满分5 > 初中英语试题 >

Luxun is really a great writer. his read...

Luxun is really a great writer.           his readers         his child loves him very much.

A.Either; or B.Neither; nor C.Both; and D.Not only; but also

 

D 【解析】 句意:鲁迅是个很好的作者。不仅他的读者非常喜爱他,他的孩子也是。 考查连词。Either … or … 要么……要么……;Neither … nor … 两者都不;Both … and … 两者都;Not only … but also … 不仅……而且…… 根据题干中“Luxun is really a great writer.”可推断读者和他的孩子都喜欢他,排除AB;both … and连接两个主语时谓语动词用原形,排除C;题干中谓语动词用第三人称单数,符合就近一致原则,只有not only … but also …符合题意。故选D。  
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

—Do you know how many students from Oldham Hulme Grammar School (OHGS) pay a visit to Shuren Campus?

—The number of the exchange students _____ 13 and a number of students in our school _____ happy to make friends with them.

A.is; is B.are; are C.is; are D.are; is

 

查看答案

Amy speaks English well, but not __________ a local speaker in Britain.

A.as well as B.as good as C.as bad as D.as badly as

 

查看答案

Do you think Tom is             honest boy?

of course. He never tells lies. He is               most honest in our class.

A.a; the B.an; the C.the; the D.an; /

 

查看答案

今天是星期六,外面下着雨,天气很凉爽。鲍勃全家都在家,他们都在做自己喜欢的事情来度过休闲时光。请根据下表信息写一篇短文,描述鲍勃一家人的活动。

要求:不少于60词。

Time

9:00 a.m.

Weather

raining, cool

Bob

read a sports magazine

His father

read newspapers

His mother

listen to music

His sister Sarah

play with her toys

His brother Mike

draw a picture

 

 

 

查看答案

任务型阅读

Autumn is a good time for children to go outside and see the different colors of nature. The wind is cool. The days are short and the leaves are changing colors. Autumn is a great season for kids to play outside. What outdoor activities do children like?

In China, students often have a picnic with their classmates. Usually, they will go to parks or to the places that are close to nature.

What kinds of autumn activities are there for children in other countries?

Japanese students often go hiking. It is a good way to get exercise while enjoying the outdoors. Mountain climbing in nice weather is also a good choice.

Children in the US like to go for bike rides in autumn. Take a mountain bike ride and you will have a lot of fun.

In the UK, schoolchildren like to camp outside with their parents. They make food over the fire and tell stories.

(一)根据短文内容,完成句子。

1.Autumn is a great season for kids to ___________________________________________.

(二)简略回答问题。

2.In Autumn, how do the children in the US go to the mountain?

__________________________________________________________________________

3.What do the schoolchildren do when they camp outside with their parents in the UK?

__________________________________________________________________________

4.How many countries are mentioned(提及)in the passage?

__________________________________________________________________________

(三)将画线部分翻译成汉语。

5.________________________________________________________________________

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.