满分5 > 初中英语试题 >

Dear Linda, It is 3:00 in the afternoon ...

Dear Linda,

It is 3:00 in the afternoon and I am sitting in the library. It isn’t a very nice day. It is raining and I am feeling homesick. I miss my family and friends. There are many students in the library today. Most of them are studying. A few students are sleeping or talking to their friends, but most of them are busy. Tom, my best friend, is here with me. He is studying, too. He is very nice, I want you to meet him when you come to New York. Tom is also the son of my host family. The host family are all friendly. I have learnt a lot of English, so I can write a letter to you in English! I like my teachers and classmates. I have classes five mornings a week and I work three afternoons a week. Today is one of my days off.

I hope that you are well and happy. When will you come to see me? Please write soon.

Your friend,

Tina

1.Where is Tina writing the letter?

A.In a classroom. B.In her room. C.At home. D.In a library.

2.Most of the students in the library are ________.

A.sleeping B.talking C.studying D.playing

3.Does Tina learn a lot of English?

A.Yes, she is. B.No, she isn’t. C.Yes, she does. D.No, she doesn’t.

4.What does the underlined word “homesick” mean in Chinese?

A.回家 B.寄宿家庭 C.想家的 D.感冒

5.From the passage we can know that ________.

A.this is a letter from Linda to Tina B.Tina is not working this afternoon

C.Tina feels homesick because it is a nice day D.Tina’s good at English and it’s her mother language

 

1.D 2.C 3.C 4.C 5.B 【解析】 本文是蒂娜写给琳达的一封信,信中介绍了蒂娜在图书馆中看到的场景以及她自己的学习情况,并指出她很想家。 1.细节理解题。根据第一段中“It is 3:00 in the afternoon and I am sitting in the library.”可知,蒂娜当时在图书馆写的这封信。故选D。 2.细节理解题。根据第一段中“Most of them are studying.”可知,图书馆的大部分学生在学习。故选C。 3.细节理解题。根据第一段中“I have learnt a lot of English”可知,蒂娜学了很多英语,所以此处使用肯定回答Yes, she does.故选C。 4.词义猜测题。根据第一段中“I miss my family and friends.”可知,蒂娜想念她的家人和朋友,所以此处划线部分单词homesick的意思是“想家的”。故选C。 5.细节理解题。根据第一段中“Today is one of my days off.”可知,蒂娜今天休息,也就是她今天下午不工作。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    As we knowMeizhou Island is a famous place of interest in Putian.My pen palSamfrom Australia would like to visit it very much.He is coming here for a holiday next week.He is planning to stay here for seven days.He has never been to Putian beforeso he needs to know something about it.The weather is the most important thing that he would like to know.He wants to know what he should get ready for the trip and what kinds of clothes he has to take with him.Here is the fiveday weather report for Putian.

Date

Weather

Temperature

July 1st

2735

July 2nd

2633

July 3rd

2632

July 4th

2836

July 5th

2937

 

 

1.How long will Sam stay in Putian?

A. Two days. B. Five days.

C. A week. D. A month.

2.What information does Sam most want to know?

A. The food in Putian. B. The history of Putian.

C. The traffic in Putian. D. The weather in Putian.

3.What will the weather be like on July 5th?

A. Sunny. B. Cloudy.

C. Windy. D. Rainy.

4.On July 3rdthe highest temperature is____.

A. 26 B. 28

C. 32 D. 36

5.What do you think Sam should wear when he stays in Putian?

A.  B.  C.  D.

 

查看答案

    It’s a summer afternoon in the city of Ji’nan. The weather is sunny and _______. _______ are staying at home. Mr. Green is _______ a storybook on the sofa. Mrs. Green is _______ What is Bill doing? He’s doing his homework _______. Bill’s grandparents _______ in the living room. Bill’s sister, Mary, isn’t _______. She’s swimming in the lake with her friends. They don’t like hot weather, _______ they can do _______ to keep it away. The radio says it will be cool later on and they are all ____________ to hear that. They hope they can enjoy themselves then.

1.A.cold B.hot C.rainy D.cloudy

2.A.Mr. Green B.Mrs. Green C.The Green D.The Greens

3.A.reading B.looking C.seeing D.looking at

4.

A.doing some washing B.doing some washing clothes

C.do a washing D.do many washing

5.A.under the bed B.in his study C.on the table D.in the kitchen

6.A.is watching TV B.watch TV C.watching TV D.are watching TV

7.A.on B.in C.away D.stay at home

8.A.and B.because C.but D.so

9.A.everything B.something C.nothing D.anything

10.A.sad B.sorry C.angry D.happy

 

查看答案

—Could you help me carry the equipment to the basketball field, Robin?

        .I’ll do it at once.

A.Not at all B.No problem C.Wait a moment D.That’s right

 

查看答案

I’m so happy ________ America next week.

A.visit B.visits C.to visit D.visiting

 

查看答案

—I’m going on vacation this weekend.

—_______.

A.The same to you B.Have a good time C.Hurry up D.Hold on,please

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.