满分5 > 初中英语试题 >

One day, Mr. Smith took a plastic(塑料的)ap...

    One day, Mr. Smith took a plastic(塑料的)apple to class. He stood in front of the classroom and said, "Please smell the smell(闻气味)in the air!

One student put up his hand and answered, "I have smelled it. It is the smell of an apple."

Mr. Smith walked to the students, passed by each of them and said, "Please smell again to see if the smell of the apple is still in the air."

Half of the students put up their hands to show that they could smell it. Mr. Smith returned to the front of the classroom and asked again if the students could smell the apple. Everyone said yes but one student, Henry. Mr. Smith went to him and asked," You really can't smell the apple?"

Henry answered,No, I can't smell it. I don't think it's a real(真的)apple."

Mr. Smith smiled and said to the class, "He is right! This is not a real apple. It doesn't have any smell."

All of the other students were surprised. Some of them might have thought that the apple was not real, but they didn't have the confidence(自信)to speak up. They just "followed the leader" and went along with the first student.

1.How many students said they smelled the apple when Mr. Smith asked for the second time?

A.None. B.One. C.Half of them. D.Most of them.

2.What can we know about Henry?

A.He didn't speak his mind. B.He didn't smell the apple.

C.He was the best student in Mr. Smith's class. D.He wanted to be different from other students.

3.Mr. Smith used the apple to ______ .

A.celebrate with his students B.teach his students a lesson

C.give a lesson about smells D.play a game with his students

4.What does the passage mainly tell us?

A.Believe in yourself. B.What you see is what you get.

C.Two heads are better than one. D.Saying and doing are two things.

 

1.C 2.B 3.B 4.A 【解析】 文章讲述了史密斯老师在教室里放了一个塑料苹果,问学生们能否闻到苹果的气味,由于第一个说闻到了气味影响了其余的大多数学生,而只有一个学生持相反的看法,却是正确的,这则故事告诉我们要坚持自己的见解。 1.细节理解题。根据文中Mr. Smith walked to the students, passed by each of them and said, “Please smell again to see if the smell of the apple is still in the air.” Half of the students put up their hands to show that they could smell it. 史密斯先生走到学生面前,经过他们每个人的身边,说:“请再闻一闻,看看空气中是否还有苹果的味道。”一半的学生举手表示他们能闻到。可知,第二次问的时候有一半的学生回答能够闻到,故选C。 2.细节理解题。根据文中Everyone said yes but one student, Henry. Mr. Smith went to him and asked, “You really can’t smell the apple?” Henry answered, “No, I can’t smell it. I don’t think it’s a real(真的)apple.”可知,他没有闻到苹果的气味,故选B。 3.推理判断题。根据文中All of the other students were surprised. Some of them might have thought that the apple was not real, but they didn’t have the confidence(自信)to speak up. They just “followed the leader” and went along with the first student.其他学生都很惊讶。他们中的一些人可能认为苹果不是真的,但他们没有信心说出来。他们只是“跟着领导”,跟着第一个学生走。可知,老师这样做是为了给学生们一个教训,故选B。 4.主旨大意题。文章通过老师拿一个塑料苹果让学生闻,并且提问学生们是否能够闻到气味,而大多数学生都因为第一个学生的回答而跟着回答,只有一个学生坚持自己的看法,目的就是让学生们能够相信自己,不要随波逐流,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    If you have a smartphone(智能手机),the Internet is always with you. You can use the Internet for shopping, learning and chatting with your friends and so on. But the Internet can also be a    dangerous place. So, you must be careful.

Keep your personal(个人的)information. First, don' t share too much your personal information on the Internet. For example, don't send your phone number or number of a bank account (账号).Be careful what you say on the Internet. Second, you can't let everyone see your everything. Finally, be careful of new people. Don't believe them exactly (完全地). Some of them are dishonest(不诚实的). They usually use the Internet to try to get money by cheating. The Internet is a good way to meet new people, but be careful. It is important for us to control information.

It is very important for us to be honest. Don't post other people's pictures. Don't hurt others. It's also smart to keep away from fights on the Internet. Don't answer rude(无理的)messages and so on. In this way we can have a better Internet place.

1.When you have a ______ , you can use the Internet at any time.

A.card B.computer C.television D.smartphone

2.If you want to control your information well, you shouldn't ______ .

A.share too much B.use your smartphone often

C.believe new people D.close your computer often

3.How many suggestions does the writer make to protect personal information?

A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.

4.To make the Internet a better place, we should ______ .

A.send some pictures B.answer all messages

C.ask everyone for advice D.be an honest person

 

查看答案

    An earthquake may happen at any time all over the world. It's best for us to know what to do before the earthquake and how to do during the earthquake. These information will help you.

Prepare your earthquake bag.

Before the earthquake, at any time, please collect seven things and put these things into an earthquake bag and keep it near you: water, food, medicine, mobile phone, torch(手电筒), washing things, money and so on.

Sit, hide(躲藏)and hold.

When the earthquake happens, if you are indoor, sitting on the floor in a doorway or close to the wall. Don't be afraid to remember to protect your head and neck with your arms at once. Hide yourself beside something like a table, a bed and so on. Hold the furniture(家具). You won't move away. Don't try to run out of the house.

Never do these things.

During the earthquake, if you are outdoor, don't run back into the house, don't stand close to the buildings because they may fall on you. Don't stand under the trees or signs. You had better stand in an open space.

