满分5 > 初中英语试题 >

In your school,are you allowed to choose...

    In your schoolare you allowed to choose the subjects you want to learn Of coursethe answer is "No" in China.

In America there is a school trying something new. At a high school in Floridastudents will be able to choose their own classes. We all know that some students are better at some subjects than others. Some students plan to go on to collegewhile others don't. At this school students are able to find subjects they are interested inand possibly even find the field(领域)they would like to go into after school. They are allowed to choose a subject like biologymatha foreign languageor study skills like computer or car repair(修理).

Some people think this is a good ideabecause it helps students think about what they want to do in the futureand the school helps to give them the knowledge and skills needed to get there. They say that giving the students the chance to choose their own classes makes high school more interesting. Others disagree. They think that fourteen-year-old teenagers are too young to know what they want to do in the future.

What do you thinkWould you like to be able to choose your own classesMany useful changes have been made in educationbut seeing the differences in each student is also important. How can we help each student become a better student

1.Students at a high school in Florida are allowed to _________.

A. go on to college without taking big exams B. find a part-time job they would like to do

C. learn how to make a computer or a car D. choose a subject that they are interested in

2.Some people think allowing students to choose their own classes helps them _________.

A. show how smart they are B. learn more knowledge

C. prepare for their future D. know their duties in life

3.Some people don't agree students should choose their own classes because they think _________.

A. some students are too nervous to make a right decision

B. some students shouldn't be a repair worker in the future

C. some students care little about their own future

D. some students aren't old enough to know what they want to do

4.Which of the following is TRUE according to the passage

A. All the high schools in Florida give the students the chance to choose their own classes.

B. Some people think allowing students to choose their classes can help them find their own possibilities.

C. The school in Florida helps students by giving the knowledge and skills they will need.

D. In the writer's opinionit's not important to see the differences in each student in school education.

5.What is the best title of the passage

A. Chinese Education B. A New Way of Education

C. To Change Our Education D. To Improve Learning Skills

 

1.D 2.C 3.D 4.C 5.B 【解析】 本文是一篇议论文,介绍了佛罗里达州有一所高中允许学生自主选择自己感兴趣的课程,从而引发了教育界的讨论。针对该方案,有人赞成,也有人反对。 1.细节理解题。根据At a high school in Florida,students will be able to choose their own classes,可知学生可以选择他们自己的课程,故选D。 2.细节理解题。根据Some people think this is a good idea,because it helps students think about what they want to do in the future,可知赞成的人认为这可以帮助学生思考他们未来想做什么,可以为未来做准备,故选C。 3.细节理解题。根据Others disagree. They think that fourteen-year-old teenagers are too young to know what they want to do in the future,可知反对的人认为学生们还太年幼,不足以知道他们未来到底想做什么,故选D。 4.判断正误题。根据At a high school in Florida,students will be able to choose their own classes,可知佛罗里达州是有一所高中允许学生自主选择课程,不是佛罗里达州全部高中都如此,所以A选项表述错误,排除;根据文中支持者的观点,并没有提及可以让学生更好地发现自己的可能性,所以B选项表述错误,排除;根据Many useful changes have been made in education,but seeing the differences in each student is also important,可知作者认为看到每个学生的不同在教育中同样是重要的,而不是不重要,所以D选项表述错误,排除;根据it helps students think about what they want to do in the future,and the school helps to give them the knowledge and skills needed to get there,可知这所学校可以通过教授他们未来所需要的知识与技能来帮助学生,所以C选项表述正确,故选C。 5.最佳标题。根据全文的主要内容,可知讲的是佛罗里达州一所高中采用的一种新的教育方式,从而引起大家的思考,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mr. and Mrs. Green's house in America is controlled by a computer. The computer has known the couple's ______ well. Every morning the computer ______ the lights at 6:30 which is their rising time. The water in the shower keeps at a right temperature for the couple to __13____ it. If someone gets up in the night,floor lights will come on automatically(自动地)to show the way to the ______.The air conditioner(空调)keeps the house at a comfortable temperature. The fridge keeps a check on the food that is put inside it,and _____ the local supermarket an e-mail when more food is needed. A camera works when a stranger gets ____ to the house but does not work if it is a family member or friend. The microwave(微波炉)is ______ linked(连接)to the Internet. It can cook the food for the right time.

The couple love their home,but they don't like one thing. They sometimes feel that the computer is their ____.“One night,we came home later ______ usual,but the computer had turned on the lights at the regular(固定的)time. We felt like bad kids,and _____ said ‘Sorry!’ to the computer,” said Mrs. Green.

1.A.problems B.habits C.plans D.friends

2.A.turns off B.turns up C.turns down D.turns on

3.A.use B.warm C.clean D.drink

4.A.door B.bedroom C.bathroom D.window

5.A.passes B.sends C.promises D.refuses

6.A.kind B.friendly C.helpful D.close

7.A.seldom B.still C.also D.just

8.A.boss B.friend C.student D.grandmother

9.A.like B.than C.as D.from

10.A.never B.nearly C.completely D.always

 

查看答案

补全对话(其中有两项多余)

A: Hi, Bill, do you know about National Inventors' Day?

B: No, I have never heard of it. 1.

A: On February 11th.

B: I remember the great inventor Thomas Edison was born on that day.

A: You're right and you have a good memory.

B: Thank you. 2.

A: Of course. There have been a lot of inventors in history. They made millions of inventions and some of them have changed the world.

B: In order to help remember these inventors, people named February 11th for National Inventors' Day, right?

A:3. But you made a mistake. It was Ronald Reagan, the President (总统) of the United States of America that named the date.

B: There must be many kinds of activities all over the world on that day.

A: You're right. Our school also celebrates National Inventors' Day.

B:  4.

A: Students show their own inventions. Some inventions are wonderful and exciting.

B: Sounds interesting. 5. Can I show them at your school?

A: No problem. You are more than welcome to.

A.You're very clever.

B.I like inventing small things, too.

C.How many inventions did it mention?

D.When is it?

E. Some inventions are useful.

F. How do you celebrate it?

G. Can you tell me how it got started

 

查看答案

Do you know which was invented by Chinese?

A. B. C. D.

 

查看答案

I ___my best friend Mary's letter yesterday and I will write to her this evening.

A.accepted B.received C.gave D.heard

 

查看答案

What ___weather! The wind is blowing strongly.

A.normal B.awful C.lovely D.different

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.