满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。 “Can you freestyle?...

根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。

“Can you freestyle?” has become a p1.phrase (表达) on China’s social network thanks to the famous s2. and actor Kris Wu.

Wu, 27, recently appeared on reality TV show the Rap of China as a judge.

Each time Wu c3. the winner, he had just one q4. for the contestants (参赛者): “Can you freestyle?”

The pop star’s humorous phrase was quickly used by Chinese people on the internet. Many began to f5. him and use “freestyle” wildly on social media platforms l6.WeChat and Sina Weibo.

Some internet users even considered it as a new lifestyle. “From now on, I do not c7. about what others say about me, good or bad, positive of negative, I am my own and enjoy my o8. freestyle,” WeChat user Jiang Yuqiu wrote.

“I believe the key of the phrase ‘freestyle’ is to go your own way regardless of (不管) what o9. say. When my idol Kris Wu first said it, many people laughed at him and doubted him if he was a real rapper. However, he later made a fantastic performance to prove (证明) himself as an e10.rapper,” Zheng Shaoqiu, one of Wu’s fans said.

 

1.popular 2.singer 3.chose 4.question 5.follow 6.like 7.care 8.own 9.others 10.excellent 【解析】 文章大意:这一段讲述了吴亦凡作为一个说唱歌手经常问“你会freestyle吗”,这句话很流行。 1.句意:“你会freestyle吗?”。由于著名的歌手和演员吴亦凡,这句话在中国社交网络上很流行。 根据空前不定冠词a和空后名词phrase可知,此空应填形容词,结合句意和首字母提示可知,故答案为 popular。 2.句意:“你会freestyle吗?”。由于著名的歌手和演员吴亦凡,这句话在中国社交网络上很流行。 根据空前形容词famous 可知,此空应填名词,结合句意和首字母提示可知,故答案为singer。 3.句意:每次吴选出冠军,他都只有一个问题要问参赛者:“你能自由模式吗?” 根据句子结构可知,此句缺少谓语动词,由后半句he had just one q____4____ for the contestants 可知,此空应填动词的过去式,结合句意和首字母提示可知,故答案为chose 。 4.句意:每次吴选出冠军,他都只有一个问题要问参赛者:“你能freestyle吗?” 根据空前数词one 可知,此空应填名词的单数,结合句意和首字母提示可知,故答案为question。 5.句意:很多人开始追随他,在微信和新浪微博等社交媒体平台上疯狂使用freestyle。 根据空前began to 可知,此空应填动词原形,结合句意和首字母提示可知,故答案为follow 。 6.句意:很多人开始追随他,像在微信和新浪微博等社交媒体平台上疯狂使用freestyle。 根据空后名词WeChat and Sina Weibo.可知,此空应填介词,结合句意和首字母提示可知,故答案为like。 7.句意:微信用户姜玉秋写道:“从现在起,我不在乎别人怎么评价我,不管好坏,不管是积极的还是消极的,我是自己的,享受自己的freestyle。” 根据空前do not 可知,此空应填动词原形,结合句意可知,此空是“在乎”的意思,由空后about,结合句意和首字母提示可知,故答案为care 。 8.句意:微信用户姜玉秋写道:“从现在起,我不在乎别人怎么评价我,不管好坏,不管是积极的还是消极的,我是自己的,享受自己的freestyle。” 根据空前my和空后名词freestyle 可知,此空应填形容词,结合句意可知,此空是“自己的”的意思,结合句意和首字母提示可知,故答案为own 。 9.句意:我相信freestyle这个词的关键是不管别人怎么说,都要走自己的路。 根据句子结构可知,此句是复杂句,由空前what 和空后say可知,此空缺少主语。others其他的。故答案为others。 10.句意:不过,后来他出色的表演证明了自己是一名优秀的说唱歌手,”吴亦凡的一位歌迷郑少秋说。 根据空后rapper可知,空处用形容词.且根据many people laughed at him and doubted him if he was a real rapper可知,后来他被证明是一个杰出的说唱歌手。故答案为excellent。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后小题的空格里填入一个最适当的单词。

“A friend walks in when the rest of the world walks out.” Sometimes in life, you find a special friend: he or she changes your life just by being part of it; he or she makes you laugh until you can’t stop; he or she who convinces (使相信) you that there really is an open door just waiting for you to open it. This is forever friendship. When you are sad, and the world seems dark and empty, your forever friend lifts you up in spirits (精神) and makes that dark and empty world suddenly seem bright and full. If you have a forever friend, it will be easier for you to get through the hard times and the sad times. If you turn and walk away, your forever friend follows. If you lose your way, your forever friend guides you, encourages (鼓励) you, holds your hands and tells you that everything is going to be OK. And if you find such a friend, you feel happy because you don’t need to worry. If you have a forever friend for life and then you will be one of the luckiest man in the world.

Forever friendship

A1.friend

2. your life just by being part of it.

Make you laugh until you can’t stop.

