满分5 > 初中英语试题 >

Once there was a famine(饥荒) in the town....

    Once there was a famine(饥荒) in the town. A rich and kind baker (面包师) sent some bread to twenty of the poorest children. He said to them, “In this basket there is some bread for you. Each of you can have a piece of bread every day until the hard days end.”

The impatient children couldn’t wait to gather around the basket. They shouted and fought for the bread because each wished to have the largest bread. At last they went away without even thanking the good gentleman. But Shirley, a poorly-dressed little girl, did not join them. Instead, she remained standing quietly there. When the other children had left, she took the smallest bread in the basket, kissed the gentleman’s hand and went home.

The next day the children were as rude (粗鲁的) as before. Poor shy Shirley still took the smallest bread. When she got home, her mother cut the bread open. Many new shinning pieces of silver fell out of it. Her mother was very surprised and said, “Take the money back to the good gentleman at once, for it must have got into the bread by accident. Be quick, Shirley! Be quick!”

But when the little girl gave the rich man her mother’s message, he said, “No, no, my child. It was no mistake. I put silver pieces into the smallest bread to reward (奖赏) you because you are a kind and honest girl. Go home and the money is yours now.”

根据短文内容,选择最佳答案。

1.From the story, we know the twenty children lived a _____ life.

A.happy B.poor C.rich

2.The rich barker gave _____ to the children.

A.some bananas B.some books C.some bread

3.When the other children shouted and fought for the bread, Shirley_____.

A.stood quietly B.laughed at them C.joined them

4.Shirley’s mother let her _____ when she saw the money.

A.buy some food B.hide it quickly C.give it back to the rich man

5.The story tells us that_____.

A.it’s not important to say thanks to others

B.fighting with others can help us get more

C.a kind and honest person will be rewarded

 

1.B 2.C 3.A 4.C 5.C 【解析】 本文讲述一个懂得谦让、感恩的小女孩,最后受到好心人奖励的故事。 1.细节理解题。根据“Once there was a famine(饥荒) in the town.”可知,这二十个孩子过着穷苦的生活。故选B。 2.细节理解题。根据“A rich and kind baker (面包师) sent some bread to twenty of the poorest children.”可知,面包师把一些面包给孩子们。故选C。 3.细节理解题。根据“Instead, she remained standing quietly there.”可知,当其他孩子争抢面包时,雪梨安静地站在一边。故选A。 4.细节理解题。根据“Take the money back to the good gentleman at once”可知,雪梨的妈妈让她把钱还给那位富有的面包师。故选C。 5.推理判断题。A项:对别人说谢谢并不重要;B项:和别人打架可以帮助我们得到更多;C项:一个善良诚实的人会得到回报。分析全文内容可知,本文告诉我们懂得谦让、感恩的人是会得到回报的。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

The Holi Festival

The Holi Festival takes place in India in March every year. Part of the celebration is the lighting of bonfires (篝火) during the day before the start of the festival itself and people will then throw colored power (粉末) and water at one another.

Saint Patrick’s Day

Saint Patrick’s Day is an important holiday in Ireland on March 17. It is to remember Saint Patrick who did good things for the people of Ireland. During the holiday, there are parades (游行) and lots of green. You can see people in green, and you can even see green buildings.

The Munich Oktoberfest

This well-known beer festival is celebrated every year in September and October in Germany and can last about two weeks. Groups of people move towards the large beer tents through the streets of Munich. They can be treated with all kinds of German beer.

The Quebec Winter Carnival

Quebec is an old city in Canada. Many people agree that winter is the best time to visit it.

The Quebec Winter Carnival is all about outdoor fun. It starts from the first Sunday in February and lasts ten days. One of the most exciting events is the dogsled (狗拉雪橇) race. With more than 20 teams, the race runs through six kilometers of the city’s streets.

 

 

 

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示

1.People wear green clothes at the Holi Festival.

2.Saint Patrick’s Day is celebrated in March.

3.The Munich Oktoberfest lasts about two days.

4.The dogsled race runs through six kilometers of the city’s streets.

5.Winter is the best time to visit Quebec.

 

查看答案

—Excuse me, could you please tell me _____?

—Sorry. A city map can help you.

A.where did you go

B.how I can get to the museum

C.when the bookstore closes

 

查看答案

_____ warm weather we are having these days!

A.What B.What a C.How

 

查看答案

I know the girl _____ is singing over there. She is my classmate, Lily.

A.whose B.who C.whom

 

查看答案

—When will we begin our trip?

—We'll set out _____our teacher arrives.

A.as soon as B.so long as C.as far as

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.