满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容完成下表。(每空一词) Tea to the Chinese is ...

根据短文内容完成下表。(每空一词)

Tea to the Chinese is like coffee to the Americans. It's something that they can't live without.

Chinese tea has a history of more than 5,000 years. It was most popular during the Tang Dynasty(唐朝). China has many kinds of tea. White, yellow, green, oolong(乌龙茶), black and dark tea are the six main kinds.

People in different places drink tea in their own way. People in Guangdong and Fujian love to drink “Kung Fu Tea” in small tea cups. First they use boiling water(沸水)to clean the teapot(茶壶) and warm it up. Then they put tea leaves(茶叶)in the teapot before they put in the boiling water. In Beijing, people love jasmine flower(茉莉花) green tea. In Tibet, butter tea(酥油茶)is a popular drink to give people energy.

When we serve()tea to others, we must make the cup only seven-tenths(十分之七)full. If the cup is too full, it makes the cup too hot for them to hold.

Tea is a very 1. drink in China.

The 2.of tea

More than 5000 years.

Six main 3. of tea

White, yellow, green, oolong, black and dark tea.

 

 

4. people drink tea in   different places

    People in Guangdong and Fujian love 5.“Kung Fu Tea" in small tea cups. They clean the teapot 6. boiling water to warm it up before they put the tea leaves and boiling water in.

    In 7., people love jasmine flower green tea.

    In Tibet, people drink butter tea to 8.energy.

What to do 9. we serve tea to others

Don't make the cup too 10., so the cup can’t be too hot.

 

 

 

1.popular/ important 2.history 3.kinds 4.How 5.drinking 6.with 7.Beijing 8.get 9.when 10.full 【解析】 茶对中国人就好像咖啡之于美国人,他们离开这些无法生活。中国的茶叶分成六种,白茶、黄茶、绿茶、乌龙茶、红茶和黑茶。中国的茶文化历史悠久,不同地区的人饮茶方式也不尽相同。沏茶时也要遵循礼仪和规范。 1.此空为形容词作定语修饰名词,根据“It's something that they can't live without.”可知It指代tea,此句是为说明茶对于中国人的重要性,同时也能看出茶在中国是非常流行的。因此可以用popular或者important形容。故答案为popular/ important。 2.根据右侧“More than 5000 years.”可知此处说明茶的历史,history表示“历史”。故答案为history。 3.根据“White, yellow, green, oolong(乌龙茶), black and dark tea are the six main kinds.”可知茶叶一共分成六种,因此此空为名词“种类”,用复数形式kinds。故答案为kinds。 4.根据右侧内容可知,主要介绍了中国不同地区的饮茶的方式,因此此空用How,表示“怎样”。故答案为How。 5.根据“People in Guangdong and Fujian love to drink “Kung Fu Tea” in small tea cups.”可知广东和福建的人喜欢喝功夫茶,此空为谓语动词,drink表示“喝”,love后可接不定式或者动名词。故答案为drinking。 6.根据“First they use boiling water(沸水)to clean the teapot(茶壶)…”可知,此处表示用沸水清理茶壶,表示用某种工具可以用介词with。故答案为with。 7.in后接地点,根据“In Beijing, people love jasmine flower(茉莉花) green tea.”可知北京人喜欢喝茉莉花茶。故答案为Beijing。 8.根据“In Tibet, butter tea(酥油茶)is a popular drink to give people energy.”可知在西藏,引用酥油茶能够给人能量,因此people作主语,应该是“获得”能量,用get表示。故答案为get。 9.根据右侧“Don't make the cup too ___10___, so the cup can’t be too hot.”回到文中,最后一段的“When we serve(沏)tea to others, we must make the cup only seven-tenths(十分之七)full.”可知本段主要是介绍当我们给别人沏茶的时候应该做什么,因此此空为when。故答案为when。 10.根据“If the cup is too full, it makes the cup too hot for them to hold.”可知不要把杯子倒太满,这样客人没办法拿住,full表示“满的”。故答案为full。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Dear dad, you want a beautiful garden! but you don’t want to work hard! So why not get your family to do the work for you!

