

Researchers of the project want to find out what intellectual abilities(智能)will be taken place by machines.Results show that Torobo has grown in ability year by year.This year it got a score higher than Japan's national average(平均数), which is enough to enter other good universities, but not Todai.

With its big database(数据库), Torobo is good at solving knowledge—based questions and mathematical calculations.That's why it got good scores in physics, history and math.But Torobo has a hard time thinking independently.As a result, it got weak scores in language and writing.

Luckily, after four years of hardship, researchers have decided to stop Torobo from taking the test.They will grow Torobo's ability in the fields it's doing well n, so that it can be used in those industries in the future.

So though Torobo will never graduate from Todai, it can still look forward to a bright future.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1.What's True about Todai?

A.It's a robot from Japan. B.It's a story from Japan.

C.It's one of Asia's top universities. D.It's part of a project.

2.What does the underlined phrase “no exception” mean in Chinese?

A.毫不例外 B.毫不逊色 C.史无前例 D.例行公事

3.What has Torobo done again and again for the past four years from the passage?

A.It has taken the college entrance exam. B.It has failed the college entrance exam.

C.It has been taught the college courses. D.It has been studying in the University of Tokyo.

4.The best title of the passage is_________.

A.Robot's growth B.Robot's big day

C.Robot's big dream D.Robot's tough test

5.We can learn from the last two paragraphs that in the future Torobo will_________

A.be used in the fields like language teaching

B.go on taking national college entrance exam in Japan.

C.think independently and do well in language and writing.

D.be much better in solving knowledge—based problems and mathematical calculations.

 

1.C 2.A 3.A 4.D 5.D 【解析】 文章大意:文章主要讲述的是日本的一款机器人,其参加了4次入学考试,但是还是没有达到东京大学的录取分数线。不过他在历史、算数等领域表现突出,但是因为不会独立思考,所以在语言和写作方面的表现不佳。 1.细节理解题。根据文中“Torobo has been trying to enter the University of Tokyo in Japan.The university, also called Todai, is one of Asia’s top universities” 托罗博一直在努力进入日本东京大学(University of Todai),这所大学也被称为Todai,是亚洲顶尖大学之一。可知,故答案为C。 2.词义猜测题。根据文中“Since 2015, Torobo has taken the national college entrance exam with other Japanese students However, the robot has failed to get the required score for Todai every year.This year was no exception.” 从2015年开始,托罗博和其他日本学生一起参加了全国高考。但是,机器人每年都没能达到Todai的要求分数。今年也不例外。可知,加下划线的““no exception””在汉语中,是毫不例外意思 ,可知,故答案为A。 3.细节理解题。根据文中“Since 2015, Torobo has taken the national college entrance exam with other Japanese students” 从2015年开始,托罗博和其他日本学生一起参加了全国高考。可知,在过去的四年里,托罗博一次又一次地参加了高考。故答案为A。 4.最佳标题。根据文章内容可知,主要讲述的是日本的一款机器人,其参加了4次入学考试,但是还是没有达到东京大学的录取分数线。不过他在历史、算数等领域表现突出,但是因为不会独立思考,所以在语言和写作方面的表现不佳。可知,这篇文章最好的标题是机器人的艰难考验,故答案为D。 5.细节理解题。根据文中“With its big database(数据库), Torobo is good at solving knowledge—based questions and mathematical calculations.”“Torobo from taking the test.They will grow Torobo's ability in the fields it's doing well in, so that it can be used in those industries in the future.” “Torobo拥有庞大的数据库,擅长解决基于知识的问题和数学计算。”“Torobo通过参加测试,他们将提高Torobo在其擅长的领域的能力,以便将来在这些行业中使用。”可知,我们可以从最后两段中了解到,未来Torobo将更好地解决知识型问题和数学计算。故答案为D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Since 2018, the English listening and speaking test in Beijing has to be separated(分开) from the written one.And the listening and speaking test is becoming more and more important for the students who are taking senior high school entrance exams in Beijing.The test counts for 40 points on their full English exam.During the 30—minute test, students have to fill in blanks, answer questions and retell stories after listening to different materials.

The test is taken on a computer.They can take the test twice (once in December and again in March) to try to get the highest score possible.

Final exams are coming.Liu Haoxuan, 14, who studies at Beijing Dayu School, is quite busy.However, he still has to find time to practice his spoken English.That's because he will take a new English listening and speaking test. It pushes me to speak.Though it was hard at the beginning, it's a good thing,”Liu said.He got a low score when he first took it last term.But he kept working hard in order to improve his pronunciation and other skills.He practiced speaking in front of a mirror every day.Later, he got a score of 39 on the test.

Liu Tianyou, 14, from another middle school of Beijing, has his own way to prepare for the listening and speaking test.He used apps to take practice tests every day." The apps will score your performance so that you can improve accordingly(相应地),” he said.Also, the practice tests help me learn to take notes properly.They help me understand topic sentence and key words.”

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1.What do students have to do in the test?

Fill in blanks.    Answer questions.    Retell stories.    Write stories

A.②③④ B.①②④ C.①③④ D.①②③

2.What do we know about the English listening and speaking test from the passage?

