满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词) Sp...

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

Sports have developed fast in China these years.

In 1974, China first came to the Asian Games. Four years l1., in the 8th Asian Games, we won the second prize. We have won the l2. number of gold medals in the past ten Asian Games since 1982.

In 1984, China t3. part in the Olympic Games, and won the fourth place with 15 gold medals. In 1988, It was a p4. that China won only five gold medals in the 24th Olympic Games. In the 25th and 26th Olympic Games, we b5. won 16 gold medals and came fourth. In 2000, for the first time, we ranked third with 28 gold medals. In 2004, we won 32 gold medals and ranked second in the Athens Olympic Games. In 2008, in our motherland, we won 51 gold medals and ranked f6.in Beijing Olympic Games. We felt very p7.of our great country.

At the same time, we try to i8. the ability of hosting international games. In 1990, we succeeded in hosting the 11th Asian Games. To our joy, the 29th Olympic Games was h9. in Beijing in 2008 and the 16th Asian Games in Guangzhou in 2010. It shows our s10. in sports is accepted by the world.

Clearly, China has become stronger in sports.

 

1.later 2.largest 3.took 4.pity 5.both 6.first 7.proud 8.improve 9.held 10.success 【解析】 本文主要介绍了近些年来中国在体育事业上的蓬勃发展。 1.句意:四年后,在第八届亚运会上,我们获得了第二名。 根据“In 1974, China first came to the Asian Games”以及“in the 8th Asian Games”可知,此处应是四年之后,“later”后来,以后。故答案为later。 2.句意:自1982年以来,我们在过去十届亚运会上获得了最多的金牌。 根据语意可知我们在过去十届亚运会中获得了数目最多的金牌,“the l_____ number of gold medals”形容词最高级前加定冠词the,故此处为large的最高级largest。故答案为largest。 3.句意:1984年,中国参加了奥运会。 “take part in”参加,固定短语。根据“In 1984”可知,本句时态为一般过去时,故此处应用take的过去式took。故答案为took。 4.句意:1988年,中国在第24届奥运会上只获得了5枚金牌,真是遗憾。 根据“that China won only five gold medals”可知,此处表达的是中国只获得了五枚金牌,这是一个遗憾。“pity”遗憾,根据前面的不定冠词a可知pity应为原形。故答案为pity。 5.句意:在25届和26届奥运会上,我们都获得了16枚金牌并名列第四。 根据“In the 25th and 26th Olympic Games”可知,此处是并列主语,即两次都获得了16枚金牌。“both”表示两者都。故答案为both。 6.句意;2008年,在我们的祖国,我们获得了51枚金牌,在北京奥运会上名列第一。 根据语境可知,此处应是我们在北京奥运会上排名第一,应用序数词first,即“rank first”。故答案为first。 7.句意:我们为我们伟大的国家感到骄傲。 根据语境可知,此处应是我们为我们的祖国感到骄傲。“feel/be proud of”为……感到骄傲,固定短语。故答案为proud。 8.句意:同时,我们努力提高举办国际运动会的能力。 根据语境可知,此处应是我们努力提高举办国际运动会的能力,“improve”提高,句中try to do sth尽力做某事,故空处应为improve原形。故答案为improve。 9.句意:令我们高兴的是,2008年第29届奥运会在北京举行,2010年第16届亚运会在广州举行。 根据语境可知,此处应为29届奥运会在北京被举行。“hold”举行,本句为被动语态,故其应为hold的过去分词形式。故答案为held。 10.句意:这表明我们在体育事业上的成功被世界所接受。 根据语境可知,此处应为我们在体育事业上的成功。句中“our”是形容词性物主代词,故空格处应为success成功,不可数名词。故答案为success。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。

Going to a party, having a meal in a restaurant or receiving a birthday gift—as a teenager, you go to different places and meet different people. Everything you do will leave a deep impression (印象)on others. So manners are very important.

Getting to a place late for a date may mean: This isn’t that important to me. Ringing someone up while talking to your friend may mean: The caller is more important than the person standing in front of me. Not showing thanks to a gift giver may mean: “I don't like the gift.”

Is that the message you really want to send? Maybe not. You do not want to be rude, but sometimes what you do makes people think you’re impolite.

