满分5 > 初中英语试题 >

When our son Peter was twelve, the new b...

    When our son Peter was twelve, the new bicycle he had received was stolen. Owning a bicycle was big fun to our children when they were little. They spent hours and hours, day after day, on their bicycles, riding up and together as a family a lot. Bicycling was a great way to get the kids out of the house and into the fresh air without spending the money.

When Peter and his sister went outside for a morning ride, he discovered that his bicycle had been stolen from our backyard. He couldn't believe that someone would do this.

He got a large piece of cardboard, painted a sign begging for the bicycle to be returned, and tied the sign to the letterbox. The following morning, when I went out to collect the mail, I found a white envelope with the magical words, "Buy yourself a new bicycle". There was a $ 100 banknote inside.

We were very touched that someone had the heart to do this. We'd never been able to thank the person but we guessed that it may have been one of our wonderful neighbors. Peter painted a big "Thank you!" on the sign and we left it outside for a couple of weeks afterwards, hoping the kind stranger would drive down our street and see it.

Peter was able to own a new bicycle again. As the years went on, the bicycle became older but remained just as important as before. Now Peter is 25.

All these years later we are still thankful for the stranger's kindness. We were a young family with three little children and it meant a lot to us. We still talk about it and, even now, wonder who the kind stranger was.

根据短文内容,回答问题。

1.What did Peter often do when he was a child?

2.Where was the bicycle stolen?

3.How did the family feel after someone had the heart to give them the $ 100 banknote?

4.Why did Peter put the 'Thank you' sign outside?

5.Did the writer and the family remember or forget the stranger's kindness?

 

1.He often rode a bicycle. 2.From their backyard. 3.They were very touched. 4.He holped the kind stranger would drive down their street and see it. 5.They always remembered. 【解析】 文章大意:文章主要介绍了作者儿子自行车被偷了,一个好心人给了100元,让他们再买辆新的,虽然过去了很多年,但作者和家人仍然感激陌生人的仁慈。 1.细节理解题。题意:彼得小时候经常做什么?根据They spent hours and hours, day after day, on their bicycles, riding up and together as a family a lot. 他们花很多时间,日复一日,骑着他们的自行车……,由此可知彼得小时候经常骑自行车,故答案为He often rode a bicycle. 2.细节理解题。题意:自行车在哪里被偷的?根据he discovered that his bicycle had been stolen from our backyard. 他发现他的自行车从我们的后院被偷了。可知自行车是从他们的后院被偷走的,故答案为From their backyard. 3.细节理解题。题意:当有人有心给他们100美元时,他们是什么感觉?根据We were very touched that someone had the heart to do this.可知,他们是非常感动的,故答案为They were very touched. 4.细节理解题。题意:为什么彼得把“谢谢”的牌子放在外面? 根据Peter painted a big "Thank you!" on the sign and we left it outside for a couple of weeks afterwards, hoping the kind stranger would drive down our street and see it.可知,彼得把“谢谢”的牌子放在外面是希望那个好心的陌生人会开车经过他们这条街看到它,故答案为He holped the kind stranger would drive down their street and see it. 5.细节理解题。题意:作者和家人是记得还是忘记了陌生人的善意?根据All these years later we are still thankful for the stranger's kindness.以及We still talk about it and, even now, wonder who the kind stranger was.可知他们一直记得,故答案为They always remembered.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    From red apples and yellow lemons to blueberries and green melons, fruit comes in many different colors. 1..

According to Lu Wei from the Chinese Academy of Sciences, fruit colors actually come from their different pigments(色素).These pigments appear differently, depending on the fruit's environment. 2..

To find out how environment influences fruit colors, Chinese scientists studied more than 280 different fruit colors. They found that red fruit usually grow in cooler places. And instead of just growing in one place, you can find them growing in many places around the world. 3.. These fruits grow a lot in just one certain area. The scientists also found that the closer the fruit is to the equator(赤道), the darker its color will be.

4.. Animals eat fruit and drop the seeds(种子)in other places later. This helps the fruit spread and grow in different places. Therefore, in order to attract animals, some fruit develop colors that are easy for animals to see.

However, animals see colors in a different way.5.. For example, birds can see red more easily than humans can. Therefore, there is more red fruit in areas where birds live. The lemurs(狐猴)of Madagascar are red-green color-blind. Many yellow fruit can be found there, as they can easily see this color.

