满分5 > 初中英语试题 >

阅读下面的短文,用括号内所给词的适当形式填空。 My grandfather w...

阅读下面的短文,用括号内所给词的适当形式填空。

My grandfather was born in a small village in the South of China. He began school at the 1.(age) of 8. He 2.(walk) to school every day because there 3.(be) no bike in his home. At that time there was no television either, so he 4.(listen) to the radio. He left school at age 15 and 5.(begin) to work on the farm. When he was 24, he 6.(marry) my grandmother. They 7.(have) four children. They stayed on the farm in their 8.(life). When my father 9.(leave) the village, my grandparents 10.(visit) him in the city every year.

 

1.age 2.walked 3.was 4.listened 5.began 6.married 7.had 8.lives 9.left 10.visited 【解析】 本文是一篇记叙文,介绍我的祖父在中国南方的一个小村庄里的生活状况。 1.句意:他8岁的时候开始上学。 “at the age of”在……的时候,后接具体年龄,固定用法。故答案为age。 2.句意:他每天走路去学校。 “walk”走,动词。根据“He began school at the age of 8”可知,时态为一般过去时,故应用动词walk的过去式walked。故答案为walked。 3.句意:因为他家里没有自行车。 There be句型。由于时态为一般过去时,且后接名词“bike”为单数,所以用be动词的过去式was。故答案为was。 4.句意:那个时候家里也没有电视,所以他听收音机。 因为句子时态为一般过去时,所以应为listen的过去式listened。故答案为listened。 5.句意:他15岁就辍学了开始去农场工作。 根据“left”可知为一般过去式,且“and”连接并列成分,所以此处也应为“begin”的过去式。故答案为began。 6.句意:当他24 岁的时候,他和我的奶奶结婚了。 此句问when引导的时间状语从句,根据“he was 24”可知,时态为一般过去时,且从句和主句先后发生,故主句时态也为一般过去时,所以用marry的过去式married。故答案为married。 7.句意:他们有了四个孩子。 本句时态为一般过去时,故用have的过去式had。故答案为had。 8.句意:他们一辈子都待在农场里。 “life”一生,一辈子, 可数名词。“他们的一生”应为名词的复数形式。故答案为lives。 9.句意:当我的父亲离开村子的时候,我的祖父母每年都回去城里看他。 “leave”离开,动词。此句为when引导的时间状语从句,根据语境可知,主句和从句都应为一般过去时,所以用leave的过去式left。故答案为left。 10.句意:当我的父亲离开村子的时候,我的祖父母每年都回去城里看他。 “visit”看望,动词。此句为when引导的时间状语从句,根据语境可知,主句和从句都应为一般过去时,所以用visit的过去式visited。故答案为visited。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据汉语意思完成下列句子,每空一词

1.但是那时候我们不喜欢他的作品。

 ___we ______works  ___him then.

2.他什么时候出生的?

—1980年。

—When ___he____?

____1980.

3.他在打扫教室的时候,发现地上有块表。

When he___  the classroom, he____ a watch on the ground.

4.马克·吐温12岁时做什么?

他为一家报纸撰稿。

_______Mark Twain ___at the age of 12?

—He _____for a newspaper.

5.当他们还是小孩子的时候, 他们来到了中国。

They ______to China ______they_____ children.

 

查看答案

Many young people in China know about Celine Dion, a famous Canadian pop singer. She sang the song “My heart will go on” for Titanic (《泰坦尼克号》).

Celine Dion’s hometown was in Montreal Quebec, Canada. She was the youngest of the fourteen children in a musical family. Her large family form(组成) a singing group. They traveled and played folk music(民间音乐). They were famous in their hometown. Celine’s mother wrote her first song for her, and she reocorded it with her brother when she was tweleve years old. Then a local rock manager named Rene Angelil was interested in them. (A)He asked Mrs Dion taking her two children to come to his office. Later he gave strong support (支持) for Celine. (B) in 1994, they were married.

As a singing star, Celine Dion won many prizes (奖) and soon became popular all over the world. She sang at the opening of (在……的开幕式上) the 1996 Olympic Games in Atlanta, in the USA. In 1997, she made the whole world hit (使全世界为之一震) with the song “My heart will go on.”

1.根据短文内容用适当的词语补全句子。

(1)Many ____ people know about Celine Dion.