How can you change that? First, you should know the proper ways to behave in front of people. We call this manners. Manners are about being honest, respectful (尊重的) and considerate (考虑周到的) .

Good manners show in small things. Start to make your manners better now!

You could start by adding “please” and “thank you” to your vocabulary and avoiding bad language.

You could start by keeping a door open for someone after you to go through. You could start by showing up on time instead of letting others wait for you.

Start now! Start a new life and start to be a teenager with good manners!

1.

The 2. of manners

Wherever you go, you can meet different people.

Others will be impressed 3. by what you do.

4.of bad manners

5. late may mean the date is not important.

Making a call while talking to a friend may mean your friend is 6. important than the caller.

Showing no thanks to a gift-giver may mean you 7. the gift.

8. to change and improve your manners

9. “please” and “thank you”.

Avoid bad language.

Keep the door open for someone after you through first.

Come on time instead of letting others wait for you.

10.

Start a new life with good manners.

 

 

 

查看答案

    There’s always something deep in our soul that never dies. I moved to the small, busy town of Edison in New Jersey six years ago. It was during the second term of my fifth grade. My parents got new jobs and higher income, so they decided it was time to move from Woodbridge to a better, more educational town.

In the US, it is unnecessary to take a test to get into a “good” middle or high school. You just attend the school close to where you live. So, many parents will think about the quality (质量,品质) of the local school when they decide to buy a new house. My parents did the same. We finally chose Edison mainly because of the high quality of its school.

In New Jersey, an area with a good school usually means a concentration of Asian people. There are about 300 students in our school. 55% are Asians and just under half of that are Chinese. There are so many Chinese people nearby that we even have our own Chinese school.

Edison is an old town, just like thousands of others in the United States. However, I have treated it as my hometown. That’s where I spend much of my youth, and the memories there can’t be moved at all.

1.Why did the writer’s parents move to Edison?

A.Because they were born there. B.Because it was a better educational town.

C.Because the writer began his fifth grade. D.Because the writer didn’t need to take a test.

2.How many students are from Asia in the writer’s school?

A.About 80. B.About 160. C.About 220. D.About 300.

3.What does the underlined expression “a concentration of” mean in Paragraph 3?

A.A small number of B.The whole of C.A large number of D.None of

4.Why can’t the writer forget Edison?

A.Because he regards it as his hometown. B.Because his parents got new jobs there.

C.Because there are many Asians there. D.Because it is in the state of New Jersey.

 

查看答案

There is a popular Chinese saying that “Fair skin (皮肤) will make up for three flaws(缺陷)”. This mentions the fact that in Chinese culture, it is believed that people who have fair skin are more beautiful. In Western culture, however, the opposite is true---many Westerners think tanned skin is prettier. The example shows that different cultures have different ideas of what they think is beautiful. These cultural meanings of beauty, however, are no longer important, As more and more people travel overseas, ideas about beauty are being shared among cultures. The Internet has also made it easier for people to share different types of beauty since people are always posting pictures on social media. The result is an ever-changing idea of what is considered beautiful.

The cultural practice of ear piercings, for example, has become a part of modern day culture. In Kenya, it is a tradition among the Marci men and women to pierce and then make their ear lobes (耳垂) longer using ivory and wood or stones. They then wear colorful things on their ear lobes. This is a common practice since longer ear lobes are seen as a sign of beauty. This tradition has now found its way into present-day culture. Nowadays, this might still seem unusual to some, but with more and more well-known actors and film stars showing off their longer ear lobes. i: will finally become more fashionable.

It is understood that different cultures around the world have different ways of showing beauty. However, since we now live in a worldwide society, people's views about beauty are always changing. With the help of the Internet, people are now able to easily borrow ideas from other cultures to help them stand out. So what new fashions can we expect to see in the future?

1.What has made it easier for people to share ideas about beauty?

A. The development of technology.

B. The popularity of the latest fashions.

C. The unchanged cultural traditions.

D. The worlds growing population.

2.What can be learned about the Masai people from the passage?

A. Longer ear lobes are their new fashion.

B. Only women make their ear lobes longer.

C. They think longer ear lobes look beautiful.

D. They make actors and film stars famous.

3.The underlined word "them" in the last paragraph refers to _______ .

