满分5 > 初中英语试题 >

There were two fishermen named Tom and J...

There were two fishermen named Tom and Jack. They were close pals. One day they went out to catch fish together and have a fish meal in the field. They sat at a distance and started hunting for fish. Tom got a big and beautiful fish in a few minutes. He was so happy and placed the fish in the ice box. He decided to cook the fish in the noon. He spent some more time and caught a few more fish. He decided to make a grand meal with the fish. Also, he froze a few fish to take them back home.

         After an hour or so, Tom went to Jack to see if he needed any help. Jack said no. In a few minutes, Jack caught a large fish. However, he put it back into the lake. Tom was surprised at his act, but he remained silent. Jack caught more big fish, and put them all back into the lake. Very frustrated, Tom angrily asked him, “Are you mad? Why do you put your fish back into the water? They are beautiful and big!” Jack replied, I know they are big, but I don’t have the big pan() to cook the big fish! So I’m looking for a smaller fish that fits my cooking pan! God is troubling me today.”

1.What did Tom and Jack go out for?

A. To catch fish.    B. To have a joy ride.

C. To eat out together.    D. To feed the fish in the lake.

2.Why did Tom put his fish in an ice box?

A. To keep it alive.    B. To keep it fresh for his meal.

C. To keep it from going away.    D. To keep it away from his friend.

3.What did Tom want to do when he went to his friend?

A. To give him some fish.    B. To offer some help.

C. To ask him to cook his fish.    D. To take some of Jack’s fish for himself.

4.Why was Tom angry with his friend?

A. He couldn’t understand his act.    B. He was fond of eating big fish.

C. He thought it was unfair for small fish.    D. He didn’t catch any big fish himself.

5.What would be Tom’s advice for his friend at the end of the story?

A. Ask God to send him only small fish,

B. Take a bigger pan with him next time.

C. Change his fishing pole to catch small fish.

D. Cut the big fish into small pieces to fit his pan.

 

1. A 2. B 3. B 4. A 5. D 【解析】 本文讲述了Tom和Jack去钓鱼的故事。Tom看到Jack把钓到的大鱼扔回了湖里,他不明白Jack为什么要这样做,Jack的回复是他没有那么大的锅。 1.细节理解题。根据第一段中的''One day they went out to catch fish together ...有一天他们一起出去钓鱼,可知答案为 A。 2.细节理解题。根据文中的''He was so happy and placed the fish in the ice box. He decided to cook the fish in the noon"可推断,他把鱼放在冰盒里,为的是使它保持新鲜,故选B。 3.细节理解题。根据文中的After an hour or so,Tom went to Jack to see if he needed any help可知Tom走向了他的朋友是为了看是否需要帮助,故选B。 4.推理判断题。根据文中后面两个人的对话Tom angrily asked him, “Are you mad? Why do you put your fish back into the water? They are beautiful and big!”,可知汤姆生他朋友的气是因为汤姆无法理解他的行为,故答案为A。 5.推理判断题。根据最后杰克的回答I know they are big, but I don’t have the big pan(锅) to cook the big fish! So I’m looking for a smaller fish that fits my cooking pan! 汤姆会建议他的朋友把大的鱼切成小块,以便烹饪,故答案为D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    One day while driving from my home to work, I noticed a car in front of me had a wobbly(不稳定的)wheel. It was clear that the wheel had been changed recently and had not been fixed correctly. On a slow road this would not show much of a problem but 1 knew a highway was coming soon. There the traffic would move much faster and the driver would be in danger 25 the wheel could come off at that speed.

I was driving a large jeep at the time and the car in front was a small one driven by a young lady on her own. So as I tried to flash () my lights and wave her to pull over, I was worried that she wouldn't pull over on the road side when she found in her mirror a single man chasing()her down in a jeep and waving for her to pull over.

Thankfully she trusted more in the good nature of people and pulled over where I could explain the problem. She said the wheel was changed only the night before and that she would pull into the nearest garage (修车间) where the repairman had tools to fix the wheel correctly.

My belief is that the act of kindness was hers but not mine. How so? Well, it was she who chose to believe in the possibility that people are good over the belief that bad things would come from being waved over to the side of the road by strangers.

I am glad I was able to wave her down in time and so a serious accident might have been avoided. But I am even happier that she believed in a stranger

1.The writer worried about the lady because_____.

A.she was driving a second-hand car B.a traffic accident might happen to her

C.a single man was chasing her down D.she drove faster than any other car

2.Why did the lady pull over on the road side?

A.Because she found something wrong. B.Because she thought the road wasn't safe.

C.Because the writer shouted at her D.Because the writer gave her some signs.

3.The first paragraph mainly tells us that_____.

A.the writer often went to work by car B.the lady was too poor to buy a new car

C.something was wrong with the lady's car D.accidents usually happen on that road

4.What would be the best title for the passage?

