满分5 > 初中英语试题 >

Welcome to our school library! Before us...

    Welcome to our school library! Before using our library, please read the following information carefully. It will help you and your kids use our library well.

Service hours

3:00 pm5:30 pm on school days.

8:30 am11:00 am on weekends.

On school days, your kids may borrow or return books during opening hours only when his classroom teacher allows him to. At the weekend, our library is open to both you and your kids.  

Borrowing

Your kids can borrow one or two books at a time. More books can be borrowed only for class reading activities and school research.

Returning

Books borrowed from the library can be kept for 15 school days. The books must be returned before the due(到期的)date or your kids cannot borrow other books

Damaged or Lost Books

When a book is returned in a broken or damaged condition, your kids will have to pay three dollars for the damage. Full price must be paid if a book is lost. We encourage students to carry- their library books in plastic bags to protect them from rainy weather.

For more information about our library, you can go to visit our library website or ask our librarians.

1.This passage is probably a _________.

A.book review B.news report C.letter D.card

2.Who is the passage mainly written for?

A.Teachers. B.Students. C.Parents. D.Librarians

3.When can Mrs. Smith and her daughter go to the school library together?

A.9 o'clock on Tuesday morning. B.10 o'clock on Saturday morning.

C.4 o'clock on Sunday afternoon. D.8 o'clock on Wednesday afternoon.

4.According to the passage, a student who is doing a school research can borrow _________.

A.only two books at a time

B.two books for only 15 days

C.more than two books at a time

D.books before returning those borrowed

5.Which of the following actions breaks the library rules on school days?

A.Going to the library without teachers' agreement.

B.Putting the library book into a plastic bag.

C.Paying full price for the book if it is lost.

D.Returning the book before the due date.

 

1.D 2.C 3.B 4.C 5.A 【解析】 本文介绍了关于图书馆的一些信息。 1.推理判断题。book review书评;news report新闻报道;letter信;card卡片。根据“Before using our library, please read the following information carefully.”可知,这是关于图书馆的一些信息。分析选项,ABC三项不符合,故选D。 2.推理判断题。Teachers老师;Students学生;Parents父母;Librarians图书管理员。根据“It will help you and your kids use our library well.”可知,这是写给家长的,故选C。 3.细节理解题。根据“8:30 am—11:00 am on weekends.”和“At the weekend, our library is open to both you and your kids.”可知,父母和孩子可在周末上午的八点半到十一点一起去。故选B。 4.细节理解题。根据“Your kids can borrow one or two books at a time. More books can be borrowed only for class reading activities and school research.”可知,一次可以借一或两本书,借作课堂阅读和学校研究之用可以借更多的书籍。分析选项,故选C。 5.推理判断题。A项:未经老师同意就去图书馆。根据“On school days, your kids may borrow or return books during opening hours only when his classroom teacher allows him to. At the weekend, our library is open to both you and your kids.”可知,在上学期间,只有在老师允许的情况下,才可以在开课时间借书或还书。周末则不需要,该项表述错误;B项:把图书馆的书放进塑料袋里。根据“We encourage students to carry- their library books in plastic bags”可知,图书馆鼓励学生用塑料袋来装图书馆的书,该项表述正确;C项:如果书丢了,要付全价。根据“Full price must be paid if a book is lost.”可知,如果书丢了,必须付全价,该项表述正确;D项:在截止日期前还书。根据“The books must be returned before the due date”可知,这些书必须在到期日前归还,该项表述正确。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Dylan and Jesse Clay set out a mini food pantry(食品储藏柜) to help the hungry people in their community.

Together the brothers built and painted a wooden box. They tied(系)the box to the fence(栅栏)outside their house so that everyone walked past would _______ it. Next to the box, they put up a(n) _______ that reads The Blessing Box_______ what you can... Take what you need.

The brothers filled the box with _______. Soon the box began to empty. People who were hungry stopped by to _______ things they needed.

Jesse and Dylan were _______ that the box was being used. And _______ they were surprised and excited to find neighbors stopped to put food in. They helped keep the box _______.

“I feel good about it _______ I want everyone to have food,” said Jesse. He hoped that this will ________ more people to put up boxes in their own communities.

1.A.touch B.want C.get D.see

2.A.fence B.idea C.sign D.box

3.A.Think B.Do C.Show D.Give

4.A.food B.love C.books D.materials

5.A.look after B.ask for C.take out D.give up

6.A.sure B.pleased C.confident D.interested

7.A.soon B.again C.probably D.finally

8.A.clean B.full C.useful D.open

9.A.if B.though C.because D.while

10.A.prepare B.choose C.allow D.encourage

 

查看答案

    This year's Children's Day was special for me. I took part in a CCTV show called “I grow up together ______ my country.” Our group's programme was a dance. After our teachers helped us put on makeup(化妆), we looked at ______ in the mirror. We looked very ______, like little princesses. We also made friends with ______ children in the dressing room. One of them was an Austrian boy. He ______ golden hair. We were nervous on stage at the beginning, but our performance was successful.

1.A.in B.on C.with D.for

2.A.us B.our C.ours D.ourselves

3.A.beautifully B.more beautifully C.beautiful D.more beautiful

4.A.other B.others C.another D.the others

5.A.will have B.was having C.had D.has had

 

查看答案

The first modern guitar _________in northern Spain more than 500 years ago.

A.makes B.is made C.made D.was made

 

查看答案

Mice, dogs and monkeys were the animals _________first went into space.

A.that B.whom C.whose D.what

 

查看答案

You'd better take an umbrella with you. It _________rain in the mountain.

A.must B.should C.may D.has to

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.