满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。 Mark Twa...

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。

Mark Twain is someone Americans are taught to love. Older relatives, English teachers and the media always praise him. But when you actually take the time to read The Adventures of Tom Sawyer, you find that his work is more w1. than you could ever imagine.

The novel describes a young boy named Tom sawyer growing up in a small town a2. the Mississippi River. He explores the countryside on a riverboat with his friends, falls in love with girls, starts secret clubs and s3.for treasure. Twain’s idea of childhood is magical--a time of imagination, wonder and, of course, adventure.

More importantly, t4. the eyes of Tom Sawyer, Twain c5. makes fun of US culture. For example, Tom hates going to church, and Twain uses scenes of Tom there to make fun of religion(宗教) and its old traditions.

Twain’s writing is full of these kinds of critical(批判的) points about c6.and politics.

That’s w7.he is so loved in the US-- he wasn’t afraid to state his opinions, and he did so clearly.

He also believed strongly in w8.  right to vote in elections and gave a famous speech on the subject, c9. “Votes for Women”, in 1901.

“Tom was a great hero once more-- the pet of the old, the envy of the y10.,” Twain writes in Tom Sawyer. But he could just as well be describing himself.

 

1.wonderful 2.along 3.searches 4.through 5.cleverly 6.culture 7.why 8.women’s 9.called 10.young 【解析】 文章大意:文章主要介绍了美国著名小说家马克吐温的小说《汤姆索娅历险记》和他的作品风格。他从未停止过批判美国的社会和文化。他还强烈相信妇女在选举中应该拥有选举权。 1.句意:你发现他的作品比你想象的还要精彩。 根据所给空前面的“is more”可知,应该填的是形容词,由后文“than you could ever imagine”可知,应该是精彩的,wonderful意为“精彩的”,故填wonderful。 2.句意:这部小说描写了一个名叫汤姆·索耶的小男孩在密西西比河沿岸的一个小镇上长大。 根据所给空前面的“growing up in a small town”和后面的“the Mississippi River”可知,应该是沿着,along意为“沿着”,故填along。 3.句意:他和朋友们一起在河船上探索乡村,爱上女孩,开秘密俱乐部,寻宝。 根据所给空后面的“for treasure”可知,应该是寻宝,search for意为“寻找”,由前文“starts secret clubs and”可知,应该填的是动词的第三人称单数形式,search的第三人称单数形式是searches,故填searches。 4.句意:更重要的是,通过汤姆·索耶的眼睛。 根据所给空后面的“the eyes of Tom Sawyer”可知,应该是通过,through意为“通过”,故填through。 5.句意:吐温巧妙地取笑了美国的文化。 根据所给空后面的“makes fun of”可知,应该填副词修饰动词,由后文“For example, Tom hates going to church, and Twain uses scenes of Tom there to make fun of religion(宗教) and its old traditions”可知,应该是巧妙地,cleverly意为“巧妙地”,故填cleverly。 6.句意:吐温的作品充满了这些关于文化和政治的批评观点。 根据所给空后面的“and politics”可知,应该填的是名词文化,culture意为“文化”,故填culture。 7.句意:这就是为什么他在美国如此受人爱戴——他不怕说出自己的观点,而且说得非常清楚。 根据所给空后面的句子“he is so loved in the US-- he wasn’t afraid to state his opinions, and he did so clearly”以及that’s why意为“那就是……的原因”,故填why。 8.句意:他还强烈地支持妇女在选举中的享有投票权。 根据后文“Votes for Women”可知,应该是妇女的权力,women和right是所属关系,所以要用名词所有格,可数名词变复数,结尾不是以s结尾的单词,变名词所有格时在结尾加’s,故填women’s。 9.句意:1901年发表了一篇著名的演讲,题目是“妇女选举权”。 根据前文“gave a famous speech on the subject”和后文“Votes for Women”可知,应该是被叫做,过去分词作后置定语,called意为“被叫做”,故填called。 10.句意:汤姆又成了一位伟大的英雄—老人的宠儿,年轻人的羡慕。 根据前文“the pet of the old”可知与老年人相对应应该是年轻人,the young意为“年轻人”,故填young。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In our daily lives many people always have negative thoughts. Being in a negative space is harmful to our life and study. If you keep them in mind, you will lose hope sooner or later. Let’s drive away some of the most common negative thoughts.

No one cares about me.

Sometimes you say that your family and friends don’t care about you. Maybe you are too negative and misunderstand the gestures of love they show you. They don’t have to be big gestures, but there are many countless little things they do for you. Maybe you just pay no attention to them and take them as granted. Perhaps you think they don’t care about you so you don’t make any effort in your relationships. Start showing people you care, so they can show you back in the same way. And if you don’t have good relationships wit the people you know, what’s stopping you from making new friends?

