满分5 > 初中英语试题 >

Welcome to City Library City Library is ...

    Welcome to City Library

City Library is open to everyone every day and the library card is free. You can borrow five City books, two videos and one CD at a time-three weeks for books, one week for videos and CDs.

 

BOOKS

picture books for children

books in 36 languages

stories of all kinds

You can enjoy newspapers and magazines in the reading room. You can’t take them out of the library.

 

 

VIDEOS

all kinds of video movies

TV plays

music videos

You can't watch videos here.

You can keep a video for a week for$1.

 

 

AUDIO(音频)

all kinds of music

language tapes (42 main languages in the world)

You can enjoy listening in the special rooms here.

All the CDs can be borrowed-free!

 

1.If you want to get a library card, you _________.

A.have to pay one dollar for it B.needn’t pay for it

C.need to borrow five books first D.need to make a card

2.You can borrow ________ at a time.

A.only one video B.two CDs C.five books D.a magazine

3.In the reading room, you can ________.

A.listen to music B.read newspapers C.watch videos D.watch TV plays

4.The library has ________.

A.books in 42 languages B.no language tapes

C.two kinds of music CDs D.all kinds of video movies

5.What can’t you do according to the passage?

A.Take newspapers home. B.Borrow CDs from the library.

C.Keep a video for a week. D.Borrow videos from the library.

 

1.B 2.C 3.B 4.D 5.A 【解析】 语篇是应用文。介绍了一家图书馆的借阅规则。 1.细节理解题。根据第一段“City Library is open to everyone every day and the library card is free.”可知,图书卡是免费的。故选B。 2.细节理解题。根据第一段“You can borrow five City books, two videos and one CD at a time-three weeks for books, one week for videos and CDs.”可知,同一时间可以借5本书。2个视频和一张CD。故选C。 3.细节理解题。根据第一个表格中“You can enjoy newspapers and magazines in the reading room.”可知,在阅读室可以读报纸和杂志。故选B。 4.细节理解题。在第二个表格中有“VIDEOS◇ all kinds of video movies”,可知这个图书馆有各种各样的电影视频。故选D。 5.细节理解题。根据第一个表格“You can enjoy newspapers and magazines in the reading room. You can’t take them out of the library.”可知,报纸和杂志是不能带出图书馆的。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

There are lots of rules at Jenny's school. She agrees with some _________ them. For example, they can't arrive _________ for class, they can't run in the hallways, and they can't eat in class. All _________ rules are okay because they're reasonable (合理的).

But there are some rules Jenny __________ agree with. For example, at her school they have to __________ uniforms and they can't wear jeans. But she thinks jeans are __________ because they're comfortable. At school, they can't listen to music in art class. Jenny doesn't agree with this rule. She thinks listening to music in art class is okay.

Jenny also has to follow many rules at home. For example, _________ she wants to watch TV, she has to finish her homework first. And she can't go out with her friends __________school nights, that is, from Monday to Friday. She also has to clean her room __________ week. Luckily, she doesn't  __________ take out the trash (垃圾).

1.A.of B.at C.by D.under

2.A.busy B.late C.scary D.happy

3.A.this B.that C.these D.it

4.A.didn't B.isn't C.don't D.doesn't

5.A.wears B.wear C.wore D.wearing

6.A.good B.heavy C.bad D.expensive

7.A.because B.so C.but D.if

8.A.on B.in C.from D.at

9.A.two B.next C.every D.last

10.A.have to B.must C.need D.should

 

查看答案

I have __________ rules in my home. We have __________ homework to do today.

A.too many;too much B.too much;many too

C.too many;much too D.much too;many too

 

查看答案

— Please don’t ________ next time, Tommy.

— OK.

A.be quiet B.to be quiet C.arrive late D.to arrive late

 

查看答案

— Which sign means “No smoking”?

—________

A. B. C. D.

 

查看答案

Bruce practices ________ basketball every day so that he can be a better player.

A.play B.to play C.playing D.plays

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.