If you want a new pond (池塘) in your garden, you can give your dog a bone. Dogs always dig () a big hole in the garden. You can put water in this hole to make your pond.

Sometimes you must cut the grass in your garden. You can get your son to do this for you. Tell him that the lawnmower (割草机) is a fast car. He can run around the garden and cut the grass. It makes him feel like a driver.

You can ask your wife to grow all your vegetables and fruits. Tell her that this is a good way to save money. Then she can spend more money on new clothes or shoes.

Buy a rabbit for your daughter. Rabbits like to sleep on grass and eat carrots. Your daughter can take away all the old grass. Also, she can help your wife with the garden work so she can get carrots for her rabbit.

Grandfather and grandmother can also help. Tell them that working in the garden will be good to their health. They can also get some fun too.

Now, you can sit in a garden chair! You can watch your family working! You can drink tea and enjoy the sunshine!

1.The writer’s dad wants ________.

A.to work in his garden B.to ask his children to work in the garden

C.a beautiful garden D.a lawnmower for his garden

2.Dad can make ________ dig a pond for him.

A.the pet dog B.his wife C.his parents D.his son

3.The writer’s mother may be busy ________ in the garden.

A.saving money B.growing vegetables

C.doing some shopping D.eating fruits

4.Why do you think the writer say those words to his father?

A.Because his father is too busy, so he needs help.

B.Because his father wants a beautiful garden.

C.Because his father doesn’t know how to work in the garden.

D.Because he wants to make his father work hard in the garden.

 

查看答案

    If you go to a fast food restaurant, you will probably see a lot of teenagers. Today, many teenagers are fat, and some of this is because of their bad eating habits. Most teenagers love food with a lot of fat, oil,salt, and sugar. People often call this kind of food "junk food".

But bad eating habits go beyond fast food. We find many teenagers have bad eating habits. Some don't have breakfast before they go to school. During the day, some don't have a proper meal for lunch. In a recent survey at one school, scientists found that over two-thirds of the students didn't follow a healthy diet. They didn't like vegetables, and many of them didn't like to eat fruits. They preferred to eat food with a lot of salt, sugar, or fat.

Parents today also worry about their children’s diet. Some doctors give the following advice: Teenagers shouldn't eat too much junk food.

Teenagers shouldn't eat food with too much salt. Salt can cause high blood pressure in the future.

Teenagers should eat food with less fat, oil, and sugar.

Teenagers need to eat some fruits and vegetables every day. Fruits and vegetables are rich in vitamins and have little fat.

Teenagers need to drink more milk. Milk will help their bones grow.

Teenagers need to eat breakfast every day. This is good for their body and mind.

1."Junk food" contains a lot of____________.

A.milk and sugar B.fruits and sugar

C.vegetables and salt D.fat, oil, salt and sugar

2.What does the underlined word "beyond" mean in Chinese in this passage?

A.超出 B.不如 C.相等 D.在后面

3.Which of the following is TRUE?

A.Today all teenagers are overweight.

B.Scientists found two thirds of the students didn’t have a healthy diet.

C.Parents are worried about their children’s diet today.

D.Milk, fruit and vegetables are not good for children.

4.The main purpose(目的) of the passage is to tell the children____________.

A.how to keep a healthy diet B.to eat fruit and vegetables

C.how to have right food for lunch D.not to eat too much junk food

 

查看答案

    We spoke to three students from around the world about different national holidays. There are different customs (习俗) for each festival .

Tan Xiaodong, 15, Hong Kong, China

“It’ll soon be Chinese New Year. Before it, we’ll clean the house and decorate it for good luck. Every shop is going to close for a few days and we’ll go out a lot to celebrate in the streets. We might go and see the lion and dragon dances in the city center. I love this festival. ”

Wendy, 16, Sydney, Australia

“Australia Day is on 26th January and it’s an important holiday here. We always have a Monday off, so we celebrate for three days. My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over. Many people go to beach parties or street parties and there’s lots of music and dancing. What fun!”