(2)Celine’s parents and large family formed a ____.

2.根据短文内容,判断句子(T)误(F)。_______

Celine Dion won many prizes and soon became popular in the world.

3.文中(A)处划线部分有无错误,若有请改正。

__________________________________________________

4.将(B)处句子译成汉语。

_________________________________________________________

5.根据短文内容,回答下列问题。

(1)How many people were there in Celine’s big family?

_________________________________________________________

(2)Who gave Celine Dion strong support?

_________________________________________________________

 

查看答案

 

This is a story about a monkey. An old man had a monkey. The monkey was very clever. The old man liked him very much. When birds came to the garden, he drove(驱赶) them away. He also helped the old man in many other ways. On a hot afternoon, the old man was asleep in his chair in the garden. A fly(苍蝇) came and sat on the old man's nose. The monkey drove it away. Soon the fly came back again and sat on the old man's nose again. Again the monkey drove it away. Again and again, the monkey became very angry. He jumped up, ran to pick a large stone(石头). When he came back, the fly was on the old man's nose again. The monkey hit it hard with that stone. The fly fell off, but the old man's nose was broken.

Well, many people, even our friends, sometimes do things just like the monkey. They do things too quickly but they don't think much before they do. Maybe they sometimes bring us trouble, though they mean to do something good.

1.The monkey ________.

A.was always ready to help others

B.could do a lot of things for the old man

C.drove the children away from the garden

D.fell asleep in the garden

2.What happened when the old man was asleep?

A.A lot of birds came into the garden.

B.The monkey was doing housework.

C.A fly came and sat on the old man's nose.

D.The monkey was looking for a stone.

3.Why did the monkey get angry?

A.Because he didn't find a stone.

B.Because he was afraid of the old man.

C.Because he couldn't drive the fly away.

D.Because his stone hit the old man's nose.

4.What's the end of this story?

A.The old man woke up.

B.The old man's nose was broken.

C.The fly was dead.

D.A, B and C.

5.What can we learn from the story?

A.The monkey can't help us at all.

B.Don't be angry.

C.We can hit the flies with a large stone.

D.We must think carefully before we do things.

 

查看答案

    Do you like Jay Chou? He is very famous in Asia. His songs are very popular among the students.

He was born on 18th January, 1979 in Taiwan. His mother is a teacher in a middle school. His parents divorced(离婚) when he was 14. He lived with his mother. His mother was very strict with him and wished him a good future.

When he was three years old, his mother found he was good at music. She bought a piano for him. So Jay Chou began to play the piano after school every day. When he was in school, he had friends, but he often liked to be alone listening to music. Soon he began to write songs.

In 1996, he worked as a waiter after he left school. Four years later, he issued(发行) his first album called Jay. He became very famous.

1.Jay Chou was born in ________.

A.Beijing B.Hong Kong

C.Taiwan D.Guangzhou

2.His mother is a ________.

A.teacher B.doctor

C.worker D.driver

3.What did he do at first after he left school?

A.He began to write songs.

B.He worked as a waiter.

C.He became very famous.

D.He bought a piano.

4.Jay Chou issued his first album called Jay in  ________.

A.1996 B.2000

C.2001 D.1979

5.What's the Chinese meaning of the underlined word “album”

A.歌曲 B.演唱会

C.专辑 D.海报

 

查看答案

    Many people think Confucius(孔子)was a great Chinese teacher. He _______ born over 2, 000 years ago, but people still remember _______ now.

His father died _______ he was only 3 years old. He had to _______ work early to help his mother and the family. Young Confucius was good _______ studying. He visited many famous _______ and learned music, history and sports. Later, he _______ a teacher and started the school. Confucius _______ everyone should go to school. He had about 3, 000 students in his life.

Confucius was not only a great teacher, but _______ a famous thinker. His words are still popular(流行的)today. "A kind person should care for others. Be ________ with yourself, but be kind to others. "

1.A.were B.was C.are D.is

2.A.them B.her C.us D.him

3.A.when B.because C.so D.if

4.A.leave B.finish C.talk D.start

5.A.of B.at C.to D.with

6.A.teachers B.doctors C.managers D.workers

7.A.married B.liked C.became D.noticed

8.A.decided B.hoped C.thought D.promised

9.A.also B.just C.either D.still

10.A.careful B.strict C.good D.happy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.