满分5 > 初中英语试题 >

The Holi Festival The Holi Festival tak...

 

The Holi Festival

The Holi Festival takes place in India in March every year. Part of the celebration is the lighting of bonfires (篝火) during the day before the start of the festival itself and people will then throw colored power (粉末) and water at one another.

Saint Patrick’s Day

Saint Patrick’s Day is an important holiday in Ireland on March 17. It is to remember Saint Patrick who did good things for the people of Ireland. During the holiday, there are parades (游行) and lots of green. You can see people in green, and you can even see green buildings.

The Munich Oktoberfest

This well-known beer festival is celebrated every year in September and October in Germany and can last about two weeks. Groups of people move towards the large beer tents through the streets of Munich. They can be treated with all kinds of German beer.

The Quebec Winter Carnival

Quebec is an old city in Canada. Many people agree that winter is the best time to visit it.

The Quebec Winter Carnival is all about outdoor fun. It starts from the first Sunday in February and lasts ten days. One of the most exciting events is the dogsled (狗拉雪橇) race. With more than 20 teams, the race runs through six kilometers of the city’s streets.

 

 

 

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示

1.People wear green clothes at the Holi Festival.

2.Saint Patrick’s Day is celebrated in March.

3.The Munich Oktoberfest lasts about two days.

4.The dogsled race runs through six kilometers of the city’s streets.

5.Winter is the best time to visit Quebec.

 

1.B 2.A 3.B 4.A 5.A 【解析】 本文向我们介绍了:胡里节、圣巴特里克节、慕尼黑啤酒节和魁北克冬季嘉年华。 1.细节理解题。题干为:在胡里节人们穿绿色的衣服。根据第一栏中有关胡里节的内容可知,并未提到穿绿色的衣服。该项表述错误,故选B。 2.细节理解题。题干为:圣帕特里克节在三月庆祝。根据“Saint Patrick’s Day is an important holiday in Ireland on March 17.”可知,圣帕特里克节在三月庆祝。该项表述正确,故选A。 3.细节理解题。题干为:慕尼黑啤酒节大约持续两天。根据“…and can last about two weeks.”可知,啤酒节大约持续两周。该项表述错误,故选B。 4.细节理解题。题干为:狗拉雪橇比赛在这个城市的街道上进行,全程六公里。根据“With more than 20 teams, the race runs through six kilometers of the city’s streets.”可知,狗拉雪橇比赛在这个城市的街道上进行,全程六公里。该项表述正确,故选A。 5.细节理解题。题干为:冬天是游览魁北克的最佳时间。根据“Many people agree that winter is the best time to visit it.”可知,冬季是游览魁北克的最佳时间。该项表述正确,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

—Excuse me, could you please tell me _____?

—Sorry. A city map can help you.

A.where did you go

B.how I can get to the museum

C.when the bookstore closes

 

查看答案

_____ warm weather we are having these days!

A.What B.What a C.How

 

查看答案

I know the girl _____ is singing over there. She is my classmate, Lily.

A.whose B.who C.whom

 

查看答案

—When will we begin our trip?

—We'll set out _____our teacher arrives.

A.as soon as B.so long as C.as far as

 

查看答案

—The summer vacation is coming. Are you going to have a part-time job?

—Yes. I think I shouldn't always _____my parents.

A.look for B.look after C.depend on

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.