A.Trusting in the Kindness of Strangers B.A Wobbly Whee of a Car

C.A Lady Who Was Saved D.An Accident That Didn't Happen

 

查看答案

 

China encourages football education

Do you watch football games? You may soon get to learn it at school. In order to develop China's football talent pool(人才库)textbooks on the sport will be soon introduced to the school course across the country. The books cover topics including football rules, exercise, advanced skills as well as how to build teamwork.

China's math textbooks will travel to British classrooms

Yi Ke Yi Lian, or One Lesson, One Exercise, is a series of popular textbooks for students in Shanghai.

Starting from last year, the British government has learnt from Shanghai's math teaching methods. In the 2012 Program for International Student Assessment(评估)Shanghai students got the first place in the math exam while British students got the 26th place.

Pandas on the rise

Good news for panda lovers all around the world. The number of wild pandas has grown fast in the past 10 years, according to a series of surveys by the Chinese government. On March 25, Shanxi Province announced its fourth giant panda survey result. It shows that about 345 pandas are living in the Qinling areas, an increase of 26.4 percent compared to ten years ago, the largest number in China.

 

 

1.If you read the football textbooks, you may not find _____in it.

A.advanced skills B.football rules C.football stars D.teamwork

2.Why will One Lesson, One Exercise be published in Britain?

A.Because it is very popular in China.

B.Because it has a great number of copies,

C.Because English people like math very much.

D.Because they want to improve their students math scores.

3.Which of the following is NOT true according to the news above?

A.The number of wild pandas in the Qinling areas is the largest in China now.

B.Students in China will have to learn to play football.

C.The British government is only interested in the math exam.

D.So far the surveys on giant pandas have been done many times.

 

查看答案

    Mark Zuckerberg was born on May 14. 1984. As a little kid, he loved creating little fun computer programs, especially communication tools and games He set up the network in February of 2004. He was then a second-year student at Harvard University. One day, he had an idea of building a website for Harvard students to get to know each other He set up the Facebook website. Harvard students could share their photos and personal information there. Soon, the website became very famous. Zuckerberg decided to leave Harvard to run Facebook full-time. It was the biggest advantage in his life and later brought him great success. Now the service is popular around the world.

Greetings such as "Have you checked your Facebook page today?" became a part of young people's everyday language in the US. People can exchange messages and get the latest information about their friends on Facebook. Zuckerberg's dream is to connect people through the Internet. “Facebook is to make the world more open and connected,” he said.

What's the young man's secret of success? Zuckerberg believes it's important to have an open mind and be ready to try new things. “The riskiest thing is to take no risks.” he once said in an open litter. Sometimes the simplest ideas go furthest. We hope Zuckerburg can go much further, maybe even further than Bill Gates.

1.People can do all things on Facebook EXCEPT_____.

A.exchanging messages B.seeing their friends' photos

C.sharing personal information D.setting up an online shop

2.Which is NOT a right word to describe Zuckerburg according to the passage?

A.Creative B.Patient C.Open-minded D.Successful

3.This passage is most probably from the part of _____in a magazine.

A.Sport B.Advertisement C.People D.News

 

查看答案

 

A PhD student surnamed Sun is in the hot seat for occupying a woman’s seat on a high-speed train on August 21, 2018.

In a video posted on Sina Weibo, the man can be _______lying in a seat. When the woman asked him to give her seat back, he refused and said, “You have three _______ — stand, take my seat or go to the dining coach.”

A train attendant then came to try to ask him to give the seat back. Sun said he wasn’t able to stand on his own and _______ a wheelchair. The attendant had to lead the passenger to _______ seat.

Many people have expressed ______ at the man’s behavior. Some people even dug up the man’s name, _______ his education and work history, and put the information online.

The Jinan Public Security Bureau handed down a punishment _______ Sun on August 24. He was fined (罚款) 200 yuan and will not be allowed to buy train tickets for a set period of time.

However, some think the punishment was not _______ enough, adding that those who behave similarly on airplanes can be punished more seriously.

Experts explained that the bureau could only _______ Sun in this way according to present laws and rules. But they added that such laws could be improved to stop train passengers from behaving _______ .

1.A. looked B. watched C. talked D. seen

2.A. rules B. choices C. hobbies D. differences

3.A. asked for B. asked about C. agreed with D. depended on

4.A. other B. else C. another D. the other

5.A. kindness B. anger C. hunger D. warmth

6.A. as well as B. as long as C. as far as D. as soon as

7.A. for B. at C. by D. with

8.A. kind B. strict C. difficult D. patient

9.A. explain B. excuse C. deal D. punish

10.A. politely B. poorly C. carefully D. beautifully

 

查看答案

– Don’t worry! I’m sure your son will arrive safely.

-- But if he ______, what can I do? It’s getting dark and it’s going to rain.

A. won’t come    B. doesn’t come    C. isn’t coming    D. wouldn’t come

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.