满分5 > 初中英语试题 >

My son Joey was born with club feet(畸形足)...

My son Joey was born with club feet(畸形足). The doctors told us he would be able to walk normally but would never run very well. The first three years of his life were spent in surgery(手术) and braces(支架). By the time he was 8, you wouldn’t know he had a problem when you saw him walk. The children in our neighborhood ran around, as most children do, and Joey would play too. We never told him that he probably wouldn’t be able to run as well as the other children. So he didn’t know.

In seventh grade, he decided to try out for the cross-country team. Every day he trained with the team. Although the whole team runs, only the top seven runners have the potential to score points for the school. We didn’t tell him he probably would never make the team, so he didn’t know why. He continued to run 4 miles a day, every day even the day he had a 39.5 fever. So he didn’t know.

When the coach posted the names of the team members, Joey was number six on the list. Joey had made the team. He was in seventh grade- the other six team members were all eighth-graders. We never told him he couldn’t do it, so he didn’t know. He just did it.

1.Joey couldn’t walk normally until________.

A.he was three years old

B.he was eight years old

C.he was in seventh grade

2.What did Joey’s parents do when Joey decided to try out for the cross-country team?

A.They felt very nervous.

B.They tried to stop him.

C.They helped him in their own way.

3.According to the passage, after training, Joey________.

A.got the chance to score points for his school

B.had a high fever

C.hurt his club feet

4.What does the underlined word “potential”mean?

A.权利 B.运气 C.潜能

5.What does the writer want to tell us?

A.You can run faster than others with training.

B.Parents should know how to help their kids succeed.

C.Parents should allow their children to do anything.

 

1.B 2.C 3.A 4.C 5.B 【解析】 文中主要讲述了乔伊在不知道自己不能正常跑步的情况下参加了越野跑选拔,他的父母选择不告诉他真实的情况,用他们自己的方式帮助他取得成功。 1.细节理解题。根据第一段中“By the time he was 8, you wouldn’t know he had a problem when you saw him walk.”可知,当他8岁的时候,当你看到他走路的时候,你不会知道他有问题。所以此处是“他到了八岁才能正常走路”。故选B。 2.细节理解题。根据第二段中“We didn’t tell him he probably would never make the team, so he didn’t know why.”可知,当乔伊决定参加选拔的时候,他的父母知道他可能进不了越野队,但是并没有将实际情况告诉他,所以乔伊每天训练,这是他的父母以他们自己的方式在帮助他。故选C。 3.细节理解题。根据第二段中“Although the whole team runs, only the top seven runners have the potential to score points for the school.”和第三段中“When the coach posted the names of the team members, Joey was number six on the list.”可知,虽然全队都在跑步,但只有前七名有可能为学校得分,当教练公布队员名单时,乔伊是第六名,所以在训练以后,乔伊得到了为自己学校得分的机会。故选A。 4.词义猜测题。根据句中“only the top seven runners”和“score points for the school”以及第一段中“The doctors told us he would be able to walk normally but would never run very well.”可知,乔伊是不能正常跑步的,只有排在前七名的队员才能为学校得分,而乔伊不具备那种潜能,所以此处划线部分单词potential的意思是“潜能”。故选C。 5.主旨大意题。根据最后一段中“We never told him he couldn’t do it, so he didn’t know. He just did it.”以及文中的内容,可知文中主要讲述了乔伊在不知道自己不能正常跑步的情况下参加了越野跑选拔,最后取得成功,他的父母选择不告诉他真实的情况,他不知道自己有缺陷,他认为自己和别人一样,他的父母用他们自己的方式帮助他取得成功,所以作者想告诉我们的是:父母应该知道如何帮助自己的孩子取得成功。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Different countries have different greeting customs. Now let’ read this article to know more about the greeting customs in different cultures.

France

French people greet each other with a handshake, but close friends kiss each other on both cheeks(面颊)when they meet. They do this when meeting and before leaving.

South Korea

In South Korea, it is a sign of respect for people to bow when greeting each other. In South Korea, a bow is followed by a handshake. However, South Korea women do not shake hands with western men, instead, they bow slightly.

Brazil

Kissing women on the cheek is a common way of greeting. In a formal situation, a handshake is often done to show respect. Men should shake hands before and after meeting, and once they have become familiar(熟悉的)with each other,a light hug is often given to each other.

Ghana

In a social situation, it's polite to greet everyone in the room. A handshake is used in greeting, and one palm(手掌)must directly touch the other palm. It's considered impolite to touch the back of the hand.

 

 

 

1.Two close French friends will kiss each other on the_________when they meet.

A.palm B.cheek C.arm

2.South Korean women do not shake hands with_________.

A.western men B.western women C.Chinese men

3.In Brazil, it is very common to_________for two familiar men.

A.bow to each other B.kiss on the cheek C.give a light hug

4.Which of the following customs is about Ghana?

A.Friends can give a light hug to each other.

B.People can give a nod or a handshake to others.

C.It’s impolite to touch the back of the hand.

5.Which is probably the best title for the passage?

A.Greeting Customs in Different Cultures

B.How to Behave Politely

C.Friends Should Greet Each Other

 

查看答案

Bill,a thirteen—year old boy,thought he had grown up to be a man.But his parents told him,“You won’t be a real man_____you begin to think about helping others.”

One morning,his parents gave him some_____to buy some milk for them.Outside a shop he saw a homeless old man who looked very_____.Bill went to him and asked,“What’s wrong with you?’’

The old man answered,“I’m hungry.I haven’t had any food for two days.”

At the thought of his parents’words,Bill said to the old man,“Let’s go to the_____.”

When they got there,Bill asked the-waiter to bring out bread and coffee to the old man.The old man finished the meal quickly.After the waiter______the plate and the cup, the old man said,“Sorry for giving you so much_____.I’m fine now.I’ll_____forget your kindness!You are a very good young man.”

Bill was_____when he heard this.Just when he wanted to_____the meal,the waiter came.Bill and the old man learned in surprise that the food was free.They needed to pay______because it was the birthday of the boss,and they were the first customers(顾客)that day.

1.A.since B.until C.because D.before

2.A.money B.time C.bags D.freedom

3.A.dirty B.quiet C.sick D.angry

4.A.park B.library C.hospital D.restaurant

5.A.sent out B.got down C.gave back D.took away

6.A.excuse B.advice C.trouble D.difficulty

7.A.never B.always C.usually D.sometimes

8.A.nervous B.pleased C.sorry D.shy

9.A.pay for B.ask for C.wait for D.care for

10.A.anything B.everything C.something D.nothing

 

查看答案

I’d like to choose light blue as the color of our bedroom.

_________.The color brings us a calm and peaceful feeling.

A.No way B.Sounds great C.I can’t decide

 

查看答案

I tried to make the baby_________by singing, and that worked well at last.

A.stop crying B.to stop crying C.stop to cry

 

查看答案

The latest mobile phone_________in China.

A.will make B.is made C.has made

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.