Make you 3. that there really is a way of solving problems.

Friendship in time of need

When you are not 4. your forever friend can cheer you up and turn the 5. and empty world into a bright and full one so that you can go through the difficult and sad times more  6..

Nothing can worry you if you find a 7. friend.

You can turn to him for help even when you lose your 8..

Wherever you go, he will 9.you.

Conclusion (总结)

It’s 10.for us to find forever friendship.

 

 

 

 

查看答案

根据所给中文完成英文句子,每空词数不限。

1.在聚会快要结束的时候,他站起来唱了一首歌。

______________________________ the party, he stood up and sang a song.

2.Betty很有时间观念,她上学从不迟到。

Betty ______________________________ and she is never late for school.

3.他快速地浏览试卷,但是什么都没写。

He ______________________________ the exam paper, but didn’t write anything.

4.他比我在夏天休更少星期的假。

He ______________________________ in summer than I.

5.我的英语老师任何时候都面带微笑,看上去很开心。

My English teacher ______________________________ and looks very happy.

 

查看答案

根据括号中的要求改写句子。(每空一词)

1.When I feel worried about something, I can always go to her. (改为同义句)

When something __________ __________, I can always go to her.

2.Jack is the tallest boy in my class. (改为同义句)

Jack is __________ __________ __________ __________ boy in my class.

3.My classmate thinks it’s important to learn English well. (改为同义句)

My classmate thinks __________ __________ __________ __________ important.

4.It’s only ten minutes’ walk from my school to my home. (对划线部分提问)

__________ __________ __________ it from your school to your home?

5.The green bag is 20 yuan. The black one is 50 yuan. (改为同义句)

The price of the green bag is __________ __________ the black one.

 

查看答案

    Nearby there lived a parentless boy named Tim. He wished he could fly like a bird. It was difficult for him to make his big dream come true.

One day the orphan came to a park. There he saw a little boy in the sand alone. Tim ran over and asked if he ever wanted to fly like a bird.

“No,” he answered, “I’m not able to walk like a normal child. As a crippled child, I wish I could walk and run the same as you do.”

“That is very sad,” said Tim, “but could we be friends?”

“Sure,” said the little boy.

The two boys played for a long time. They didn’t feel lonely any longer. Then the father came with a wheelchair to pick up his crippled son. Tim said something into the man’s ear.

“That would be OK,” replied the man with a smile.

Tim bent (弯腰) over his new friend and said, “You are my friend and I cannot make you walk and run like others. But I can really do something for you.”

Tim turned around and carried his friend on his back. Then he began to run around the sand. He ran faster and faster, with the little boy on. The father became excited with tears in his eyes as his son shouted at the top of his voice, “I’m FLYING! Daddy, I’m FLYING!”

1.The word “crippled” in the third paragraph means ______.

A.not being able to fly B.not being able to see

C.not being able to hear D.not being able to walk

2.Why did the crippled boy’s father become excited?

A.Because his son was able to walk. B.Because he found his son was so happy.

C.Because Tim helped his son to walk alone. D.Because Tim became his son’s only friend.

3.Which is the correct order (顺序) of the story?

The two boys played happily for hours.

The crippled boy was playing alone in the sand.

The orphan carried the crippled boy on his back.

The crippled boy’s father came to pick up his son.

The orphan said something to the crippled boy’s father.

A.---- B.----

C.---- D.----

4.Which would be the best title of this story?

A.Let’s fly together! B.What two poor boys!

C.A friend in need is a friend indeed. D.Life is full of sadness.

 

查看答案

    Months ago, the Chinese government allowed primary and high school students to have a spring or autumn break.

Now most Chinese students only have holidays in summer and winter. During the holidays, some students stay at home doing their homework. Others travel with their family. How do kids in the US and UK spend their holidays? Let’s take a look.

Summer holiday: mid-June — early September

Christmas holiday: mid-December — early January.

Thanksgiving holiday: one week in late November

Spring break: usually a 10-day holiday in mid-March

 

Summer camp is one of kids’ favourite places to go. There, they can make new friends. They can also take part in some interesting activities like archery (射箭) and sailing. This helps them learn teamwork.

Spring break can be a great time to travel. Middle school students usually travel with their parents. Beaches are one of their favoutites.

Summer holiday: late July — September

Christmas holiday: mid-December — early January.

Easter holiday: late March — mid-April

Autumn break: one week in October

 

British children like one-day trips during the summer holiday. They can visit museums, sports stadiums and castles.

Christmas holiday is usually time for family get-togethers. Many people like travelling in Easter.

1.Some Chinese students ______ during summer or winter holidays now.

A.do their homework B.make new friends

C.get together with friends D.take part in activities

2.American students cannot ______ during summer camp.

A.make new friends B.learn teamwork

C.take part in activities D.travel with their parents

3.______ is the longest holiday for students in the UK.

A.Autumn break B.Easter holiday

C.Summer holiday D.Christmas holiday

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.