A. people

B. ideas

C. cultures

D. fashions

4.What is the passage mainly about?

A. People in Asian countries like fair skin better.

B. Beauty is considered important in many cultures.

C. Different cultures have different ideas about beauty.

D. People's ideas about beauty are changing all the time.

 

查看答案

    My mother is a teacher, and I grew up with the challenges a teacher faces. I often asked her,” Why do you teach? What keeps you teaching? "The answer was always the same." There is always that one child, that one moment that is worth it.”

Now, I am a teacher, too. But different from my mother, I teach students challenging activities outdoors. And when my mother asked me the similar questions, my answer was, "It's that one child, that one special moment.”

One of those moments happened recently. I was working with a group of girls in a four-week programme. Everything went on well through the "Team" events and we were moving on to a "High" one called the Wire(钢索)Walk. In the Wire Walk, each girl had to climb up the pegs(木桩)in a tree to a wire, 8 meters high, and then walk across it. Of course, everything was safe for sure. When I asked who would try, a few girls raised their hands, and they finished the Wire Walk with little difficulty.

But when it was Susie’s turn, it seemed that she didn’t really want to. I asked Susie if she was ready. She Answered softly, “I suppose.”

Now, Susie was at the foot of the tree. She started to make the long reach for the first peg. The other girls cheered for her. Then I found Susie was becoming nervous with every step. I realized she would not go much further.

Susie was halfway up. Then she stopped and held the tree tight, looking very afraid. Her eyes were closed. With her face against the tree, she cried, “I can’t.”

The other girls sat in silence. I talked quietly to Susie, trying to relax her. I talked for a long time till I ran out of words.

“I will still be your friend no matter what, Susie!" Mary broke the silence.

To my surprise, Susie lifted her head and looked up to the wire. Then she turned to look down at Mary and smiled. Mary smiled back.

Finally, Susie made it all the way across that wire. When she returned to the ground, the first hug she looked for was from Mary. We all cheered.

Moments like this keep me doing what I do. The young hearts continue to fill me with courage.

1.Susie stopped halfway up to the wire because ________.

A.the teacher asked her to do it. B.something was wrong with it

C.she was too afraid to move on D.it was too high for her to reach

2.Mary broke the silence in order to ________.

A.encourage Susie B.relax the writer C.try again herself D.draw Susie’s attention

3.From the story of Susie and Mary, we can learn that ________.

A.a good method plays an important role in teaching B.a word of encouragement matters a lot

C.outdoor activities bring people closer than ever D.helping others is helping ourselves

4.Which of the following can be the best title for the passage?

A.That One Moment B.The Wire Walk C.Love and Courage D.The Young Hearts

 

查看答案

请阅读下面短文,根据短文内容从每小题 所给的ABCD四个选项中选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。

A

The Cartoon Museum
Come and see the best of British cartoon art. There is something for everyone—including popular cartoon characters and a great shop full of funny books and cards.
Price: 4.00
Opening times
Tuesday – Saturday 10:30-17:30
Sunday 12:00-18:00
 

Cox’s Hotel
Tel: 01789 404600
E-mail:info@coxshotel.co.uk
Website: www.coxshotel.co.uk
Opening times
Coffee shop: 9:00am-6:00pm
Tea room: 10:30am-5:30pm
Pub (酒吧): 12:00- midnight
(1:30am on Friday/Saturday)
 

Stratford Butterfly(蝴蝶)Farm
Tel: 01789 299288 Price Opening Hours
E-mail: sales@butterflyfarm.co.uk 5.50 adult Summer 10am-6am
Visit: www.butterflyfarm.co.uk www.jxyyjx.com
4.50 child Winter 10am-4:30pm
16 family
 

 

1.Where can we get funny cards when we visit English?

A.In the Cartoon Museum.

B.On Stratford Butterfly Farm.

C.At Cox’s Hotel.

D.At Cox’s pub.

2.Which is the proper time to go to the pub at Cox’s Hotel?

A.9:00-18:00 on Friday. B.10:30-17:30 on Tuesday.

C.12:00-1:30 on Saturday. D.10:00-16:30 on Monday.

3.How much should four college students pay for a visit to Startford Butterfly Farm?

A.£ 16. B.£ 32. C.£ 18. D.£ 22.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.