A.It counts for 40 points on the full English exam. B.The test was introduced many years ago.

C.Students have to take it three times a year. D.Students can get high scores on the test easily.

3.What do you learn from Liu Haoxuan's story?

A.Practice makes perfect. B.Think twice before acting

C.Two heads are better than one. D.Knowledge is everything.

4.What do we know about Liu Tianyou?

A.He got a score of 39 on the test. B.He prepared the test on the apps.

C.He failed the listening and speaking test. D.He found it hard to get a good score.

5.What does the passage mainly talk about?

A.The difficulties students face in learning English.

B.The improvement of English education in Beijing.

C.An English class that students in Beljing have to take.

D.The new English listening and speaking test for Beijing students.

 

查看答案

    Weekend Tours by Mini—Coach(微型长途汽车) .Our mini—coaches leave London on Saturday morning and return on Sunday evening.All of these tours include the service of a guide.The price includes hotels and breakfast.You should bring enough money for your other meals (lunch and dinner), tickets and souvenirs(纪念品) Assembly(集合) points:

·Gambridge: 7:00 a m outside Cambridge Police Station, Parkside, Cambridge.

·London: 8:30 a.m.outside International Students House.229 Great Portland Street.

Tour

A

B

Place to visit

Oxford.Bath& Chester

Stonehenge & North Wales

Country

England

Wales/ England

Cick on the link:http//www.ukstudentlife.com/Travel/Tours/Company/html/to learn more.

 

根据材料内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1.How long do the tours last?

A.For one day. B.For two days. C.For three day D.For four days.

2.If you join the tour, you don't have to pay for your________.

A.breakfast B.lunch C.dinner D.tickets

3.If you live in Cambridge, you d better wait for the mini—coach before________in the morning.

A.7:00 B.8:00 C.8:30 D.9:00

4.If you take the tour B, you can visit________.

A.Bath B.Chester C.Oxford D.Stonehenge

5.Where will you probably see the information?

A.On TV B.In a book C.On the Internet. D.On the radio

 

查看答案

    Dr Martin Luther King Jr.once said, "It is always the right time to do the right thing." Joey Prusak, a manager of a Dairy Queen(a store which mainly sells ice —cream), is a person who recently did the right thing.

While serving customers at the Dairy Queen recently, Joey saw that an old man waiting in line dropped a twenty—dollar bill (钞票).However, the old man did not notice the bill fall to the ground.Then a young woman saw this and quickly picked up the bill, but instead of returning it to the old man, she put it into her own pocket!

When Joey saw this, he asked the young woman to return the bill to the old man.The young woman refused.So Joey asked the young woman to leave his store at once.Then, Joey took out his own $20 and gave it to the old man.Joey made about $10 an hour, so his kindness cost him about 2 hours of work.

Although he did not ask for any recognition(赞扬), words about his good act spread and made him famous.Many people visited the store to meet Joey and praised him for helping the old man. As J.C.Watts said, "A good people is doing the right thing when nobody's looking, Joey Prusak is a person with a good character, and he is a great example to all.

根据短文内容,判断下列句子正误,正确的答题卡上将“T”涂黑,错误的在答题卡上将“F”涂黑。

1.Both Joey and the old man noticed the bill fall to the ground.

2.Joey asked the young woman to leave the store because she refused to return the bill.

3.Joey gave the old man $30.which cost him about 2 hours of work.

4.Many people visited Joey's store to praise him for helping the old man.

5.The writer encourages readers to learn from Joey by writing the passage.

 

查看答案

    One day, our teacher said that he had an exercise for us to try.First we stood, facing away from our classmates.Then we_________backward, depending on another student to catch us.Most of us were not_________with this.We couldn't fall back for more than a few inches(英寸)_________stopping ourselves.

Finally, Judy gave it a try.She is a thin, quiet, dark—haired girl who always wears big white sweaters.Judy _________her arms over her chest(胸膛),her eyes, fell backward, and did not stop.She looked like one of the TV ads (广告)where the model jumps_________the pool.For a moment.I was sure she was going to fall onto the_________.At the last moment, her partner caught her head and shoulders and pulled her_________immediately.

“Wow!”several students yelled.Some clapped their hands.Our teacher finally smiled. “You see,” he said." You closed your eyes.That was the _________Sometimes you cannot believe what you see.You have to believe what you_________.And if you are ever going to have__________trust you, you must feel that you can trust them too —even when you're in the dark.Even when you're falling.”

1.A.fell B.connected C.drove D.laid

2.A.believable B.comfortable C.embarrassed D.painful

3.A.after B.before C.since D.for

4.A.opened B.divided C.lifted D.crossed

5.A.onto B.into C.from D.out

6.A.pool B.water C.public D.floor

7.A.away B.back C.up D.down

8.A.difference B.business C.victory D.secret

9.A.see B.feel C.hear D.smell

10.A.other B.the other C.another D.others

 

查看答案

—Do you think__________?

—It must be Carla's.She loves volleyball.

A.who is Carla B.who Carla is C.whose volleyball this is D.whose volleyball is this

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.