满分5 > 初中英语试题 >

A girl was walking in the woods when she...

A girl was walking in the woods when she found two weak birds. She took them home and put them in a small cage (鸟笼). She took good care of them. The birds grew strong. Every morning, they greeted her with a beautiful song. The girl felt great love for the birds. She wanted them to sing for her forever.

One day, the girl left their cage door open. The bigger of the two birds flew out. The girl watched as he rose high into the sky. She was afraid that he would fly away and she would never see him again. As he flew close, she caught him in her hand and held him tightly. She was happy. Suddenly, she felt the bird go limp (无力的). She opened her hand. The bird was dead! Her love had stolen life from the beautiful songbird.

The other bird was pushing against the bars () of the cage. She could see how much he wanted to be free. She took him out of the cage and gently tossed him into the air. Would the bird fly away? She could hardly bear to watch. But the bird just wanted to stretch its wings. He flew around the girl twice and then came to rest on her shoulder.

The girl watched the bird with joy in her heart. She wasn’t worried anymore. She wanted the bird to be happy. The bird sat by the girl’s ear and sang the sweetest song she had ever heard.

The best way to keep love is to give it wings.

1.What was the girl afraid of when the bigger bird flew out of the cage?

A. She would never see him again. B. The bird would grow strong.

C. The bird would go limp. D. The bird would die.

2.The other bird pushed against the bars of the cage because _____.

A. he wanted to greet the girl B. he wanted to sing a song for the girl

C. he wanted to be free D. he wanted to rest on the girl’s shoulder

3.The girl stopped worrying because _____.

A. the bird could bring happiness to her B. she wanted the bird to live a happy life

C. the bird lost the ability to fly high D. the bird enjoyed his life in the cage

4.What does the story mainly tell us?

A. How to take care of birds. B. Never put birds in small cages.

C. We should love birds. D. The best way to keep someone’s love is to let them be free.

 

1.A 2.C 3.B 4.D 【解析】 文章大意:本文通过讲述一个女孩把两只鸟放在笼子里养,每天早晨它们都用美妙的歌声欢迎她;有一天,她忘了关鸟笼子,一只鸟飞了出来,她害怕它会飞走,就用手抓住了它,后来不小心把这只鸟抓死了。通过这件事告诉人们抓紧爱会很快失去爱,放飞爱会保持爱的道理。 1.细节理解题。根据文中的描述The bigger of the two birds flew out. The girl watched as he rose high into the sky. She was afraid that he would fly away and she would never see him again.可知,当那只大鸟飞出笼子时,女孩害怕她再也见不到它了,故答案选A。 2.细节理解题。根据文中的描述The other bird was pushing against the bars of the cage. She could see how much he wanted to be free.可知,另一只鸟推了推笼子的栏杆,是因为它渴望自由,故答案选C。 3.细节理解题。根据文中的描述She wasn’t worried anymore. She wanted the bird to be happy.可知,这个女孩不再担心了,是因为她想让这只鸟过上幸福的生活,故答案选B。 4.主旨大意题。根据文章最后一段的描述The best way to keep love is to give it wings.可知,保持爱的最好方法就是给它一双翅膀,结合选项可知D选项The best way to keep someone’s love is to let“留住一个人的爱,最好的方法就是放手。”符合题意,故答案选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    One day in autumn Squire Gordon went on a long journey. John went with him and I pulled the coach(马车). The weather was rainy and windy, but we travelled happily until we came to the old wooden bridge. A villager told us the river was rising fast. “There’s going to be a bad storm tonight,” he said.

We arrived in the town, but Squire Gordon’s business took a long time. We didn’t leave until late afternoon. The wind was blowing, making a terrible sound.

Suddenly we heard crack. And huge tree fell across the road in front of us. I stopped still(静静地). I was shaking with fear, but I did not turn round or run away.

“We must go back to the crossroads,” said John, “and drive six miles to the wooden bridge.” When we got there it was nearly dark. There was water on the middle of the bridge, but the Squire did not stop. As soon as my feet touched the bridge I knew that something was wrong, I stopped dead. “Go on, Beauty,” he said.

Just then a man saw us. “Hey there! Stop!” he cried.

“What is it?” shouted the Squire.

“The bridge is broken in the middle,” he answered. “If you go on to it, you are all going to drown(淹死) in the river.”

“Thank God!” said the Squire. “Thank you, Beauty!” said John. We turned around and went along the road by the river. For a long time no one said anything. Then John said: “Black Beauty saved our lives. He knew the bridge was dangerous.”

When we returned home, the Squire told Mrs Gordon:

“We are all safe, thanks to Black Beauty!”

That night I was glad, because I was very tired.

