满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读 Our school has too(1) many rules. ...

任务型阅读

Our school has too1 many rules. We have to be in the classroom five minutes before the classes start. I really don’t know why. My friends and I like to play basketball, but we can’t run at school. It’s really boring. We have to wear the school uniform and we can’t wear hats at school. We can’t eat in the classroom.2 We have to do homework every night. We can’t leave the school alone, and we have to keep all of our things in our bags. The teachers say all these rules are made to help us, but I don’t know why. I think our school rules are too strict.

根据短文内容,完成下列任务。

任务一:根据短文内容,回答问题。

1.What sport do the writer and his friends like?

____________________________________________________________________________

2.Where can't the writer eat?

_____________________________________________________________________________

3.What does the writer think of the school rules?

_____________________________________________________________________________

任务二:写出面线单词(1)的同义短语。

4.___________________________________________________________________________

任务三:把画线句子(2)改为否定句。

5.____________________________________________________________________________

 

1.They like to play basketball. 2.In the classroom. 3.The writer thinks they are too strict. 4.a lot of/lots of 5.We don't have to do homework every night. 【解析】 文章介绍了校规,学生们可以做什么不可做什么被一一罗列,最后作者发表自己的看法:校规太严格。 1.根据文章内容“My friends and I like to play basketball, but we can’t run at school.”可知,作者和朋友喜欢打篮球。故答案为They like to play basketball. 2.根据文章内容“We can’t eat in the classroom.”可知,学生们不能在教室吃东西。故答案为In the classroom. 3.根据最后一句话“I think our school rules are too strict.”可知,作者认为校规太严格了。故答案为The writer thinks they are too strict. 4.画线单词为many,意为“许多”,修饰可数名词复数,a lot of = lots of 意为“许多”,即可以修饰可数名词复数,也可以修饰不可数名词。故答案为a lot of/lots of。 5.画线句子为We have to do homework every night.意为“我们每天不得不做作业”。这是一个一般现在时态的句子,变否定需要借助助动词do,故答案为We don't have to do homework every night.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

从方框中选择适当的选项补全对话。

A: It’s not fair. We have too many rules at our school.

B: 1.

A: 2. Don’t fight. Don’t run in the hallways. Don’t listen to music in the classroom.

B: 3.

A: We can eat in the dining hall. But we can’t eat in the classroom.

B: Can we wear hats at school?

A: 4.

B: 5.

A: Yes, we do.

 

A. Do we have to wear uniforms?

B. No, we can’t.

C. Can we eat at school?

D. Don’t arrive late for school.

E. What are the rules?

 

 

查看答案

根据汉语意思完成句子

1.你在学校必须得穿校服吗?

Do you ________ wear the school uniform at school?

2.你不能把脏衣服放在地上!

You can’t ________ the ________ clothes on the floor!

3.汤姆,请在早餐前把床铺好。

Tom, please ________ before breakfast.

4.今天是周一。上课不要迟到了。

Today is Monday. Don’t ________ class.

5.我们必须准时到校

We must arrive at school ________.

 

查看答案

    Welcome to City Library

City Library is open to everyone every day and the library card is free. You can borrow five City books, two videos and one CD at a time-three weeks for books, one week for videos and CDs.

 

BOOKS

picture books for children

books in 36 languages

stories of all kinds

You can enjoy newspapers and magazines in the reading room. You can’t take them out of the library.

 

 

VIDEOS

all kinds of video movies

TV plays

music videos

You can't watch videos here.

You can keep a video for a week for$1.

 

 

AUDIO(音频)

all kinds of music

language tapes (42 main languages in the world)

You can enjoy listening in the special rooms here.

All the CDs can be borrowed-free!

 

1.If you want to get a library card, you _________.

A.have to pay one dollar for it B.needn’t pay for it

C.need to borrow five books first D.need to make a card

2.You can borrow ________ at a time.

A.only one video B.two CDs C.five books D.a magazine

3.In the reading room, you can ________.

A.listen to music B.read newspapers C.watch videos D.watch TV plays

4.The library has ________.

A.books in 42 languages B.no language tapes

C.two kinds of music CDs D.all kinds of video movies

5.What can’t you do according to the passage?

A.Take newspapers home. B.Borrow CDs from the library.

C.Keep a video for a week. D.Borrow videos from the library.

 

查看答案

 

There are lots of rules at Jenny's school. She agrees with some _________ them. For example, they can't arrive _________ for class, they can't run in the hallways, and they can't eat in class. All _________ rules are okay because they're reasonable (合理的).

But there are some rules Jenny __________ agree with. For example, at her school they have to __________ uniforms and they can't wear jeans. But she thinks jeans are __________ because they're comfortable. At school, they can't listen to music in art class. Jenny doesn't agree with this rule. She thinks listening to music in art class is okay.

Jenny also has to follow many rules at home. For example, _________ she wants to watch TV, she has to finish her homework first. And she can't go out with her friends __________school nights, that is, from Monday to Friday. She also has to clean her room __________ week. Luckily, she doesn't  __________ take out the trash (垃圾).

1.A.of B.at C.by D.under

2.A.busy B.late C.scary D.happy

3.A.this B.that C.these D.it

4.A.didn't B.isn't C.don't D.doesn't

5.A.wears B.wear C.wore D.wearing

6.A.good B.heavy C.bad D.expensive

7.A.because B.so C.but D.if

8.A.on B.in C.from D.at

9.A.two B.next C.every D.last

10.A.have to B.must C.need D.should

 

查看答案

I have __________ rules in my home. We have __________ homework to do today.

A.too many;too much B.too much;many too

C.too many;much too D.much too;many too

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.