满分5 > 初中英语试题 >

Since the first Earth Day in 1970, Ameri...

    Since the first Earth Day in 1970, Americans have gotten a lot “greener” toward the environment. “We didn’t know at that time that there even was an environment, especially we didn’t know that there was a problem with it,” says Bruce Anderson, president of Earth Day USA.

But what began as nothing important in public affairs (公共事件) has grown into a social movement. Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots (草根) Americans are taking part in the movement. “The understanding has increased many, many times,” says Gaylord Nelson, the former governor from Wisconsin, who thought up the first Earth Day.

According to US government reports, emissions from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 million tons. The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced (减少) from 40 to 9. Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier place. A kind of “green thinking” has become part of practices.

Great improvement has been achieved. In 1988 there were only 600 recycling programs; today in 1995 there are about 6,600. Advanced lights, motors, and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution.

Twenty-five years ago, there were hardly any education programs for environment. Today, it’s hard to find a public school, university, or law school that does not have such a kind of program. “Until we do that, nothing else will change!” says Bruce Anderson.

1.According to Anderson, before 1970. Americans had little idea about ________.

A.the social movement B.recycling techniques

C.environmental problems D.the importance of Earth Day

2.Where does the support for environmental protection mainly come from?

A.The business men. B.Common people.

C.Government officials. D.University professors.

3.What have Americans achieved in environmental protection?

A.They have cut car emissions to the lowest.

B.They have solved their environmental problems.

C.They have lowered their CO levels in forty cities.

D.They have reduced pollution by taking active actions.

4.What does the underlined word “emissions” mean in the passage?

A.热量 B.尾气 C.燃油 D.污染

5.What is especially important for environmental protection according to the last paragraph?

A.Education. B.Planning. C.Green living. D.Green thinking.

 

1.C 2.B 3.D 4.B 5.A 【解析】 本文介绍了自从1970年第一个地球日成立以来,美国的环境问题有了很大的改善。以前在公共事物中无足轻重的环境问题现在成了一项社会关注的问题,从科学家到大学教授到贫民百姓都有了环保意识。此外作者还指出教育在这种变化方面也起着非常重要的作用。 1.细节理解题。根据“We didn’t know at that time that there even was an environment, especially we didn’t know that there was a problem with it”可知,1970年之前。美国人对环境问题几乎一无所知。故选C。 2.细节理解题。根据“Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots Americans are taking part in the movement.”可知,对环境保护的支持主要来自于美国民众。故选B。 3.推理判断题。A项:他们把汽车尾气排放量降到了最低;B项:他们已经解决了环境问题;C项:他们降低了40个城市的二氧化碳水平;D项:他们采取积极行动减少了污染。根据“According to US government reports…Although serious problems still remain and need to be dealt with…”和“Great improvement has been achieved.”可知,美国采取措施取得了很大的进步,但是问题仍然存在,ABC三项表述不正确。故选D。 4.词句猜测题。根据其后“from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 million tons”可知,汽车和卡车的尾气排放量从每年1030万吨下降到550万吨。故选B。 5.推理判断题。根据“Twenty-five years ago, there were hardly any education programs for environment.”可知,25年前,几乎没有任何环境教育项目,所以最后一段主要是强调教育对环境保护尤为重要。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Education is the key to a successful and happier future. A good children educational program helps you in this task. A children educational program also gives the following benefits to your children:

Makes education easier

Most of the children educational programs deal with topics that are also taught in classrooms. So your children use the educational programs at home, they can get additional practice of subjects which they learn in the classrooms. This helps your children learn better.

Helps children practice at home

Once you buy a particular children educational program, it will be available to your children 24 hours a day. Your children can repeatedly use it whenever they get the time or whenever they get in the “mood” to use it. Thus your children will get a lot of practice.

Includes exercises and games to develop important skills

All good children educational programs include well-planned exercises to help your children learn and improve a particular skill or ability. Some educational programs also include game-like or story-like exercises to help children learn better. These educational programs are highly suited for younger children below the age of 12.

Helps to improve those weak areas

Children educational programs are especially useful if your kids have problems in a particular area of study. Many such subject-specific educational programs are available on the Internet to help children improve.

Increases interest in studies

A good children educational program also helps your children become more interested in studies, because it helps to make learning fun and motivate (激发) them through good examples, stories and games.

So spending a few dollars on a right children educational program will not cause any loss to you. It will only make education easier and more interesting for your children.

1.The children may feel free when using the programs because ________.

A.they can use the programs whenever they like

B.they can change the design of the programs themselves

C.they can show their new ideas and imagination

D.they need not worry about making mistakes

2.The underlined word “them” in the passage refers to ________

A.designers B.parents C.programs D.children

3.What can we know about the children educational programs?

A.There are no programs for children aged 4-8 now.