1.What should we know before and during the earthquake?_______

A.When and where to go. B.How and where to hide.

C.Where and how to go. D.What and how to do.

2.If we are indoor, what should we hold during the earthquake?

A.An earthquake bag. B.A sign. C.A furniture. D.A door.

3.If you are outdoor, you'd better ______ during the earthquake.

A.sit on a road B.stand in an open space

C.stand near a river D.sit in your car

4.Which is the best title of the passage?

A.Keeping Safe in the Earthquakes. B.Different Kinds of Earthquakes.

C.The Useful Earthquake Bag. D.Where to Stay during the Earthquake.

 

查看答案

    It's a hot summer night. Rachel, "Grandma says quietly. "Get up. I have something to show you. Come with me. "Then hand in hand, they walk out of the house.

Today, Rachel and her parents drove two hours from New York City to send her big sister, Claire, to sleep away camp(野营). Then they drove another four hours to Grandma's house in this quiet countryside.

Outside, it is dark. Grandma turns on a flashlight(手电筒)and starts walking.

"Where are we going? "Rachel asks, a little worried.

"You'll see, says Grandma. Then they walk to the forest.

Rachel sees some yellow lights and asks," What are they?"

"Fireflies(萤火),"says Grandma.

They follow the lights. Then, suddenly, they arrive at a clearing(林中空地), and Grandma turns off her flashlight. Fireflies are everywhere. The forest shimmers as if it's full of stars.

"They' re talking to one another," Grandma says. "They talk with light."

"What are they saying? "Rachel asks.

"I really don't know," Grandma says. "It's a secret language. Spend enough time with them, and maybe you'll find it out."

For a long while, Rachel watches the lights. She imagines(想象)she and her sister are two of the fireflies. They are telling each other secrets.

Walking back to Grandma's house, Rachel isn't sleepy at all. "Grandma" Rachel asks.

"Yes?"

"Can we do this tomorrow too? "

Grandma gives Rachel a big smile.

1.Claire doesn't go to Grandma's house because she ______ .

A.gets up too late B.hates such a long trip

C.is busy with her homework D.is at a summer camp

2.Grandma turns off her flashlight when ______ .

A.she sees Rachel B.she leaves her house

C.she gets to a clearing D.she walks into the forest

3.The underlined word "shimmers" means" _______ "in Chinese.

A.闪烁 B.燃烧 C.颤动 D.起伏

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Rachel had a really scary night.

B.Rachel understood the language of fireflies

C.Rachel fell in love with the forest with fireflies.

D.Rachel's grandma taught her science about fireflies.

 

查看答案

    Some people think riding bicycles isn't popular. They aren't interested in it. So less and less people ride bicycles in the city. Nowadays some office workers usually go to work by car. Most students take the bus or the subway to go to school.

But I don't think so. I think riding bicycles is good for my health. It has many benefits(益处).Firstly, when I am riding a bicycle, my whole body is exercising all the time. It is a good way to keep fit. Usually most office workers are busy with their things and most students are busy with their lessons, so they have no time to do sports. So riding bicycles is a good way to keep healthy for them.

Secondly, riding bicycles does good to our environment(环境). As we know, driving cars can pollute(污染)air. It makes the temperature higher day by day, If we go to work by bike, the air will become cleaner than before. We can also save money at the same time. Why not enjoy doing it?

Riding bicycles is good for our health and the environment. We should all ride bicycles.

1.How do some office workers go to work?

A.By subway. B.By bus. C.By car. D.On foot.

2.Riding bicycles is ________ to keep fit for students and office workers.

A.the best way B.a sport C.the only way D.a good way

3.What does the writer want us to do in the third paragraph(段)?

A.To ride bicycles. B.To drive cars. C.To save money. D.To save time.

 

查看答案

    Tom is a college student. He________an apartment with Jim, Peter and Alan, and a dog named Max. Their schedules(日程安排)are very different,________they don't have meals together. Each boy buys his own food.

Tom usually plans his________for a week. And then he buys all the food in the supermarket. Jim, Peter and Alan don't plan ahead. They often eat fast food. Four boys get on well, but here is a________-snacks (零食). Jim, Peter and Alan often eat Tom's snacks. Tom doesn't like that.

One day, Tom bought one of his favorite snackschocolate pudding(布丁). He knew the other boys________liked it, so he put the pudding in a paper bag and wrote a note on it: Tom's snack. Do not________! Then he put it in the refrigerator (冰箱).

The next day, Tom opened the refrigerator. The bag was gone! He felt very________Minutes later he found the empty(空的)bag in Max's dog plate! He knew Max________open the refrigerator.

Tom went to Jim's room. "Jim, what happened to my snack in the bag?" he asked.

"Did you________Alan or Peter? "asked Jim.

"Not yet," said Tom. "But I found the empty bag in Max's dog plate."

"Well, chocolate pudding is his favorite, "Jim said. "Ah-ha! "said Tom. "So________ate it! "

1.A.finds B.shares C.lives D.buys

2.A.if B.so C.while D.because

3.A.clothes B.subjects C.trips D.meals

4.A.problem B.reason C.rule D.habit

5.A.both B.even C.also D.still

6.A.worry B.taste C.mind D.serve

7.A.angry B.afraid C.hungry D.tired

8.A.mustn't B.shouldn't C.needn't D.couldn't

9.A.search B.believe C.ask D.hear

10.A.he B.we C.you D.they

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.