Taken from Black Beauty by Anna Sewell.

1.The teller of the story above is ________.

A.John B.the villager C.Squire Gordon D.Black Beauty

2.John and Squire Gordon were _______ at the beginning of the story.

A.feeling down B.in good moods C.aware of the danger D.sure of the weather

3.What do the underlined words “crack” and “dead” probably mean in the passage according to the given English-English dictionary entries (词条)?

 

crack

1 n. a long narrow mark or opening caused by breaking

2 n. a joke, especially a funny or rude one

3 n. a sudden loud noise

 

 

dead

1 adv. suddenly or completely 

2 n. in the quietest or least active period of

3 adj. having passed from the living state to being no longer alive

 

A.1 ; 2 B.3 ; 1 C.1 ; 3 D.3 ; 3

4.The best title for the passage is________.

A.A Heavy Storm B.A Broken Bridge C.Black Horse D.A Dangerous Journey

 

查看答案

 

Peter Pan by J.M.Barrie, Scotland.

Almost everyone knows the story of "Peter Pan”.

In the story, Peter invites Wendy to Neverland together. They have a magical flight and adventures along the way. After the trip, Wendy decides to go back home. But Peter doesn’t want her to go and tries to trick her. This book is aimed at children but it's enjoyed by adults world-wide as well. The hardback costs ¥26 a copy.

The Giver by Lois Lowry, the US

Jonas is a young boy living in a community where everyone follows orders and rules. After understanding that this kind of life is unfair, Jonas wants to allow people to make their own choices.

The Giver begins in a very interesting way and catches the attention of readers from the beginning. You need to pay ¥65 for one in the bookshop while the price is 20 lower on the Internet.

The Old Man and the Sea by Ernest Hemmingway, America

This is a famous classic and is suitable for all ages especially for teenagers. It's a story of a long fight between an old, experienced fisherman and the best fish he ever caught. "A man can be destroyed but not defeated." Everyone should have a fearless heart in facing any challenges.

The price of the book is ¥20. But if you buy more than 10 copies at a time you will get 10% off.

 

 

 

1.As a social worker, you can choose _____ to read and you may get some ideas about community services.

A.Peter Pan B.The Giver

C.The Old Man and the Sea D.Peter pan and The Giver

2.Miss Yang wants to encourage her students to be brave, she'd better buy the book written by _____ for them.

A.J.M. Barrie B.Lois Lowry C.Peter & Jonas D.Ernest Hemmingway

3.If you want to buy the three books at a time, you need to pay _____ at least.

A.¥80 B.¥111 C.¥91 D.¥89

 

查看答案

    I had always cared about sick children and tried to help them. But when my little grandson received third degree burns, I learned first-hand how _______  a loving adult feels when his/her child is suffering and he/she can’t take the pain away. This experience _______  me to feel sorry for parents with sick children.

One mom told me that she _______  like running into the street and screaming, “My child is sick. Would somebody please help us?” It breaks my _________  that these parents are so anxiously(忧虑地) searching for someone to care and help them _______  the hard times of watching their helpless child suffer. So I decided to do something to help them.

Two years ago, I almost lost my eyesight. Luckily, I regained(恢复) some eyesight, but I was no longer able to work. _________  I had a lot of time. At first, I thought that my life was _________  because I couldn’t do any of the things I used to do. I believed that my life had no purpose and I was no _______  to anybody anymore. I began to be interested in surfing the Internet for information.

One day I received several emails asking for help for sick children. I decided to post their stories and pictures on a webpage. What began as a _______  has grown into a fulltime job I enjoy doing every day. Since my website was built, I’ve received tens of emails from worried parents asking me to put their child’s story online. And over 325 volunteers have ________  me to send children “happy mail” without being paid.

1.A.bored B.puzzled C.helpless D.hopeful

2.A.made B.advised C.guided D.led

3.A.seemed B.felt C.looked D.sounded

4.A.heart B.head C.legs D.face

5.A.over B.with C.across D.through

6.A.But B.Though C.So D.Since

7.A.meaningless B.meaningful C.interesting D.boring

8.A.point B.sense C.good D.hope

9.A.picture B.wish C.hobby D.website

10.A.paid B.joined C.invited D.advised

 

查看答案

-It's a lovely house and very big.

I agree. But nobody lives in it so it's a bit of a white elephant.

"A bit of a white elephant" in the sentence means _______________________.

A.something very big and useful B.something very beautiful and useful

C.something very cheap and useless D.something very expensive and useless

 

查看答案

Which of the following books might be put in a different area in a library?

A.Treasure Island B.Gulliver' s Travels

C.Alice in Wonderland D.Oxford English Dictionary

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.