满分5 > 初中英语试题 >

Some etiquette(礼仪)in modern life Do you ...

    Some etiquette(礼仪)in modern life

Do you often use a cell phone? Do you take the subway to school every day? These items make our modern life easier. But do you know how we should behave properly while using them? The following suggestions might be helpful.

For mobile phone users

Keep your voice down when you make a phone call in public. Shouting on the phone may make others feel uncomfortable.

Stop sending messages or playing games with your cell phone at a dinner or a party.It's a good time to communicate with your family and friends.

Don't make or answer a call while driving. It is not only very dangerous for both you and your passengers but also against the law.

For subway passengers

You are supposed to wait in line while buying tickets and getting on the subway.

You're not allowed to eat, drink or smoke on the subway train. It's our duty to keep the train clean and tidy.

You can't take pets on the train. As we all know, animals may spread diseases(传播疾病)and get the train dirty.

Items

Dos

Don'ts

Cell phone users

Keep your1.down in public.

Don't send message or play games at a dinner or a party.

Don't make or answer2.while driving.

3.

Wait in line.Keep the train4..

Don't eat,drink,smoke and5.on the train.

 

 

 

 

1.voice 2.a call 3.Subway passengers 4.clean and tidy 5.take pets 【解析】 本文介绍了在现代生活中使用手机和乘坐地铁的一些建议,它们对我们的生活有很大的帮助。 1.根据第二段第一句“Keep your voice down when you make a phone call in public.”可知,在公共场合打电话声音要小一点,故答案为voice。 2.根据第四段第一句“Don't make or answer a call while driving.”可知,开车时不要打电话或接电话,故答案为a call。 3.根据文章结构可知,“For mobile phone users”和“For subway passengers”下面分别是对手机使用者和地铁乘客的建议,对应了表格第一列的结构,故答案为Subway passengers。 4.根据倒数第二段第二句“It's our duty to keep the train clean and tidy.”可知,我们要保持火车干净整洁;keep后跟形容词,表示保持某种状态。故答案为clean and tidy。 5.根据最后一段第一句“You can't take pets on the train.”可知,在火车上不能带宠物;句子是祈使句,这里用动词原形,故答案为take pets。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

(E)

The World Wide Webwww.万维网)turned 25 years old on March 12th. It has become a very important part in our daily lives. We can’t imagine living without the web, the short form of the World Wide Web.

In 1989, a British engineer named Tim Berners-Lee came up with the idea of the Web. It is a group of “pages” of information that are connected to each other around the world. That is the very beginning of the Web. Since then, the Web has greatly changed the way people live. With a click(点击)of a mouse we can read news, buy things, make friends and learn anything we’re interested in.

Now, 25 years after its birth, how will the Web influence life in the future? Scientists believe there are both advantages and disadvantages. w   W w .x  K  b 1.c o M

A growing Web will help build “better relationships” between different cultures. Also in the future, everyday items could be connected to the Web. We could share plenty of information to make our daily lives more convenient(方便的). So one day in the future, your front door could send you a message. “Dear sir, everyone has left the house, but I’ m still open!”

But scientists warn(警告)us that if we share personal information on the Internet it could get into the wrong hands.

“It’s not wise to spend a whole day in front of the screen. People need to get close to nature and enjoy the sun. Never be controlled by the Internet.” said Berners-Lee.

1.How old is the World Wide Web?

 

2.Who came up with the idea of the Web?

 

3.What can we do by clicking a mouse according to the passage?

 

4.Will the Web influence life in the future?

 

5.What could happen if we share personal information on the Internet?

 

 

查看答案

阅读下面的短文,将短文中画线部分的句子译成中文。

When you think about competitions, you probably think of sports such as basketball and football. Not all competitions are sports, though. One example is the Rock Paper Scissors World Championship.

Some people might consider the Rock-Paper-Scissors competition to be strange. Hundreds of people run down a hill and chase(追赶) a huge wheel of cheese.1At first,the competitions was held for the people who lived in the local village. But now people from all over the world come to attend it.2They are just a few of the crazy games that people play.

