满分5 > 初中英语试题 >

One day in autumn Squire Gordon went on ...

    One day in autumn Squire Gordon went on a long journey. John went with him and I pulled the coach(马车). The weather was rainy and windy, but we travelled happily until we came to the old wooden bridge. A villager told us the river was rising fast. “There’s going to be a bad storm tonight,” he said.

We arrived in the town, but Squire Gordon’s business took a long time. We didn’t leave until late afternoon. The wind was blowing, making a terrible sound.

Suddenly we heard crack. And huge tree fell across the road in front of us. I stopped still(静静地). I was shaking with fear, but I did not turn round or run away.

“We must go back to the crossroads,” said John, “and drive six miles to the wooden bridge.” When we got there it was nearly dark. There was water on the middle of the bridge, but the Squire did not stop. As soon as my feet touched the bridge I knew that something was wrong, I stopped dead. “Go on, Beauty,” he said.

Just then a man saw us. “Hey there! Stop!” he cried.

“What is it?” shouted the Squire.

“The bridge is broken in the middle,” he answered. “If you go on to it, you are all going to drown(淹死) in the river.”

“Thank God!” said the Squire. “Thank you, Beauty!” said John. We turned around and went along the road by the river. For a long time no one said anything. Then John said: “Black Beauty saved our lives. He knew the bridge was dangerous.”

When we returned home, the Squire told Mrs Gordon:

“We are all safe, thanks to Black Beauty!”

That night I was glad, because I was very tired.

Taken from Black Beauty by Anna Sewell.

1.The teller of the story above is ________.

A.John B.the villager C.Squire Gordon D.Black Beauty

2.John and Squire Gordon were _______ at the beginning of the story.

A.feeling down B.in good moods C.aware of the danger D.sure of the weather

3.What do the underlined words “crack” and “dead” probably mean in the passage according to the given English-English dictionary entries (词条)?

 

crack

1 n. a long narrow mark or opening caused by breaking

2 n. a joke, especially a funny or rude one

3 n. a sudden loud noise

 

 

dead

1 adv. suddenly or completely 

2 n. in the quietest or least active period of

3 adj. having passed from the living state to being no longer alive

 

A.1 ; 2 B.3 ; 1 C.1 ; 3 D.3 ; 3

4.The best title for the passage is________.

A.A Heavy Storm B.A Broken Bridge C.Black Horse D.A Dangerous Journey

 

1.D 2.B 3.B 4.A 【解析】 文章大意:本文讲述了“我”拖着马车和Squire Gordon赶路做生意,中途天气变得很不好,小河也要涨水位了。当我们走到一座桥时,“我”感觉很不对劲,突然停了下来,拒绝过桥。后来,一个男人告诉我们桥中间断了。“我”的直觉救了大家的命。 1.推理判断题。根据第4段中“I stopped dead. ‘Go on, Beauty,’ he said.”可以判断出文章叙述者“I”是Black Beauty。故选D。 2.细节理解题。根据文章中第1段中“but we travelled happily”可知,John and Squire Gordon 开始的时候心情是很好的。故选B。 3.词义猜测题。根据画线词所在语境“Suddenly we heard crack. And huge tree fell across the road in front of us.”可知此处的“crack”指突然的巨响,应选第3个意思。再由画线词所在语境“As soon as my feet touched the bridge knew that something was wrong, I stopped dead. ‘Go on, Beauty,’ he said.”可知此处“dead”指的是突然地。选第1个意思。故选B。 4.标题归纳题。 这篇文章主要讲述了在暴风雨天“我”和主人有惊无险的经历,故最好的主题应该是一个暴风雨天,而不是危险的旅程(因为有惊无险)。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Peter Pan by J.M.Barrie, Scotland.

Almost everyone knows the story of "Peter Pan”.

In the story, Peter invites Wendy to Neverland together. They have a magical flight and adventures along the way. After the trip, Wendy decides to go back home. But Peter doesn’t want her to go and tries to trick her. This book is aimed at children but it's enjoyed by adults world-wide as well. The hardback costs ¥26 a copy.

The Giver by Lois Lowry, the US

Jonas is a young boy living in a community where everyone follows orders and rules. After understanding that this kind of life is unfair, Jonas wants to allow people to make their own choices.

The Giver begins in a very interesting way and catches the attention of readers from the beginning. You need to pay ¥65 for one in the bookshop while the price is 20 lower on the Internet.

The Old Man and the Sea by Ernest Hemmingway, America

This is a famous classic and is suitable for all ages especially for teenagers. It's a story of a long fight between an old, experienced fisherman and the best fish he ever caught. "A man can be destroyed but not defeated." Everyone should have a fearless heart in facing any challenges.

The price of the book is ¥20. But if you buy more than 10 copies at a time you will get 10% off.

 

 

 

1.As a social worker, you can choose _____ to read and you may get some ideas about community services.

A.Peter Pan B.The Giver

C.The Old Man and the Sea D.Peter pan and The Giver

2.Miss Yang wants to encourage her students to be brave, she'd better buy the book written by _____ for them.

A.J.M. Barrie B.Lois Lowry C.Peter & Jonas D.Ernest Hemmingway

3.If you want to buy the three books at a time, you need to pay _____ at least.

A.¥80 B.¥111 C.¥91 D.¥89

 

查看答案

    I had always cared about sick children and tried to help them. But when my little grandson received third degree burns, I learned first-hand how _______  a loving adult feels when his/her child is suffering and he/she can’t take the pain away. This experience _______  me to feel sorry for parents with sick children.

One mom told me that she _______  like running into the street and screaming, “My child is sick. Would somebody please help us?” It breaks my _________  that these parents are so anxiously(忧虑地) searching for someone to care and help them _______  the hard times of watching their helpless child suffer. So I decided to do something to help them.

Two years ago, I almost lost my eyesight. Luckily, I regained(恢复) some eyesight, but I was no longer able to work. _________  I had a lot of time. At first, I thought that my life was _________  because I couldn’t do any of the things I used to do. I believed that my life had no purpose and I was no _______  to anybody anymore. I began to be interested in surfing the Internet for information.

One day I received several emails asking for help for sick children. I decided to post their stories and pictures on a webpage. What began as a _______  has grown into a fulltime job I enjoy doing every day. Since my website was built, I’ve received tens of emails from worried parents asking me to put their child’s story online. And over 325 volunteers have ________  me to send children “happy mail” without being paid.

1.A.bored B.puzzled C.helpless D.hopeful

2.A.made B.advised C.guided D.led

3.A.seemed B.felt C.looked D.sounded

4.A.heart B.head C.legs D.face

5.A.over B.with C.across D.through

6.A.But B.Though C.So D.Since

7.A.meaningless B.meaningful C.interesting D.boring

8.A.point B.sense C.good D.hope

9.A.picture B.wish C.hobby D.website

10.A.paid B.joined C.invited D.advised

 

查看答案

-It's a lovely house and very big.

I agree. But nobody lives in it so it's a bit of a white elephant.

"A bit of a white elephant" in the sentence means _______________________.

A.something very big and useful B.something very beautiful and useful

C.something very cheap and useless D.something very expensive and useless

 

查看答案

Which of the following books might be put in a different area in a library?

A.Treasure Island B.Gulliver' s Travels

C.Alice in Wonderland D.Oxford English Dictionary

 

查看答案

—Mr Black, how can I realize my dream?

—I think“________”.

A.Many hands make light work B.Practice makes perfect

C.Burn the candle at both ends D.No pain, no gain

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.