满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容及首字母提示,在文章后第1-10小题的空格里填写所缺单词。 When...

根据短文内容及首字母提示,在文章后第1-10小题的空格里填写所缺单词。

When autumn arrives, the sweet smell of sugar-roasted chestnuts usually f1. the air.

In China, sellers u2. cook chestnuts in black sand on a stove. When passing by, many people want to s3. and buy bags of shiny chestnuts on their way to school or work.

However, it is not o4. Chinese people who enjoy eating chestnuts. In Paris in the winter, for example, chestnut sellers can be found in every c5. of the city.

All over Paris, the smell of sweetness seems to say that one doesn’t have to walk far to buy this tasty snack.

And in the US, chestnuts are a must for the h6.. The Christmas song Chestnuts Roasting on an Open Fire perfectly shows the love for this Christmas treat people in the US have. The festival nut is p7. in the US for a long time.

However, in the early 1900s, a tree-killing disease a8. killed every American chestnut tree with 40 years. Luckily, chestnut trees were reintroduced to the c9. over the following years, Chestnuts are not only famous as a treat for the end-of -year holidays, but used in many dishes. US people often use chestnuts to make sauces or jams as well — or e10. use them to make beer or soup. Isn’t that amazing?

 

1.fills 2.usually 3.stop 4.only 5.corner 6.holidays 7.popular 8.almost 9.country 10.even 【解析】 文章大意:当秋天来临时,糖烤栗子的香味通常弥漫在空气中。本文介绍了不同地区人们吃栗子的情况。 1.句意:当秋天来临时,糖烤栗子的香味通常弥漫在空气中 根据句意可知,此句缺少谓语动词,根据主语“the sweet smell of sugar-roasted chestnuts”可知,此空应填第三人称单数形式,根据句意和首字母提示可知。故答案为为fills。 2.句意:在中国,卖栗子的人通常在炉子上用黑砂炒栗子。 根据句意和首字母提示可知此处缺少频度副词,答案故为usually。 3.句意:路过这里时,许多人想在上学或上班的路上停下来买几袋闪亮的栗子。 根据空前“want to”可知,此空应填动词原形,根据句意和首字母提示可知是停下来买例子。故答案为stop。 4.句意:然而,不仅中国人喜欢吃栗子。 根据后面的内容“在冬天的巴黎,在城市的每个角落都能找到卖栗子的人。在美国。栗子是假日的必需品。”可知,不仅中国人喜欢吃栗子。答案故为only。 5.句意:例如,在冬天的巴黎,在城市的每个角落都能找到卖栗子的人。 根据空前every和空后介词of可知,此空应填名词,根据句意和首字母提示可知是说在城市的每个角落。答案故为corner。 6.句意:栗子是假日的必需品。 结合后面的句子“The festive nut is p___ in the US for a long time.”可知,栗子成为节日受欢迎的东西。根据空前定冠词the可知,此空应填名词,由首字母提示可知用holidays符合题意。故答案为holidays。 7.句意:节日坚果在美国受欢迎很长一段时间了。 根据空前系动词is可知,此空应填形容词作表语,根据句意和首字母提示可知应是说受欢迎的。故答案为popular。 8.句意:然而,在20世纪初,一种杀树病几乎在40年内杀死了每一棵美国栗树。 根据空后动词killed可知,此空应填副词,根据句意和首字母提示可知是说“几乎”。故答案为almost。 9.句意:幸运的是,栗树在接下来的几年里被重新引入这个国家。 根据空前定冠词the可知,此空应填名词,根据句意和首字母提示可知是被重新引进这个国家。故答案为country。 10.句意:美国人经常用栗子来做酱汁或果酱,甚至用栗子来做啤酒或汤。 根据空后动词use可知,此空应填副词,根据句意和首字母提示可知是“甚至”。故答案为even。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后第7180小题的空格里填入一个最恰当的单词。

Schools almost look the same-square buildings and rooms, rows of desks, and a teacher standing in the front. What can schools do to make their learning environments(环境) better? What will future schools look like? Some schools have a new try. Let's take a look.

Open interactive(互动的)

With the internet, campuses(校园) are no longer the only place where students can get education and information. “In the internet age, the most important thing of a campus is social space to meet and learn from each other ,” said Thomas,a British architect(建筑师). “It offers more chances for teachers and students to Interact.”

And the school’s classrooms are all round. They have no corners or backs and fronts. They can all sit around round tables and have a discussion when studying.

Creative & sporty

Some schools have to give up their playgrounds because they don't have enough land. But this is not the case for a primary school in Hangzhou. The school is round, with a running track(跑道) on its roof. But students don't have to worry about falling off the building. A reinforced glass(钢化玻璃) wall and steel fences along the track are there to protect students. “Childhood would be much less fun if children lost the right to enjoy running,” said architect Tony, designer of the school. The open track not only gives students a way to stay fit, but also makes them creative.

Closer to nature

Future schools should not be like factories, but gardens. There is a good example of such a “garden school”.

Some of the school’s buildings are tall and some are short. And the rooftops are covered with green grass. This makes the campus look like hills. For the students there, there are gardens, big and small, in almost every part of the campus. It also extends(扩展) the teaching space from closed rooms to outdoor spaces.

Schools of the 1.

2. schools

Modern schools

3.buildings and rooms

Rows of desks

A teacher standing in the front

Open interactive

Be social space4.of the place only to get education and information.

5.more chances for teachers and students to interact.

