满分5 > 初中英语试题 >

There are all kinds of music in the worl...

There are all kinds of music in the world. 1.. Good music brings people comfort and peace of mind. Everyone loves music but different people have different tastes.

 2.. When he was eight, his father asked a music teacher to teach him to play the piano. It is great fun for him. Li Xiang likes listening to jazz. He thinks the American jazz music sounds wonderful. But Tom hates jazz. 3.. Violin music is his favourite. He says classical music played on the violin makes him happy. Wang Junfeng plays the drums very well. 4.. Wang Junfeng says that every culture has its own special kind of drumming. He likes to listen to South American drumming best. 5.. Different kinds of music make them happy.

 

A. He thinks drum playing is very exciting.

B. He thinks it is too noisy.

C. Music makes people happy.

D. All of these children are music fans.

E. Kangkang likes piano music very much.

 

 

1.C 2.E 3.B 4.A 5.D 【解析】 这篇短文第一段讲述了音乐给你们带来好处,音乐能使人高兴,不同的人有喜欢不同的音乐。 第二段介绍了康康、李翔、汤姆和王俊锋四个人对音乐的爱好,康康喜欢弹钢琴;李翔喜欢爵士乐;汤姆喜欢小提琴;王俊锋喜欢鼓乐。 1.细节理解题。根据下文的句子“Good music brings people comfort and peace of mind.”好的音乐带给人们舒适和心灵的安宁。可知,上文应该介绍音乐的作用。结合所给的选项可知,选择Music makes people happy. 音乐使人快乐。符合语境。故选C。 2.细节理解题。根据下文的句子“When he was eight, his father asked a music teacher to teach him to play the piano.”他八岁时,父亲请一位音乐老师教他弹钢琴。可知,上文应该提到与钢琴有关的词语。结合所给的选项可知,选择Kangkang likes piano music very much. 康康非常喜欢钢琴音乐。符合语境。故选E。 3.细节理解题。根据上文的句子“But Tom hates jazz.”但汤姆讨厌爵士乐。可知,下文应该解释汤姆讨厌爵士乐的原因。结合所给的选项可知,选择He thinks it is too noisy. 他认为太吵了。符合语境。故选B。 4.细节理解题。根据上文的句子“Wang Junfeng plays the drums very well.”王俊峰的鼓打得很好。可知,下文应该解释王俊峰对打鼓的看法。结合所给的选项可知,选择He thinks drum playing is very exciting. 他认为打鼓很刺激。符合语境。故选A。 5.细节理解题。根据下文的句子“Different kinds of music make them happy.”不同的音乐使他们快乐。可知,上文应该是对这些孩子的总结。结合所给的选项可知,选择All of these children are music fans. 所有这些孩子都是音乐迷。符合语境。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Mozart was born on January 27, 1756 and died on December 5, 1791. When he was three, he often had music lessons with his elder sister. His father took him around many different countries, where he played music for lots of people.

But some people didn't believe that a little boy could write such beautiful music. They asked him to stay in a room all by himself for a week and somebody watched the room all the time. In the week, he finished a new piece of music. After that, people believed that he could write beautiful music.

Mozart died when he was still a young man. During his short life he studied music, taught music, played music and wrote music. Even by working so hard, he couldn't make much money. Often he had to borrow money from his friends. But his music made him happy and for more than two hundred years his music has made other people happy, too.

1.When he was ________, Mozart took music lessons with his elder sister.

A.three B.five

C.young D.born

2.Some people ________ that the little boy could write beautiful music until he finished a new piece a week later.

A.believed B.didn't believe

C.knew D.got to know

3.Mozart lived ________.

A.long time B.a long life

C.a short life D.a long time

4.Mozart was famous, but he was________.

A.rich B.poor

C.happy D.hard

5.His music made________ happy.

A.both him and other people

B.only him

C.other people

D.nobody

 

查看答案

    We know music is very important in our daily(日常的) life. Do you notice music playing in many places? Today we hear music in most stores, stations, restaurants and other places. We can also hear music in an office or on a farm. Scientists believe that music influences(影响) people's behavior(行为).

They think that the sound of Western classical music makes people feel richer. When a restaurant plays classical music, people spend more money on food and drinks. When the restaurant plays modern music, people spend less money. Without music, people spend even less.

Scientists also believe that rock music makes people eat faster. Some restaurants play fast music during their busy hours. This makes people eat faster and leave quickly. Restaurants can make more money in this way.

Some scientists think that music makes people think and learn better. They say that music helps people to be more active(活跃的). It is true that people learn better when they are relaxed. And listening to music can help people relax.

1.According to the text, scientists believe that music can ________.

A.create different feelings for people

B.help people to develop good habits

C.develop people's interest in money

D.influence natural environments

2.Scientists think Western classical music makes people feel ________.

A.slower

B.something about manners

C.richer

D.something with new styles

3.Which kind of music below can make people eat faster?

A.Light music. B.Rock music.

C.Sweet music. D.Soft music.

4.Listening to music can make people ________.

A.eat fast

B.care about manners

C.more active in their studies

D.worry about their studies

5.Which of the following can be the best title for the passage?

A.Music in Restaurants

B.Good and Bad Music

C.Kinds of Music

D.Music and Behavior

 

查看答案

Robby was 11 years old when his mother sent him to have his first piano lesson. I prefer that students begin at an earlier age, but Robby said_____had always been his mother’s dream to hear him play the piano. So I took him on____my student.

Although Robby tried very hard,____he was not good at music. However, he continued and_____the end of each weekly lesson he’d always say:“My mom is going to hear me play someday.” But it seemed hopeless. He didn’t have a talent for music.

One day, Robby stopped_____to our lessons. He told me that his mom had been sick and unable to take him to piano lessons, but he was still practicing. He asked_____he could take part in my concert and I agreed.

The night of the concert came. The high school gym____with parents, friends and relatives. The concert was going well. Then Robby came up on the stage, and began to play the piano.

He played_____well that everyone was on their feet, clapping(鼓掌)excitedly. In tears, I ran up on the stage, “Oh, Robby!_____did you do it?”.

“Well, Miss Green…remember I told you my mom was sick? Well, actually she had cancer and died this morning. And well…she was born deaf, so tonight was the____time she ever heard me play the piano. I wanted to make it special.

1.A.it B.it’s C.that D.he

2.A.with B.for C.in D.as

3.A.and B.but C./ D.so

4.A.in B.by C.to D.at

5.A.come B.to come C.coming D.came

6.A.why B.if C.when D.how

7.A.packed B.was packed C.were packed D.packing

8.A.so B.such C.very D.quite

9.A.Why B.How C.What D.When

10.A.good B.better C.best D.worst

 

查看答案

Have a look at my picture.

So beautiful! I can't       it.

A.wash B.pick C.play D.believe

 

查看答案

—What do you think about the picture?

—________. I'll take it.

A.Cold B.Perfect

C.Hard D.Heavy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.