满分5 > 初中英语试题 >

During Beijing’s two sessions (两会), man...

 

During Beijing’s two sessions (两会), many proposals and suggestions were referred to. Here are three problems that might interest you.

Smartphone ban (禁止)

According to the survey made last year, 68.1 percent of Chinese school students have their own smartphones.

Lei Yanqin, a deputy of NPC, suggested that smartphones should be banned at schools nationwide. She said that listening to music and playing games in class not only disturb teachers, but also make it difficult for students to listen carefully. She added that students might also show off (炫耀) their phones too much.

New uniform designs

Most junior high schools in China require students to wear a uniform. However, only three in ten students are satisfied with their uniforms, as they think they are old-fashioned and of poor quality, China Education Daily reported.

The Revolutionary Committee of the Chinese Kuomintang Central Committee suggested that the uniforms could be redesigned. The committee said the new design could include more elements (元素) of traditional Chinese culture. They added that better quality clothing should be used to make the uniforms so that they will be more comfortable to wear.

Video game rating system

Over 200 million teenagers across China play online games like King of Glory, Guangming Daily reported. With their computers and ipads, teenagers are able to play most online games produced in China and abroad. However, some violent games might not be suitable for young people.

Many NPC deputies suggested that a rating system (分级制度) for online games should be introduced. All games would be sorted into age groups according to their content. Players would have to provide their ID numbers before playing certain games.

 

 

1.What isn’t mentioned in the passage?

A.Out-of-school training. B.Smartphone ban.

C.New uniform designs. D.Video game rating system.

2.How does Lei Yanqin like smartphones?

A.They are necessary in schools.

B.They are causing lots of trouble in schools.

C.They can help students take notes quickly.

D.They should be banned in schools worldwide.

3.What’s the function of the video game rating system?

A.Making online games more popular.

B.Limiting the number of online games.

C.Protecting teenagers from unsuitable games.

D.Stopping teenagers from playing online games.

4.What’s the writing purpose of the passage?

A.To avoid the violence at school.

B.To stop students from using smartphones.

C.To tell the readers the importance of education.

D.To spread the information about Beijing’s two sessions.

 

1.A 2.B 3.C 4.D 【解析】 文章介绍的是在北京两会期间,被提及的诸多问题中有三个让你感兴趣。一是中学生应该被禁止使用智能手机;二是新校服的设计;三是电子游戏分级系统。 1.细节理解题。根据文章中表格左侧栏中的内容对照可知,只有A选项没有在文中提到,所里这里应该选择A,故选A。 2.细节理解题。根据文中Lei Yanqin, a deputy of NPC, suggested that smartphones should be banned at schools nationwide. … She added that students might also show off (炫耀) their phones too much. 全国人大代表雷艳琴建议,全国范围内的学校应该禁止使用智能手机。……她补充说,学生们也可能过分炫耀自己的手机。可知,她认为手机在学校会带来很多的问题,故选B。 3.细节理解题。根据文中However, some violent games might not be suitable for young people. 然而,一些暴力游戏可能不适合年轻人。以及文中All games would be sorted into age groups according to their content. Players would have to provide their ID numbers before playing certain games. 所有的游戏都将根据内容分为不同的年龄组。玩家在玩某些游戏之前必须提供他们的身份证号码。可知游戏分级会保护青少年玩不合适他们的游戏,故选C。 4.主旨大意题。根据文章的开头During Beijing’s two sessions (两会), many proposals and suggestions were referred to. Here are three problems that might interest you. 在北京两会期间,许多提案和建议被提及。这里有三个你可能感兴趣的问题。可知文章的目的是为了传播北京两会的消息。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    As you grow older, you’ll be faced with some challenging decisionslike ________ to cut class or try cigarettes. Making decisions on your own is hard, but when other people get involved and try to pressure you one way or another, it can be even ________. People who are your age, ________ your classmates, are called peers. When they try to influence how you act, to get you to do something, it’s called peer pressure.

Peers can have a positive influence on each other. Maybe another student in your science class taught you an easy way ________ the planets in the solar system. Maybe you got ________ excited about your new favorite book, and now everyone’s reading it. These are examples of how peers positively influence each other.

Sometimes peers influence each other in negative ways. For example, a few kids in school might try to get you to cut class with them; your soccer friend might try to convince you to be mean to another player and never pass him the ball.

It is hard to be the only one who says “no” to peer pressure, but you can do it. ________ your own feelings and beliefs about what is right and wrong can help you know the right thing to do. You’ve probably had a parent or teacher advising you to “choose your friends ________.” Peer pressure is a big reason ________ they say this. If you choose friends who don’t cut class, smoke cigarettes, or lie to their parents, then you probably won’t do these things, ________, even if other kids do.

If you continue ________ peer pressure and you’re finding it difficult to handle, talk to someone you trust. Don’t feel guilty if you’ve made a mistake or two.

1.A.why B.when C.where D.whether

2.A.hard B.harder C.hardly D.hardest

3.A.like B.with C.all D.as

4.A.remember B.remembering C.to remember D.remembered

5.A.others B.other C.another D.the other

6.A.Pay attention to B.To pay attention to C.Paying attention to              D.Pays attention to

7.A.friendly B.widely C.clearly D.wisely

8.A.why B.that C.how D.which

9.A.also B.either C.too D.as well

10.A.facing B.face C.to face D.faced

 

查看答案

    Mr. Black was over fifty years old. He sometimes made some mistakes in his work, and he lost his work. So he had lots of time every day to do something. Then he often met his old friends under a big tree. They had a drink there and ________ anything they liked.

One day, some old men were sitting together again and talking about young people in this world. They all agreed that the old people were cleverer than young people. Then one of the old ________ said that young men were stronger than old men.

________ of them agreed that this was true, but Mr. Black didn’t. He said, “No, I am as strong now as when I was a young man.” His friends were surprised ________ what he said.

“Well,” said Mr. Black. “Near my house there is a big stone. When I was a young man, I tried to move it, but I couldn’t because I was not ________. I am an old man now, and when I try to move it, I still can’t. So I am as strong as when I was young.”

1.A.talked for B.talked to C.talked with D.talked about

2.A.man B.woman C.men D.women

3.A.All B.None C.Both D.Neither

4.A.to B.at C.of D.on

5.A.enough strong B.strong enough C.weak enough D.enough weak

 

查看答案

Excuse me, would you mind telling me how to call a car through “Didi”?

__________

A.Certainly not. B.Take it easy. C.Sure, I’d love to. D.That’s for sure.

 

查看答案

The notebook __________ Jack’s. It has his name on it.

A.may belong to B.might belong to C.can be D.must be

 

查看答案

There is so much smog these days. We all want to know __________.

A.how we can do to prevent it B.when can we prevent it

C.what we can do to prevent it D.why can’t we prevent it

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.