1.____________________________________

 

2.____________________________________

 

查看答案

根据所给中文完成句子翻译。

1.李明不仅聪明而且勤奋。

Li Ming is_______.

2.我们的班主任对我们要求很严。.

Our head teacher_______.

3.不要妨碍他们的学习。

Don't_______ their study.

4.我更喜欢能让我振作起来的电影。

I perfer the movies which can_______.

5.既然这样,我就放弃我的计划吧。

_______,I will give up my plan.

6.你的话似乎有道理。

__________________________________

7.我希望你能实现你的梦想。

_________________________________

8.这家动物园一定有许多可爱的动物。

____________________________________

 

查看答案

 

The Odd Life of Timothy Green

Type: Science fiction

Directed by: Peter Hedges

Release (上映)date: August 15,2016

A couple who have no children want a child eagerly,and there comes a boy on a thundering night. The boy has a very strong influence on the people in the town.

Hotel Transylvania

Type: Cartoon

Directed by: Genndy Tartakovsky

Release date: September 28,2016

Dracula is the owner of Hotel Transylvania. He doesn't like Jonathan,who stays in his hotel,so he tries to stop Mavis,his daughter,from falling in love with Jonathan.

Wreck-It-Ralph

Type:3D cartoon

Directed by: Rich Moore

Release date: November 2,2016

Wreck-It-Ralph,a “bad man” in a computer game,always dreams of being a hero. What will he do?

The Croods

Type:3D cartoon

Directed by: Kirk De Micco and Chris Sanders

Release date: March 22,2017

A man's position as a leader is threatened (威胁) by the arrival of a very clever man who has invented many things.

 

 

1.Which of the following is NOT a cartoon?

A.The Odd Life of Timothy Green. B.The Croods.

C.Hotel Transylvania. D.Wreck-It-Ralph.

2.The director of Hotel Transylvania is ________.

A.Chris Sanders B.Peter Hedges

C.Genndy Tartakovsky D.Rich Moore

3.________of the above films began to show in 2016.

A.One B.Two C.Three D.Four

4.Who is Mavis?

A.She's the owner of a hotel. B.She's Dracula's daughter.

C.She's Wreck-It-Ralph's friend. D.She's a character in a computer game.

5.Which of the following is TRUE?

A.Only two of the films are cartoons.

B.The Croods tells a story that happens in a hotel.

C.Wreck-It-Ralph is an inventor.

D.Jonathan stays in Dracula's hotel.

 

查看答案

Five years ago, my mother gave birth to a brother for me when I was 8. I have learned a lot from getting along with him.

After he was born, I almost became a babysitter. I had to____him after school. I would make faces and sing to him when he was crying. Sometimes I even carried him everywhere in our yard to refresh him while my parents were busy. What I liked to do best was to feed him when looking after him. How cute he was as he tasted his favorite food!My parents often praised me happily. As an elder brother, you've made contributions to looking after your younger brother. "

I have got happiness from sharing. When I was young, I was the only child in my family. I could get what I wanted from my parents and get my parents' whole love. I was a" Little Emperor".

But now, as long as I get something good, I will share it with him. I remembered the year when he was three, he was fond of Rubik cubes(魔方)I bought one for him with my lucky money as a birthday present. When he got the toy, he was so happy that he laughed, hugged me and said,

" Brother, I love you ! "

Thanks for spending these years together with my family. It has taught me what responsibility means, what unselfishness means and what friendship means. Not only should I look after myself, but also I should pay attention to my family and my friends.

1.The underlined word "amuse" in the second paragraph means_________.

A.开他玩笑 B.令他开心 C.令他生气 D.令他讨厌

2.When looking after his younger brother, the writer did the following EXCEPT________

A.carrying him everywhere

B.making faces and singing to him

C.feeding him

D.telling stories to him

3.How old was the writer when he bought the birthday present for his younger brother?

A.3. B.8. C.11. D.13.

4.Before his younger brother was born, the writer.

A.was a babysitter in his family

B.was a “Little Emperor”in his family

C.cooked for his family

D.bought a Rubik cube for himself

5.If you have a brother or a sister in your family, you might learn to be ______from the passage.

A.responsible B.selfish C.lonely D.puzzled

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.