满分5 > 初中英语试题 >

Five years ago, Chinese skater Wu Dajing...

    Five years ago, Chinese skater Wu Dajing introduced himself to the skating world by winning a silver medal at the Sochi Olympic Winter Games. At Pyeong Chang Olympics, Wu not only returned, but also made history.

On Feb 22th, 2018, Wu won the gold medal in the men’s short-track 500-metre race. He set a new world record with a time of 39.584 seconds. He also became the first Chinese man to take home an Olympic short-track gold medal. BBC said Wu’s win was “flawless”, because he was much faster than all of the other skaters.

“I didn’t give them a chance and I kept my speed from the start,” he told the media after the match.

But China’s short-track teams didn’t do well in general at the Games. Chinese skaters in the women’s 500 metres, 3000-metre relay and men’s 1500 metres all failed to take home the gold. Wu was China’s biggest hope, which put a lot of pressure on him. But he proved himself with his great performance.

Wu is now known as a highly talented skater. But things were not always that way. When Wu joined the national team in 2010, he was seen as almost “nothing” compared to gifted skaters like Zhou Yang and Fan Kexin, as his coaches said at the time. Their comments made him quite upset. But as the saying goes. “Winners never quit (放弃) and quitters never win”. Wu didn’t want to give up and worked as hard as he could. He practiced skating all year round. He even didn’t return to his hometown for the holidays for 10 years. “I believe in myself.” he told the media after his match at the Olympics.

1.People began to know Wu Dajing by the time he ________.

A.won a gold medal at the Sochi Olympic Winter Games

B.won the second place at the Sochi Olympic Winter Games

C.won a gold medal at Pycong Chang Olympic Winter Games

D.entered the Pycong Chang Olympic Winter Games

2.What does the underlined word “flawless” mean?

A.common B.valuable C.perfect D.difficult

3.According to the passage, which of the following is RIGHT?

A.Wu won a gold medal at the Sochi Olympic Winter Games four years ago.

B.Wu broke the world record with a time of 39.584 seconds and made history.

C.Wu’s coaches placed great hope on his when he joined the national team.

D.Chinese skaters in women’s 500 metres, 3000-metre relay took home the gold.

4.What does the last paragraph mainly tell us?

A.The national team and coaches thought Wu as a talented skater all the way.

B.Wu kept on practicing skating all year round even in the holidays for 10 years.

C.Zhou Yang and Fan Kexin were more and more hard-working on skating than Wu Dajing.

D.It is the hardwork, confidence and strong will that have made Wu a winner.

5.Which one might be the best title of this passage?

A.From Zero to Skating Hero B.The Dream of a Skater, Wu

C.Pycong Chang Winner Olympics D.Rising of China’s Bright Skiing Star

 

1.B 2.C 3.B 4.D 5.A 【解析】 本文介绍了武大靖在平昌冬奥会上获得了男子500米短道速滑的金牌。 1.细节理解题。根据“Five years ago, Chinese skater Wu Dajing introduced himself to the skating world by winning a silver medal at the Sochi Olympic Winter Games.”可知,人们开始了解武大靖是当他在索契冬奥会上获得第二名的时候。故选B。 2.词句猜测题。common共同的,普通的;valuable珍贵的;perfect完美的;difficult困难的。根据“BBC said Wu’s win was “flawless”, because he was much faster than all of the other skaters.”可知,因为他比所有其他滑冰选手都快得多,所以他的表现是完美的。故选C。 3.推理判断题。A项:四年前,武在索契冬奥会上获得金牌。根据“Five years ago…by winning a silver medal at the Sochi Olympic Winter Games.”可知,是在五年前获得了银牌,该项表述错误;B项:武以39.584秒的成绩打破世界纪录,创造历史。根据“He set a new world record with a time of 39.584 seconds.”可知,该项表述正确;C项:当武加入国家队时,他的教练对他寄予厚望。根据“When Wu joined the national team in 2010, he was seen as almost “nothing” compared to gifted skaters”可知,当他进入国家队时,与其他有天赋的运动员相比他“什么都不是”,该项表述错误;D项:中国选手在女子500米、3000米接力中夺得金牌。根据“Chinese skaters in the women’s 500 metres, 3000-metre relay and men’s 1500 metres all failed to take home the gold.”可知,中国选手在女子500米、3000米接力赛和男子1500米的比赛中都未能摘得金牌,该项表述错误。故选B。 4.推理判断题。分析最后一段内容可知,本段主要讲述武大靖的奋斗经历,告诉我们正是这种努力、自信和坚强的意志让武大靖成为了赢家。故选D。 5.最佳标题题。A项:从零到溜冰英雄;B项:一个滑冰运动员的梦想,武;C项:平昌冬奥会;D项:中国滑雪之星冉冉升起。分析全文可知,文章主要是在向我们介绍武大靖的奋斗经历。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Everyone uses his or her own special words to show his or her ideas and feelings. Some of these expressions are ________ used for many years. ________ are popular for just a short time. Such an American expression is “Where is the beef?” It is used when something is not as good as it ________ to be. In the early 1980s. “Where is the beef?” was one of ________ expressions in the United States. It seemed as if everyone was using it at that time.

