满分5 > 初中英语试题 >

My mother is a teacher, and I grew up wi...

    My mother is a teacher, and I grew up with the challenges a teacher faces. I often asked her,” Why do you teach? What keeps you teaching? "The answer was always the same." There is always that one child, that one moment that is worth it.”

Now, I am a teacher, too. But different from my mother, I teach students challenging activities outdoors. And when my mother asked me the similar questions, my answer was, "It's that one child, that one special moment.”

One of those moments happened recently. I was working with a group of girls in a four-week programme. Everything went on well through the "Team" events and we were moving on to a "High" one called the Wire(钢索)Walk. In the Wire Walk, each girl had to climb up the pegs(木桩)in a tree to a wire, 8 meters high, and then walk across it. Of course, everything was safe for sure. When I asked who would try, a few girls raised their hands, and they finished the Wire Walk with little difficulty.

But when it was Susie’s turn, it seemed that she didn’t really want to. I asked Susie if she was ready. She Answered softly, “I suppose.”

Now, Susie was at the foot of the tree. She started to make the long reach for the first peg. The other girls cheered for her. Then I found Susie was becoming nervous with every step. I realized she would not go much further.

Susie was halfway up. Then she stopped and held the tree tight, looking very afraid. Her eyes were closed. With her face against the tree, she cried, “I can’t.”

The other girls sat in silence. I talked quietly to Susie, trying to relax her. I talked for a long time till I ran out of words.

“I will still be your friend no matter what, Susie!" Mary broke the silence.

To my surprise, Susie lifted her head and looked up to the wire. Then she turned to look down at Mary and smiled. Mary smiled back.

Finally, Susie made it all the way across that wire. When she returned to the ground, the first hug she looked for was from Mary. We all cheered.

Moments like this keep me doing what I do. The young hearts continue to fill me with courage.

1.Susie stopped halfway up to the wire because ________.

A.the teacher asked her to do it. B.something was wrong with it

C.she was too afraid to move on D.it was too high for her to reach

2.Mary broke the silence in order to ________.

A.encourage Susie B.relax the writer C.try again herself D.draw Susie’s attention

3.From the story of Susie and Mary, we can learn that ________.

A.a good method plays an important role in teaching B.a word of encouragement matters a lot

C.outdoor activities bring people closer than ever D.helping others is helping ourselves

4.Which of the following can be the best title for the passage?

A.That One Moment B.The Wire Walk C.Love and Courage D.The Young Hearts

 

1.C 2.A 3.B 4.A 【解析】 短文介绍了作者和妈妈坚持做一名老师的原因。在一次作者带领学生进行户外挑战活动时,一个叫玛丽的女孩在危急时刻一句鼓励的话让她的同伴苏茜成功走完了钢索。生活中经历了无数次这样的时刻,这样的时刻也让作者坚持做好自己的工作,成为当好一名老师的巨大动力。 1.细节理解题。根据第六段“Susie was halfway up. Then she stopped and held the tree tight, looking very afraid”可知,苏茜中途停在钢索上不动是因为她非常害怕。故选C。 2.推理判断题。根据第八段“I will still be your friend no matter what, Susie!”可知,这句话是苏茜停在钢索上不敢前行的情况下说的,可以推断当时玛丽是在用朋友的真情来鼓励苏茜。故选A。 3.细节理解题。根据第九段“Then she turned to look down at Mary and smiled”以及后面的“Finally, Susie made it all the way across that wire”可知,玛丽一句鼓励的话让苏茜获得了巨大的能量,成功的走完了钢索,故B选项符合题意。故选B。 4.最佳标题题。根据第一段中“There is always that one child, that one moment that is worth it”以及第二段“It's that one child, that one special moment.”还有最后一段中“Moments like this keep me doing what I do”可知,这几句话中都出现了“moment”这个单词,写出了作者以及妈妈当一名教师的原因,这也是文章表达的主要内容。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

请阅读下面短文,根据短文内容从每小题 所给的ABCD四个选项中选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。