Both teachers and students sit around an 6.studies together. 

No playgrounds or small ones

Creative & sporty

 

Have a round running track on its roof.

Use reinforced glass wall and steel fences to stop people7.down.

Not only keep students fit, but also make them creative.

Be like factories

8. to nature

Have buildings that are different in9.with green grass on the rooftops.

Be10.of gardens in the campus.

 

 

 

 

查看答案

根据所给中文完成英文句子,每空词数不限。

1.当看到如此多精彩的名胜古迹时,游客们都不敢相信自己的眼睛。

The tourists _____________ when they saw so many wonderful places of interest.

2.薛之谦是位天生的歌者,他有着很强的乐感。

Joker Xue is known as a born singer and he _______________ music.

3.当你在工作中犯了一个错误,从中学习,再努力。

When you _______________ at work, learn from it and try again.

4.没有水,人至多活7天。

Without water, people can live _______________________ 7 days.

5.工人们正忙于安装屋子里的灯。

The workers are busy ______________ lights in the room.

 

查看答案

根据括号中的要求改写句子。(每空一词)

1.Shanghai is the biggest city in China.(改为同义句)

Shanghai is ______ ______ ______ ______ city in China.

2.It’s only ten minutes’ walk from my school to my home.(对画线部分提问)

______ ______ ______ it from your school to your home?

3.The story happened one hundred years ago. (改为同义句)

The story ______ ______ one hundred years ago.

4.She can’t dance well. It’s better for her to do something else.(改为同义句)

She ______ ______ ______ something else because she can’t dance well.

5.It’s important, so you shouldn’t say it out.(改为同义句)

It's important, so you should ______ ______ ______.

 

查看答案

    In what ways has global warming changed our world? Rising sea levels, melting glaciers(冰川) are just a few examples. But did you know that global warming can also bring other changes?

Ending racial(种族的) differences

Global warming causes droughts and poor harvests. This can make people leave their homelands and move to other places. In just 125 years, there may be fewer people with dark skin or pale skin. More people will have brown-colored skin.

Making insects hungrier

When it is warmer, insects’ body temperatures go up along with the outside temperature. This is very different from humans, who can keep their body temperature at a certain level. Higher body temperatures can step up the insects metabolism(新陈代谢). This makes them hungrier, so they need to eat more. And this also makes insects bred(繁殖) more quickly

Helping scientists find historic sites

Britain had a very dry and hot summer this year because of global warming. After the dry weather turned the country’s green landscape yellow, people noticed some unusual patterns in the middle of a field. That s because grass that grows above them has a different color and height from other grass. This helped people see the patterns. After studying these patterns, scientists found something old and a Roman farm.

1.According to the passage, which skin color will be more common in the future?

A.Dark. B.Pale. C.Yellow. D.Brown.

2.How will global warming make insects hungrier?

A.Because they will grow as big as humans.

B.Because only large insects can live in high temperatures.

C.Because their metabolism will go faster as temperatures are higher.

D.Because they can’t keep their body temperature at a certain level.

3.Because of the hot weather, people in England found______________.

A.new landscapes B.grass with different colors

C.some unusual patterns in a field D.an old country under a field

4.What can we infer from the story?

A.Global warming is not a problem at all.

B.Scientists are happy with global warming.

C.Global warming is happening more quickly.

D.Farmers will face problems because of global warming.

 

查看答案

    Once upon a time, there was a poor orphan boy called Dick Whittington. The people in his village believed that the streets of London were paved with gold. So Dick decided to travel there and become a rich man.

Dick walked for many days, but when he arrived in London, there were no streets of gold! Tired and hungry, he fell asleep on the steps of a great house.

The house belonged to a rich businessman who found Dick and gave him a job cleaning the kitchen. Dick worked very hard and was happy. He had enough to eat and at night he could sleep by the fire. There was a problem though! At night, rats ran around the kitchen and kept him awake.

So Dick went out and found the fastest rat-catching cat in London! The cat caught all the rats that came into the house and Dick could sleep at night.

The businessman heard about the amazing cat and asked Dick if he could take it on his ship to catch rats on his next journey. Dick agreed, but was very sad to see the cat go.

While the businessman was away, the other servants were very mean to Dick. So Dick decided to run away. But as he was leaving, one of the great church bells rang. It seemed to say, "Turn back, Dick Whittington, Mayor of London!”

So Dick came back to the house and soon the businessman returned. He was very happy because Dick's cat had caught all the rats on the ship. He gave Dick a reward and promoted him to his assistant.

Dick worked hard for the businessman and learned everything he could. Eventually he married the businessman’s daughter and started a very successful business of his own. And, yes, he did become Mayor of London!

1.When poor Dick first arrived in London, he felt ________.

A.surprised and happy B.excited but tired

C.tired and hungry D.hungry and sad

2.Which is the right time order of what happened in the story?

a. The businessman took the cat on his ship to catch rats.

b. Dick's cat caught all the rats that came into the house.

c. Dick decided to travel to London and become a rich man.

d. A rich businessman gave Dick a job cleaning the kitchen.

e. The businessman gave Dick a reward and promoted him to his assistant.

A.d-c-b-a-e B.b-d-a-c-e C.d-b-a-e-c D.c-d-b-a-e

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The other servants treated Dick kindly and he felt very happy.

B.Dick finally found a lot of gold in London and became quite rich.

C.Dick became Mayor of London because he caught all the rats in London.

D.The fastest rat-catching cat helped Dick get the trust from the businessman.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.