B.The programs can help to improve the children’s weak subjects.

C.The programs are free so that you can save a lot of money.

D.Teachers will come to your home as arranged in this program.

4.What is the main purpose of the passage?

A.To encourage people to use the programs.

B.To talk about online education experience.

C.To describe the history of the programs.

D.To help parents teach their children online.

5.The passage is mainly written for ________.

A.scientists B.teachers C.parents D.students

 

查看答案

    Mark was walking home from school one day when he noticed a boy ahead of him. He had tripped (绊倒) and dropped all of the books he was carrying, along with some clothes, a baseball bat and a glove.

Mark knelt () down and helped the boy pick up the things. Since they were going the same way, he offered to carry some things for the boy.

As they walked, Mark discovered the boy’s name was Bill. He loved video games, baseball and history, but he was having trouble with some of his subjects.

They arrived at Bill’s home first. Mark was invited in for a Coke and to watch some television. The afternoon passed pleasantly with some laughs and talk. Then Mark went home.

They continued to see each other around school, had lunch together once or twice, then both graduated from junior school.

Three days before graduation, Bill asked Mark if they could talk.

Bill reminded Mark of the day years ago when they had first met. “Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day?” asked Bill.

“You see, I took away all my things from school. I wanted to give up studying at school. I was going home. But after we spent some time talking and laughing, I realized that if I had given up studying, I would have missed so many good times. So you see, Mark, when you picked up those books that day, you did a lot more. You helped me to know what I need to do.”

1.Where did Mark meet Bill for the first time?

A.On his way home. B.At school.

C.In the park. D.In Bill’s home.

2.What did Mark do when he saw Bill tripping?

A.He helped Bill pick up the things. B.He laughed at Bill.

C.He helped Bill carry some thing. D.He went away quickly.

3.Why did Bill carry so many things home that day?

A.He was kicked off his school. B.He was absent from his classes.

C.He wanted to see Mark quickly. D.He wanted to give up his study.

4.Which of the following is TRUE about Bill?

A.Bill was good at all of his subjects. B.Bill and Mark were in the same class.

C.Bill was very thankful to Mark. D.Bill knew what Mark needed to do.

5.What’s the best title of this passage?

A.A good friend. B.Bill’s trouble.

C.A helpful talk. D.An accidental help.

 

查看答案

    When Sean was only a 5-year-old boy, his father’s friend Paul once _________ the little boy home in his police car. Sean was interested in the car, the lights and the uniform. He decided to be a hero like Paul.

However, a high school English teacher _________ his dream. She believed that he had a true gift (天赋) for _________ and should not waste it being a police officer. Sean followed his teacher’s advice and finally he became a _________ for a newspaper. During the years, he changed several jobs but _________ made him really happy. Actually, he had never really given up his childhood _________ to become a policeman. “I feel like a loser.” Sean says. He was _________ and lost 25 pounds in a few months.

For a long time, Sean sent emails for a job as a police officer. There was no reply. That morning, Sean checked the email box as usual but he found an unexpected email in his box. Was it possibly _________ this time?

Phoenix was in great need of police officers and one of Sean’s old friends _________ him, “Do you still want to be a police officer?”

“Phoenix was a city 500 miles from __________ home,” says Sean. “But here, at least, was one more __________ I felt reborn.”

In order to pass the test to enter the police academy (学院), Sean __________ began training, setting a daily running rule of a mile and a half. __________, Sean passed the written exam and completed the physical test. On Nov. 16, 2015, Sean finished his education in the police academy.

The following year, Sean got a prize __________ his excellent job. “It took me 35 years. But a promise is a promise.” Sean says, “I did it. It just proves (证明) that it’s never too __________.”

1.A.guided B.led C.carried D.drove

2.A.broke B.made C.kept D.supported

3.A.listening B.writing C.singing D.fighting

4.A.teacher B.driver C.reporter D.manager

5.A.something B.nothing C.everything D.anything

6.A.life B.work C.dream D.idea

7.A.happy B.sad C.excited D.angry

8.A.new B.different C.strange D.interesting

9.A.emailed B.called C.visited D.told

10.A.his B.your C.my D.her

11.A.chance B.time C.job D.wish

12.A.busily B.carefully C.quietly D.quickly

13.A.By the end B.At the end C.In the end D.At the last

14.A.because of B.because C.since D.so that

15.A.early B.late C.long D.short

 

查看答案

—The light in Bill’s office is still on. I wonder ______________.

—Maybe at midnight again.

A.if will he stop working B.why he works so hard

C.how long will he work D.when he will stop working

 

查看答案

Hello, Helen! Can I see Mr. Smith?

      . I'll tell him you are here.

A.Never mind B.It sounds like fun

C.Just a minute D.Sorry to hear that

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.