A

The Cartoon Museum
Come and see the best of British cartoon art. There is something for everyone—including popular cartoon characters and a great shop full of funny books and cards.
Price: 4.00
Opening times
Tuesday – Saturday 10:30-17:30
Sunday 12:00-18:00
 

Cox’s Hotel
Tel: 01789 404600
E-mail:info@coxshotel.co.uk
Website: www.coxshotel.co.uk
Opening times
Coffee shop: 9:00am-6:00pm
Tea room: 10:30am-5:30pm
Pub (酒吧): 12:00- midnight
(1:30am on Friday/Saturday)
 

Stratford Butterfly(蝴蝶)Farm
Tel: 01789 299288 Price Opening Hours
E-mail: sales@butterflyfarm.co.uk 5.50 adult Summer 10am-6am
Visit: www.butterflyfarm.co.uk www.jxyyjx.com
4.50 child Winter 10am-4:30pm
16 family
 

 

1.Where can we get funny cards when we visit English?

A.In the Cartoon Museum.

B.On Stratford Butterfly Farm.

C.At Cox’s Hotel.

D.At Cox’s pub.

2.Which is the proper time to go to the pub at Cox’s Hotel?

A.9:00-18:00 on Friday. B.10:30-17:30 on Tuesday.

C.12:00-1:30 on Saturday. D.10:00-16:30 on Monday.

3.How much should four college students pay for a visit to Startford Butterfly Farm?

A.£ 16. B.£ 32. C.£ 18. D.£ 22.

 

查看答案

    Jim and his sister May walked in the street, and then they noticed a pet store. It was a very small pet store that didn’t have many _________. The owner of the shop, Mr. Smith, greeted Jim and May when they _________. May said, "We would like to buy a dog." "Ah, well, our shop is not very big," Mr. Smith told her. "So we only have two dogs to choose _______."

They asked Mr. Smith to show them the dogs. Mr. Smith took them to see the two dogs. One was a big Bulldog named Buster. The other was a tiny Chihuahua named Teacup. May wanted Teacup, _________Jim wanted Buster. They walked outside to _______. They couldn’t agree _______ a dog. May _______they race home for it. The one who won the race could choose the dog.

Jim agreed, and then told May her shoelace was loose. When May_______, he ran off to get a head start. Jim ran as _______as he could because he really wanted that Bulldog. When he looked back, he found May was so far behind that he couldn’t even see her. Jim finally got home. He was________ but happy. He knew he was the ________. May arrived a few minutes later. She congratulated him and they ________ the pet store together. However, when they arrived they only saw Teacup. They asked Mr. Smith where Buster was.

Mr. Smith gave them a(n)________that a few minutes after May and Jim left, two boys walked in and bought the Bulldog.

Jim looked at May, and she held ________ a smile. Jim sighed and turned back to Mr. Smith.

"Sometimes you win the________, but not the prize!" Jim smiled sadly. "We'll take the Chihuahua, please."

1.A.dollar B.goods C.animals D.foods

2.A.smiled B.talked C.shouted D.entered

3.A.from B.in C.by D.over

4.A.unless B.if C.but D.so

5.A.quarrel B.struggle C.discuss D.fight

6.A.on B.with C.to D.for

7.A.said B.thought C.suggested D.asked

8.A.looked up B.looked down C.set off D.sat down

9.A.strangely B.hard C.harder D.happily

10.A.excited B.tired C.surprised D.disappointed

11.A.ruler B.brother C.loser D.winner

12.A.watched over B.looked for C.returned to D.broke into

13.A.lie B.explanation C.suggestion D.idea

14.A.out B.on C.up D.back

15.A.word B.world C.praise D.race

 

查看答案

Jack seems ________than you _______ready for the exam.

A.busy, to get B.much busier, getting C.busier, to get D.more busier, getting

 

查看答案

— How do you like the robot you bought last week?   — ______. Life has become much easier now.

A.It couldn’t be better B.Nobody can do a worse job

C.I must complain about it D.It’s out of control

 

查看答案

—I hear that the old man has given up_______.    —Yes, he has already given_______.

A.drinking; it up B.to drink; up it C.drinking; up it D.to drink; it up

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.