满分5 > 初中英语试题 >

In public places, people often use body ...

    In public places, people often use body language to express their meanings. Waving and bowing are examples of body language. Different kinds of body languages show different cultures in different countries. In China waving means greeting, but in Japan bowing is used. Sometimes this kind of body language is polite in one country, but it is not polite in another. We should pay attention to using it. In China, nodding your head shows you agree with someone, but in India, shaking your head from side to side shows agreement. In China, people hold hands as a sign of friendship, but people seldom hold hands in North America. It is worth(值得) noting that different meanings of body language can also cause problems in understanding. Some people do not understand how to use thumb(拇指) correctly. Most people often show one thumb to praise someone or something. You can't raise your thumb when someone is in danger. In a basketball match, if the judge shows two thumbs, it means two players break the rules.

1.Where do people often use body language?

A.In a basketball match. B.At the square.

C.At the station. D.In public places.

2.Different kinds of body language show ________ in different countries.

A.different cultures B.the same culture C.different habits D.the same social custom

3.How many kinds of body language are mentioned(提到) in the passage?

A.5. B.6. C.7. D.8.

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.In a basketball match, you can show two thumbs to praise the players.

B.In China, nodding your head shows you disagree with someone.

C.Body language can show different cultures.

D.Different meanings of body language can solve the problems.

5.The main idea of this article is about ___________.

A.nodding your head B.body language and culture

C.body language and countries D.raising your thumbs

 

1.D 2.A 3.B 4.C 5.B 【解析】 文章大意:在公共场所,人们通常用肢体语言表达意义,但是在不同的国家,肢体语言的意义是不一样的。 1.细节理解题。根据文中In public places, people often use body language to express their meanings. 可知在公共场所,人们通常用肢体语言表达他们的意思,故答案为D。 2.细节理解题。根据文中Different kinds of body languages show different cultures in different countries. 可知不同的肢体语言在不同的国家表达不同的文化,故答案为A。 3.细节理解题。根据文中可知本文提到waving,bowing,nodding,shaking your head,hold hands,use thumb六种肢体语言。故答案为B。 4.细节理解题。根据文中In a basketball match, if the judge shows two thumbs, it means two players break the rules.在篮球比赛中,裁判竖起两个大拇指,意思是两个队员犯规,而不是表扬,故A错误;根据文中In China, nodding your head shows you agree with someone,在中国 点头说明你同意某人,不是不同意,故B错误;根据文中Different kinds of body languages show different cultures in different countries. 不同的肢体语言在不同的国家表达不同的文化,故C正确;根据文中It is worth(值得) noting that different meanings of body language can also cause problems in understanding.肢体语言的不同意义也能引起理解上的问题是不值得的可知,故D错误,故答案为C。 5.主旨大意题。根据文中 Different kinds of body languages show different cultures in different countries. 可知本文主要讲述了不同的国家肢体语言不同,文化不同,故答案为B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Please Join Us for a Day at the Happy Valley

Invite children aged 12 to 16 to take part in the "Happy Winter Vacation" at the Happy Valley. Children will find the Happy Valley is a good place to play. There is a most popular amusement equipment(娱乐设备) here, such as more than 100 amusement rides. Free service for sports lovers. There are 15 ping-pong tables, an indoor football field and three climbing walls. If you can't wait to take part in the activity, please enter your name in the boxes before January 10.

·The cost of the trip is 180. This includes entrance tickets and all rides.

·We suggest bringing your own food.

·Buses leave at 9:00 a.m. at the school gate and return at 5:00 p.m. at the Happy Valley gate.

·Date:Wednesday, January 21.

·If you need more information, please call Miss Xu at 9055-6268.

1.Who can take part in the "Happy Winter Vacation"?

A.Children under 10. B.Children over 16.

C.Children aged 12-16. D.Children aged 11-15.

2.The cost of the trip is_____________.

A.$90 B.$180 C.180 D.90

3.The children had better bring____________.

A.football B.food C.ping-pong D.gloves

4.When can children go to the Happy Valley?

A.On January 10. B.Before January 10. C.On February 10 D.On January 21.

5.How can you get more information?

A.Give Miss Xu a ring. B.Ask Mr. Wang. C.Search on the Internet. D.Ask the manager.

 

查看答案

根据对话内容,从下面方框中选出能填入空白处的最佳选项,完成各小题,(其中有两项是多余的).并用2B铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑.

A:Hello,Wang Lei! 1.

B:I have some trouble in speaking English.

A:2.

B:No. I feel nervous when I speak it in public.

A:That's a problem. 3.

B:You're right. But I'm afraid of making mistakes when speaking English.

A:Don't worry. 4.

B:Maybe I need a change.

A. That's good. 5.

B:OK. I will practice it every day from now on. Thank you very much.

A:You're welcome.

 

A. Is Spanish similar to English?

B. Everyone makes mistakes.

C. Learning English well needs lots of practice.

D. Do you often speak English in public?

E. How are you getting on with your English?

F. You can't speak English well if you don't speak it often.

G. Chinese is widely used throughout the world now.

 

 

查看答案

    Your winter holidays are coming. You must be very excited. Have you decided ______ to go and how to get there? If not,I suggest you making ________ decisions.

When spending holidays,you need to choose many kinds of places to stay,such as hotels,farms,villages and so on. All the hotels offer a room to sleep. Most hotels ______ other services. Some of them ______ offer free breakfast. You can even have personal services every day in some hotels,but they are expensive. So you had better ______ your traveling expenses. You must understand where and when you are going, and how long you will stay ______ that city and so on.

Some of the tourists usually rent some vacation homes out for a week or more. You can also rent ______ for a night or two. You can find some vacation homes on rent online. You can do some cooking in your vacation home. This will help to save money. Eating three meals a day at a restaurant can be very ______! If you agree with me,you can find out vacation homes for rent by ______ online.

You should think about ______ thing when you plan to make your winter holiday. That is how you will go. By air or train? All of this you should consider carefully.

1.A.what B.how C.where D.which

2.A.any B.more C.much D.little

3.A.take B.manage C.shut D.offer

4.A.seldom B.even C.never D.sometimes

5.A.think for B.think up C.think about D.think back

6.A.in B.on C.at D.with

7.A.that B.this C.it D.one

8.A.expensive B.happy C.harmful D.useful

9.A.painting B.searching C.describing D.stealing

10.A.the other B.others C.another D.other

 

查看答案

We ought to help each other.

A.should B.would C.may D.might

 

查看答案

That's too bad.

A.really bored B.really important C.really awful D.really nice

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.