We all know “McDonald’s” was famous for a hamburger made ________ beef. ________ some businessmen saw it, they opened their own hamburger restaurants. One company called “Wendy’s” said its hamburgers were bigger than the ones sold by McDonald’s or ________. The company began to use the expression “Where is the beef?” to make people ________ that Wendy’s hamburgers were the biggest. The television showed three old women eating hamburgers. The bread ________ covered the meat was very big, but inside there was only a bit of meat. One of the women said she would not eat a hamburger with such a little piece of beef. “Where is the beef?” She shouted in a funny way. The idea for Wendy’s hamburger restaurant was a ________. As we said, it seemed everyone began using the expression “Where is the beef?”

1.A.common B.commonly C.in common D.commons

2.A.Other B.The other C.Others D.Another

3.A.says B.said C.saying D.is said

4.A.popular B.more popular C.most popular D.the most popular

5.A.of B.from C.by D.in

6.A.Though B.Before C.When D.Because

7.A.someone else B.someone else’s C.anyone else D.anyone else’s

8.A.know B.knows C.knowing D.knew

9.A.who B.whose C.which D.why

10.A.succeed B.success C.successful D.successfully

 

查看答案

    I was always busy and had too many things to do. Whenever my daughter caused me to change my plans, I thought to myself. “We don’t have time for this.” So the two words I always said to her were: ________.

The other day, the two of us rule to a ________ near our home. After shopping I bought her an ice cream, and she sat down at a table happily admiring the ice cream in her hand. Suddenly a ________ look appeared on her face. “Do I have to eat it up in a hurry, Mum?”

I nearly cried when hearing this — the pains of a hurried life influenced my poor girl so deeply! As she looked at me waiting to know if she could ________ her time. I knew I had to make a ________. I thought of the times when I rushed my child through life. I began ________ what really matters in life…

“You don’t have to hurry, just enjoy it.” I said gently. Her whole face brightened and her shoulders ________. We sat side by side talking about things that interested us.

When she got to the last bite, she held it out to me. “I ________ the last bite for you, Mum.” she said ________. As the icy taste put out my thirst, I realized I just got the present of a lifetime. I gave my child a little time…and in return, she gave me her last bite and reminded me that things taste sweeter and love is easier to get when you ________ rushing through life.

1.A.Keep quiet B.Take care C.Hurry up D.Work hard

2.A.station B.school C.restaurant D.supermarket

3.A.worried B.tired C.satisfied D.surprised

4.A.waste B.take C.spend D.spare

5.A.mark B.plan C.wish D.choice

6.A.explaining B.forgetting C.discussing D.wondering

7.A.lifted B.relaxed C.turned D.raised

8.A.bought B.carried C.saved D.tasted

9.A.cheerfully B.calmly C.sadly D.wisely

10.A.begin B.prevent C.stop D.keep

 

查看答案

— I didn’t do well in the last English exam. How about you?

— ________.

A.I’ll do better next time B.Me, too

C.Even worse D.I like English, though

 

查看答案

﹣﹣Why are you smoking so much these days

﹣﹣SorryI just can't help         

A.you B.them C.it D.one

 

查看答案

As for learning English, students ________ read a lot do much better than ________ who don’t.

A.that; those B.which; those C.who; that D.which; that

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.