阅读短文,把A~E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。

 

A. Blue and purple fruit mostly grows in warm places.

B. Fruit needs to develop colors that are suited to animals' visual(视觉的)abilities.

C. Why do different kinds of fruit have so many colors?

D. Animals have also had an influence on fruit colors.

E. This causes the fruit to turn a certain color.

 

 

查看答案

    When throwing away rubbish, do you know which dustbin it should go in? Have you ever noticed the differently-colored dustbins on the street?

Some of you might not be able to answer this question. However, it's actually quite important to know how to sort(分类)your waste. Not knowing how to sort waste can make it harder to save energy and protect the environment.

If you don't sort your rubbish, all of it will go to a landfill(垃圾清理场)and be buried together. These landfills can take up large areas of ground that could have been used for planting trees or crops. The electronic waste you throw away, such as batteries, can pollute the soil and groundwater. Other pieces of rubbish, like the metal part of a pen, can be used to make other things if they are properly recycled.

With this in mind, many cities in China have been running waste-sorting campaigns(活动)in recent years. for example, Shanghai announced in 2018 that within three years2018—2020, all the people living in Shanghai should sort their rubbish into four groups: wet, recyclable, harmful and dry.

Wet waste is also known as household waste. They are things you don't want but that pigs can eat. Paper, metal, glass and other things that can be reused are recyclable waste.

Many other Chinese cities, including Shenzhen, are using this method to sort their rubbish. Now that you know this, perhaps you can do your part to protect the environment and encourage others to sort their rubbish.

根据短文内容,判断下列句子正(T)、误(F)。

1.If you know how to sort waste, it will help us save energy and protect the environment.

2.Shanghai will achieve the goal of sorting their rubbish into four groups in 2020.

3.The food that we haven't finished eating at home belongs to recyclable waste.

4.Many cities in China are doing waste-sorting work nowadays.

5.The passage mainly tells us how to recycle rubbish.

 

查看答案

    The Chinese TV program National Treasure is very popular, especially among the young people. Some audience(观众)were even moved to tears when watching the program. So what makes it so popular?

In order to bring life to the national treasures, the show collected 27 cultural relics(遗物)from nine large museums across the country, including the Palace Museum, Shanghai Museum, Henan Museum and Shanxi History Museum and so on.

The show also invited some people to be the "guardians(守卫人)"of the relics and to tell "previous and present life stories" of the relics. The guardians would put on short plays about the origins of the relics, or tell stories about the relics.

Audience are attracted not only by the priceless cultural relics, but also by the interesting short plays. These plays have many popular online topics and jokes in order to bring the museums and the relics closer to the public.

Yu Lei, director of National Treasure, said, "The show presents the treasures through different artistic methods, and tells the story and the history behind each cultural relic. So the audience can not only enjoy the beauty of the cultural relics, but also understand Chinese culture and the civilization(文明)they carry. "

Since the beginning of 2017, other cultural programs, such as Chinese Poetry Competition and The Readers, have already won much praise from the audience. "Back to tradition" and "the spirit of the craftsman(工匠)" have become hot topics in society.

The popularity of cultural programs reflects Chinese people like high-quality cultural production. China has rich culture, and these programs give us a great chance to educate the young people and build our cultural confidence.

1.What do some audience think of the TV program National Treasure according to the text?

A.Funny B.relaxing C.Moving D.Boring

2.Why does the show collect so many cultural relics across the country?

A.To show how rich our country is.

B.To make the national treasures lively.

C.To remind us not to forget our history.

D.To spread Chinese culture to other counties.

3.Which of the following is NOT true according to the text?

A.National Treasure tells the audience something about history in a special way.

B.Cultural programs give us a great chance to build our cultural confidence.

C.The cultural programs have been very hot since the beginning of 2018.

D.The show collected 27 cultural relics from 9 large museums across the country.

4.What does the underlined word "previous" mean in Chinese?

A.以前的 B.将来的 C.中间的 D.穿越的

5.What's the best title for the text?

A.Why Cultural Programs Are popular.

B.The popularity of Cultural Programs.

C.Cultural programs across Our Country.

D.A Special and Lively Cultural Program.

