满分5 > 初中英语试题 >

If you took the bus to work this morning...

    If you took the bus to work this morning rather than walk, don’t feel guilty.Recently, about nine thousand Japanese adults took part in a health test and twothirds of them provided information on their commute (上下班往返), The study showsthose who commute by bus or train are heal thier than those who walk or ride, Itisn’t clear why but it may be that when the walk to the bus or train station isfactored in, those who take public transport are actually getting more exercise.Those who took the bus or train were believed to be the fittest-they were the  slimmest, had the best blood pressure and were the least likely to have diabetes (糖尿病).   

What’s more, those who took public transport were 40 percent less likely tobe diabetic and 26 percent less likely to be diabetic than the walkers. Those whowalked or cycled were the next healthiest, while those who drove to work were inthe worst shape. Most Japanese in cities prefer to walk or ride bikes to work ifthe journey takes under 20 minutes or so   It is known that an active lifestyle like taking a bus can help reduce the riskof diseases. Some people even said it might be useful for doctors to ask patientsabout how they commute. People should consider taking public transportation insteadof a car, as a part of daily, regular exercise.

1.How many Japanese people offer their information on their commute?

A.About 9, 000. B.About 6, 000. C.About 4, 500.              D.About 5, 000.

2.If you want to be healthier, you’d better go to work          

A.by bike B.by car C.on foot D.by bus

3.If you take a bus to your office, you will       

A.be 40 percent more likely to be diabetic than the walkers

B.be 26 percent less likely to be diabetic than the walkers

C.become fatter than others

D.increase the risk of diseases

4.According to the passage, the underlined word "regular"means “          ” in Chinese

A.合适的 B.整齐的 C.有规律的 D.合格的

5.What is the main idea of this passage?

A.Some people think walking is healthier than taking buses

B.People in Japan prefer to take buses.

C.The writer advised us to go to work by bus or train

D.Most Japanese in cities prefer to walk or ride bikes to work.

 

1.B 2.D 3.B 4.C 5.C 【解析】 本篇讲述了关于在日本的一项健康调查,该研究表明,乘公共汽车或火车通勤的人比步行或骑自行车的人更健康。那些乘坐公共汽车或火车的人被认为是最健康的,患病率最低。小。有些人甚至说,对医生来说,询问病人如何通勤可能是有用的。作者建议人们应该考虑乘坐公共交通工具而不是汽车,作为日常、定期锻炼的一部分。 1.细节计算题,根据文中“…about nine thousand Japanese adults took part in a health test and two thirds of them provided information on their commute”可知有大约9000人参加测试,其中三分之二的人提供了信息,9000乘以三分之二等于6000。故选B。 2.细节理解题,根据文中“The study shows those who commute by bus or train are healthier than those who walk or ride,”可知坐公交车最健康。故选D。 3.推理判断题,根据“Those who took the bus or train were believed to be the fittest-they were the slimmest, had the best blood pressure and were the least likely to have diabetes”可判断CD错误。根据文中“What’s more, those who took public transport were 40 percent less likely to be diabetic and 26 percent less likely to be diabetic than the walkers.”可知坐公交车患糖尿病的可能性比步行者低26%。故选B。 4.词义猜测题,根据“People should consider taking public transportation instead of a car, as a part of daily, regular exercise.”此处指日常的运动,描述运动应该是有规律的。故选C。 5.主旨大意题,通读全文,并结合最后一句“People should consider taking public transportation instead of a car, as a part of daily, regular exercise.”可知作者建议大家多做公交车或者火车上班。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    A warm story has been taking place on one end of Islington Road.

Glenda and Raphael Savitz met with each other in 2011 in Boston. They fell in love and got married in the fall of 2013. In the summer of 2016, the couple moved to Auburndale, Florida. Three months later, their daughter Samantha was born..

However, within a week, the doctor told them that their newborn baby was deaf. It was a hard blow to the couple.  What should they do? They had no choice but to help her learn sign language. "We are going to learn it, too. It is important for her growth and development," the mother said.

But they didn't expect it when their neighbors all started to learn sign language. " We were excited that this new baby was coming," said Jill McNeil, one of the neighbors. "But it's frustrating (令人沮丧的)not to be able to say, " Oh, Samantha, I love your pretty pink pants. " To communicate with the cute girl, they had to know her language.  So these neighbors hired a tutor without letting Glenda and Raphael know.