Amy, 14, New York, USA

“The first Thanksgiving Day was hundreds of years ago when Europeans who came to America thanked God for his help. It’s still a very important day for families to be together. This year we’re going to visit my grandparents and we’ll eat a delicious meal of turkey. Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November every year. ”

1.During the Chinese New Year, tourists can ________.

A.do a lot of shopping B.see lion and dragon dances

C.decorate the house for good luck D.eat turkeys

2.On Australia day, families often ________.

A.have a meal in the countryside B.go to a swimming pool

C.have a party at school D.clean the house and dance

3.What do you think a turkey is in this passage?

A.Country B.A festival C.A bird D.A kind of drink

4.From the passage, we can learn that________.

A.Australia Day is an important day for family members to get together

B.Different festivals have different customs

C.Many people go out for a picnic with friends before Chinese New Year

D.The first Thanksgiving Day was born a hundred years ago

 

查看答案

Look at the two posters about Sunshine Theatre(剧院)and Moonlight Theatre:

Welcome to Sunshine Party!
Time: 1:30 p.m. -8:30p.m. , June 1stHappy Children’s Day
Place: Sunshine Theatre
Activities: Singing, dancing, a magic(魔术) show and a fashion show
Welcome to Sunshine Party!
Time: 1:30 p.m. -8:30p.m. , June 1stHappy Children’s Day
Place: Sunshine Theatre
Activities: Singing, dancing, a magic(魔术) show and a fashion show
 

 

Welcome to Moonlight Party!
Happy Children’s Day Time: 2:30 p.m. -10:30p.m. , June 1st
Place: Moonlight Theatre
Activities: 3 cartoon films and a fashion show
Welcome to Moonlight Party!
Happy Children’s Day Time: 2:30 p.m. -10:30p.m. , June 1st
Place: Moonlight Theatre
Activities: 3 cartoon films and a fashion show
 

1.Both the two theatres will celebrate _________.

A. Children’s Day B. Teachers’ Day

C. Christmas Day D. Spring Festival

2.In Sunshine Theatre, you can’t ____________.

A. watch a film B. watch a fashion show

C. listen to music D. enjoy a magic show

3.When does the celebration finish in Moonlight Theatre?

A. 10:30 a m. B. 10:30 p. m.

C. 8:30 p. m. D. 2:30 p. m.

 

查看答案

完形填空

One day, I am reading a newspaper when my wife calls me in the kitchen, “Will you_____here and make your daughter eat her food?”

I throw the____away and run to my 8-year-old daughter, Millie. In front of her is a bowl of rice. She says to me: “Dad, I want to do a special thing._____I eat all the rice, will you let me do it?” “OK.” I say.

“Dad, I want to cut(剪掉) all my hair from my____this Sunday.” She says. I feel a little surprised(惊讶的). “Millie, why don’t you ask for something else? We will be____when we see your cleanshaven(剃光的) head.”

“Dad, you say you will let me_____it!” Millie cries.

On Monday morning, I_____her to school. I watch my hairless(没有头发的) daughter walking to her classroom. I see a boy with a hairless head. He_____another car, and shouts: “Millie, please_____for me.”

“Sir, your daughter is_____” A woman gets out of the_____, and says, “That boy is my son, Harish. He is ill. He lost(失去了) all his hair because of chemotherapy(化疗).He doesn’t_____to go to school. Millie visits him and I don’t know she would cut her hair____my son! ”

I stand there, and I can’t_____anything. “Thank you, my little angel! You are teaching me what love is!” I think. My daughter is a_____girl. She lives for her friends.

1.A.come B.go C.ride D.drive

2.A.book B.magazine C.picture D.newspaper

3.A.But B.Before C.And D.If

4.A.head B.foot C.hands D.legs

5.A.happy B.sad C.healthy D.excited

6.A.do B.have C.eat D.drink

7.A.fly B.ride C.walk D.drive

8.A.gets out of B.gets into C.gets on D.gets away from

9.A.look B.ask C.wait D.answer

10.A.interesting B.bright C.great D.clever

11.A.bus B.taxi C.train D.car

12.A.want B.need C.hate D.have

13.A.about B.for C.of D.in

14.A.say B.speak C.tell D.talk

15.A.kind B.bad C.strong D.healthy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.