Why is she better off?

Comparing yourself to someone else is never positive. There’s always going to be someone who is younger, prettier, smarter, or richer than you. If you keep admiring what someone else has, then this may cause you to lose the balance in your mind, which will open a whole other negative can of worms. Remember, what they don’t have is your whole package. Be proud of what you have, because if you want to play the comparison game, remember that there are people who are also worse off than you are.

I’ll never reach my goal.

If you think you’re not going to be able to “get there”, think again. There are many people who are worse off and have overcome more difficulty than what you are facing.

Everything is within your reach as long as you work hard and have a positive attitude.

1. thoughts

Harm

Being in a negative space does 2. to our life and study.

3. them in mind will make you lose hope sooner or later.

Aspect of negative thoughts

No one 4. about me.

You are too negative to 5. the gestures of love your family and friends show you.

Why is she better off?

Keeping admiring what someone else has may cause the6.of the balance in your mind.

I’ll never reach my goal.

7. on driving away the negative thoughts

Make an effort in your relationships and start showing people you care, so they can show you back in the same way. And if you don’t get 8. well with the people you know, what’s stopping you from making new friends?

Be 9.of what you have, because if you want to play the comparison game, remember that there are people who are also worse off than you are.

conclusion

Everything is10.your reach as long as you work hard and have a positive attitude.

 

 

 

查看答案

    Say you’re sitting around with some friends playing video games and someone mentions a game that happens to be one of your favorites. “Oh, that game’s easy. So not worth the time,” one of your friends says.The others agree. Although you enjoy the game quite a lot, not wanting to argue with them, you go along with the crowd.

You have just experienced what is commonly referred to as peer pressure(同伴压力), also called peer influence. You will adopt a certain type of behavior, dress, or attitude in order to be accepted as part of a group of your “peers”. As a teen, you are likely to have experienced the effect of peer pressure in a number of different areas.

We are all influenced by our peers at any age. For teens, as school and other activities take you away from home, you may spend more time with your friends than with your family. As you become more independent, your peers naturally play a greater role in your life.

According to Dr. Casey from Cornell University, teens are very quick and accurate in making decisions on their own and in situations where they have time to think. However, when they make decisions in the heat of the moment or in social situations, their decisions are often influenced by factors like peers. In a recent study, teen volunteers played a video driving game, either alone or with friends watching. The researchers discovered that the number of risks teens took more than doubled when their friends were watching, compared with when they played alone. This shows that teens may find it more difficult to control risky behavior when their friends are around, or in situations where they are extremely angry. Just as people can influence us to make unwise choices, they can also influence us to make good ones. A teen might join in a volunteer project because his or her friends are doing it, or get good grades because his or her friends think getting good grades is important. In fact, friends often encourage each other to study, or try out for sports.

While we are always influenced by those around us, the decision to act or not is up to us. So when it comes to decision making, the choice is up to you.

1.According to the passage, Dr. Casey probably agrees that teens ____________.

A.like to play driving games with their friends

B.prefer situations where they have time to think

C.may take more risks when their friends are around

D.are slow in making decisions when they are on their own

2.The words “in the heat of the moment” in Paragraph 4 probably mean “_________”.

A.when teens avoid possible risks B.when teens trust their judgment

C.when teens lose control over their anger D.when teens give consideration to situations

3.What can we learn from the passage?

A.Teens are eager to be different from their peers.

B.Peer pressure has effects on both teens and adults.

C.Peer pressure does more harm than good to teens.

D.Tees think it challenging to get good grades at school.

4.Which of the following would be the best title for the passage?

A.Peer Pressure: Is It Necessary to Deal with It?

B.Peer Pressure: Is It Possible to Get Away from It?

C.Peer Pressure: Its Benefits to Teens and Friend Making

D.Peer Pressure: Its Influence on Teens and Decision Making

 

查看答案

    Alice Munro is the first Canadian citizen to be awarded the Nobel Prize in Literature. Munro was born into a farming family in Ontario in 1931. The family was very poor.

Munro did a lot of physical work as a young girl. She started writing stories in her teens and studied journalism and English at the University of Western Ontario. She published in many magazines starting in the 1950s. in 1968, she published Dance of the Happy Shades, a collection of short stories. In 1971, she published a collection of stories Lives of Girls and Women, and in many of the stories she talks about her poor relationship with her mother.

Since her first book in 1968, Munro has won many awards, including the 2009 Man Booker International Prize, with the 2013 Nobel Prize as her biggest honor. But Munro doesn’t see herself as a talented writer.

“I have many notebooks that include this terrible clumsy(笨拙的) writing. I often wonder, when I look at these first drafts(草稿), if it was meaningful to do this at all. I’m the opposite of a writer with quick gift.”