Go. Like. Want. Eat. Play. Have. Make. These adult-students started with simple words. They then learnt to ask questions in sign language, such as " Who do you live with?" and " Where does your family live?"

Now the American Sign Language has become a second tongue in the neighborhood. These kind neighbors practice it with the girl almost every day.

Growing up in such a warm neighborhood, Samantha is now a happy and energetic(充满活力的)girl. She greets her neighbors every time she sees them. It's an amazing situation, since deaf children can be shy.

Samantha is a lucky girl. She has found real family among all those people next door.

1.Which of the following words CANNOT describe the couple's feeling when they knew that their daughter was deaf?

A.Sad. B.Hopeless. C.Worried. D.Happy.

2.Which of the following is a sign language?

A.A B.B C.C D.D

3.What does the underlined word "hired" mean in the passage?

A.派遣 B.聘用 C.命令 D.指导

4.What can we learn from the passage?

A.The story took place in Boston.

B.None of Samantha's neighbors like her.

C.Samantha's neighbors learnt sign language secretly.

D.A teacher advised Samantha to learn sign language with her neighbors.

5.The writer wants to tell us ______________________.

A.Samantha was very unlucky because she was born deaf

B.Samantha's parents expected people around her to learn deaf language

C.Samantha was a lucky girl because her neighbors tried to help her

D.Samantha was unhappy because she couldn't talk with her neighbors

 

查看答案

    Take a Bus, a Plane or a Train?

Today is January 9 th. It will be Spring Festival in two weeks . Some of my friends must go home to spend the festival with their family . But how will they go home? Please give them some advice according to the following information.

 

(Train,Plane,Bus)

  Number

From

To

Start

Arrive

Price

Train

D56

Qingdao

Beijing

07:00

12:58

¥330

T26

Beijing

Qingdao

23:00

06:50

¥260

Plane

CA360

Beijing

Sanya

14:35

17:35

¥380

CA905

Beijing

Kunming

07:35

11:10

¥360

Bus

A3890

Shijiazhuang

Beijing

08:20

14:30

¥80

A6698

Shijiazhuang

Beijing

09:30

12:30

¥56

 

根据表格内容选择最佳答案。

1.Mary works in Qingdao, she will spend the festival with her parents in Beijing. She will go there______

A.by train B.by bus C.by plane D.by bike

2.Liu works in Beijing, but his wife lives in Qingdao, he will take the train_____ to go  there.

A.D56 B.T26 C.CA905 D.A3890

3.If Mr. Wang takes CA360 from Beijing to Sanya with his wife, he will spend______

A.380 B.720 C.660 D.760

4.Li Dong takes the busA6698 to go home. Then his home may be in____

A.Sanya B.Baoding C.Beijing D.Shijiazhuang

5.Mr. Lu plans to arrive in Kunming on February 2nd .He must arrive at Beijing airport______

A.at 14 o'clock on February 2nd. B.at 8 o'clock on February 2nd.

C.after 11o'clock on February 2nd. D.before7 o'clock on February 2nd.

 

查看答案

听下面一段短文。根据短文内容, 找出与图中每个题号所在位置相对应的地点。短文读两遍。

 

 

A. Volleyball court           

B. Soccer pitch (场地)

C. Baseball field

D. Swimming center

E. Basketball court

 

 

 

1.______

2.______

3.______

4._________

5.______

 

查看答案

听下面一段对话, 回答第13至第15三个小题。

1.How long will the tour take Li Ming?

A.About seven hours. B.About ten hours. C.About eleven hours.

2.How much should Li Ming pay for the tour?

A.80 yuan. B.160 yuan. C.180 yuan.

3.Which will tell Li Ming everything about the places?

A.The notebook. B.The storybook. C.The guidebook.

 

查看答案

听下面一段独白, 回答第10至第12三个小题。

1.How many rules does the host mention (提起) '?

A.Three. B.Four. C.Five.

2.What is not allowed during the party?

A.Talking. B.Smoking. C.Leaving.

3.What are the girls from Class Two going to perform?

A.A fashion show. B.A magic show. C.A dance show.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.