 

查看答案

    The kiwi is a kind of bird. It is a very strange bird because it can not fly. The kiwi is very famous, just like the koalas in Australia.

The kiwi is the same size as a chicken. It has no wings or tail. It has hair on its body. Its mouth is very long. It has two feet and each foot has four toes. A kiwi likes to have a lot of trees around it. It sleeps during the day because the sunlight hurts its eyes. It can smell things with its nose. It is the only bird in the world that can smell things. The kiwi's eggs are very big. There are only a few kiwis in New Zealand now.

The kiwi live only in New Zealand. If you want to see the kiwi, please go to the Kiwi House and National Bird Park in Otorohanga, New Zealand.

The Kiwi House and National Bird Park in Otorohanga, New Zealand

Opening hours

The park is open every day of the year except Christmas.

From 9:00 a.m.to 4:30 p.m.June, July & August:900

a.m.to 4:00p.m.

The price of tickets

Adults: $15.00

Children5-6 years oldwith adults: $ 4.00

Under 5: Free

School groups: $3.50 each child

How to find the Kiwi House

To see a map of Otorohanga. Or you can call us at 873-

7391. They will tell you the way to the Kiwi House.

 

 

1.Which one is true about the kiwi?

A.The kiwi is a kind of chicken.

B.A kiwi likes to sleep in the trees during the day.

C.The kiwi lives in Australia and New Zealand.

D.The kiwi can't smell things just like other birds.

2.How many hours can people stay at the Kiwi House and National Bird Park in August?

A.9 hours. B.8 hours. C.7.5 hours. D.7 hours.

3.Tommy is 5 years old. When he and his parents visit the Kiwi House, how much must they pay?

A.$ 19. B.$ 30    . C.$34. D.$35.

4.If Mr. John goes to the Kiwi House with his 4-year-old daughter, what can he do?

A.He doesn't need to buy a ticket for her.

B.He must buy a ticket for her.

C.He must pay $ 19.

D.He can go to see the Kiwi at 4:40 p.m. in June.

5.What can we know from the passage?

A.Children under 5 years old can't go into the park.

B.The park is open every day all the year.

C.A map of Otorohanga can help visitors find the Kiwi House.

D.There are a lot of kiwis in New Zealand.

 

查看答案

    I took the bus to work for many years.___________ knew each other; the passengers all sat there sleepily in the morning. The bus was cheerless and quiet.

One of the passengers was a small old man _____________ gray hair. He took the bus to the center for the old every morning. None of us ever paid ______________ attention to him.

One July morning he said good morning to the driver and smiled. The driver nodded without any expressions. The rest of us kept in ______________.

The next day, the old man got on with a big smile again and said in a ___________ voice: "And a very good morning to you all!" Some of us ___________, amazed, "Good morning." in reply. We ___________ began to nod and talk to each other.

One morning he _____________ a nice suit and tie. He even had a bunch of(一束)flowers in his hand. The driver turned around and asked: "Have you got yourself a ___________, Charlie?" We _____________ got to know if that was his name, but he nodded his head shyly and said yes. The _____________ passengers clapped(拍手叫好)at him.

Then, one morning, as autumn was closing in, Charlie wasn't _____________ at the stop. When we came __________ to the center, one of the passengers asked the driver to wait. He went in to ask about "Charlie".

The old gentleman was fine, _____________ one of his close friends had died at the weekend. The next Monday Charlie was at the stop as usual. His hair had turned grayer. We were silent as he walked onto the bus. We each handed him a bunch of _____________.We wanted to be there for this man who brought us together that summer.

1.A.Nobody B.Someone C.Anyone D.Everyone

2.A.in B.with C.under D.of

3.A.many B.much C.less D.most

4.A.silence B.excitement C.surprise D.shame

5.A.weak B.loud C.strong D.low

6.A.looked out B.looked down C.looked up D.looked after

7.A.suddenly B.carefully C.finally D.gradually

8.A.dressed B.hurt C.found D.worn

9.A.teacher B.girlfriend C.classmate D.friend

10.A.always B.seldom C.often D.never

11.A.few B.many C.other D.all

12.A.talking B.waiting C.looking D.checking

13.A.longer B.shorter C.farther D.nearer

14.A.for B.and C.but D.so

15.A.cakes B.books C.flowers D.gifts

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.