“Alice Munro is mostly known as a short story writer and yet she brings as much depth, wisdom and precision(精确) to every story as most novelists bring to a lifetime of novels.” The Man Booker judging committee said.

Munro became world-famous for writing about everyday people. “Here we have a world prize being won by someone who writes about housewives in Vancouver(温哥华), booksellers in Victoria, bean farmers in Huron Country and accountants and teachers and librarians— common Canadian people, and she turns it into magic,” said Doug Gibson, Munro’s publisher.

“After many years, many collections and many wonderful stories, readers may feel they know everything about Alice Munro, especially as so many of her characters live lives similar to her own. In fact, we know very little about her. This is one of the reasons readers are crazy about Munro. This other reason is that she is so good.” said Anne Enright from Guardian.

1.As a Nobel Prize winner, Alice Munro is most famous for        ?

A.The mystery of her personal life B.her hard childhood

C.writing short stories D.her quick gift for writing

2.What do we know about Munro’s writing?

A.It is full of depth and wisdom. B.It usually tells lifetime stories.

C.It only cares about the life of women. D.It is about wealthy and famous people.

3.Which of the following shows the correct order of what happened in Munro’s life?

a. She published Lives of Girls and Women

b. She won the Man Booker International Prize.

c. She studied at the University of Western Ontario.

d. She won the Nobel Prize in Literature.

e. She published Dance of the Happy Shade.

A.c-a-b-d-e B.a-b-c-d-e C.a-c-b-e-d D.c-e-a-b-d

4.What does Paragraph 6 mainly talk about?

A.Magic created by Alice Munro. B.Characters in Munro’s stories.

C.Life of common Canadian people. D.Alice Munro’s special writing style.

 

查看答案

    When I was six, Dad brought home a dog one day, who was called "Brownie". My brothers and I all loved Brownie and did different things with her. One of us would walk her, another would feed her, then there were baths, playing catch and many other games. Brownie, in return, loved each and every one of us. One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them. We always felt better when she was around.

One day, as I was getting her food, she chewed up (咬破) one of my Dad's shoes, which had to be thrown away in the end. I knew Dad would be mad and I had to let her know what she did was wrong. When I looked at her and said, "Bad girl," she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes.

Brownie turned out to be more than just our family pet. She went everywhere with us. People would stop and ask if they could pet her. Of course, she'd let anyone pet her. She was just the most lovable dog. There were many times when we'd be out walking and a small child would come over and pull on her hair. She never barked () or tried to get away. Funny thing is she would smile. This frightened people because they thought she was showing her teeth. Far from the truth, she loved everyone.

Now many years have passed since Brownie died of old age. I still miss the days when she was with us.

1.We can know that Brownie             from Paragraph 2.

A.would eat anything when hungry B.felt sorry for her mistake

C.loved playing hide-and seek D.disliked the author's dad

2.Why does the author say that Brownie was more than just a family pet?

A.She was treated as a member of the family. B.She played games with anyone she liked.

C.She was loved by everybody she met. D.She went everywhere with the family.

3.Some people got frightened by Brownie when she               .

A.smiled B.barked C.rushed to them D.tried to be funny

4.Which of the following best describes Brownie?

A.shy B.generous C.brave D.caring

 

查看答案

    TYPING

This course is for those who want to learn to type, as well as those who want to improve their typing. The course is not common. You are tested in the first class and begin practicing at one of eight different skill levels. This allows you to learn at your own speed. Each program lasts 20 hours .Bring your own paper.

Course fee(费用):$125  Materials:$25

Two hours each evening for two weeks .New classes begin every two weeks. This course is taught by a number of professional business education teachers who have successfully taught typing courses before.

UNDERSTANDING COMPUTERS

This twelve-hour course is for people who do not know very much about computers, but who need to learn about them. You will learn what computers are, what they can and can’t do and how to use them.

Course fee:$75  Jan.4,7,11,14,18 Wed.& Sat. 9:00-11:30 a.m.  Equipment fee:$10

David is a professor of Computer Science at Beijing University. He has over twenty years of experience in computer field.

STOP SMOKING

Do you want to stop smoking ? Have you already tried to stop and failed? Now is the time to stop smoking using the latest methods. You can stop smoking, and this twelve-hour course will help you do it.

Course fee:$30     Jan.2,9,16,23 Mon.2:00-5:00 p.m

Dr John is a practicing psychologist who has helped hundreds of people stop smoking.

1.How long will the STOP SMOKING course last?

A.For four weeks. B.For three hours. C.For a week. D.For twelve weeks

2.If you want to learn about computers and the same time you want to improve your typing, how much will you pay for it?

A.$200. B.$150. C.$235. D.$180.

3.What’s the special difference between the TYPING course and the other two?

A.You will pay less money. B.You will take a test after the course.

C.It takes less time. D.People with different skill levels may learn at different speed.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.