满分5 > 初中英语试题 >

Curiosity (好奇心) is part of human nature....

    Curiosity (好奇心) is part of human nature. Children are known for wanting answers to many questions. Books and TV shows often depend on curiosity. People keep reading or watching because they want to find out what happens. But curiosity also provides many advantages.

Learning is the easiest if you have a real desire (渴望) for knowledge. Curiosity can create that desire when you want an answer to the question. Many of history's greatest discoveries were made by curious people. People wondered how things worked and how work could be done more effectively. Thanks to their curiosity, people now know far more about the world. Even if you don't plan to be an inventor or researcher, curiosity can still help you in the classroom. If you develop the joy of learning, classes will become more fun. Even if you're no longer a student, curiosity will make you knowledgeable and thus a good worker.

What do you do if you're not already curious? Luckily, curiosity is a skill that can be improved (提高). If you act like you're curious, you'll quickly start to actually feel curious. Often, the more you learn about a topic, the more interesting it becomes. As you learn about a topic, find information from as many ways as possible. Read books, listen to lectures and ask questions. Don't always get information in the same way. Instead, learn to appreciate the facts that different people know and ask a lot of questions. Remember, everyone knows something that you don't. Find out what that is, and ask about it. This lets you learn something and makes the other person happy by sharing their knowledge.

1.The children like to ask questions because ______.

A.they are born with natural curiosity

B.they don't know about the human nature

C.they are known for reading and watching

D.they don't want to find the answers by themselves

2.According to the passage, curiosity can ______.

A.make your job difficult

B.make the class interesting

C.create more stories in history

D.develop a new kind of classroom

3.The underlined word “appreciate” probably means “______”.

A.accept B.refuse C.hide D.change

4.Which can be helpful to improve your curiosity?

A.Showing others your knowledge.

B.Asking different people questions.

C.Getting the information in the same way.

D.Not acting like you're curious if you're not.

5.What’s the main idea of the passage?

A.Share knowledge in the classroom.

B.Curiosity is a skill that can be improved.

C.Curiosity can make the other person happy.

D.Be curious and try to improve your curiosity.

 

1.A 2.B 3.A 4.B 5.D 【解析】 文章大意:本文讲述好奇心是人类天性的一部分.并且讲述好奇心所带来的许多实际的好处。 1.细节理解题。根据文中“Curiosity (好奇心) is part of human nature. Children are known for wanting answers to many questions.” 好奇心是人性的一部分。众所周知,孩子们想得到许多问题的答案。可知,故答案为A。 2.细节理解题。根据文中“If you develop the joy of learning, classes will become more fun.”可知,如果你培养了学习的乐趣,课堂就会变得更加有趣。故答案为B。 3.词义猜测题。根据文中“Don't always get information in the same way.”可知,不要总是以同样的方式获取信息。相反的,应该要接受不同的人会问和知道不同问题这个事实,表达的“接受”之意,而非refuse“拒绝”、hide“躲藏”、change“改变”,故答案为A。 4.细节理解题。根据文中“Read books, listen to lectures and ask questions.” 读书,听讲座,问问题。可知,可以通过问不同的人问题,可以提高好奇心,故答案为B。 5.主旨大意题。根据对全文的理解与第三段“Luckily, curiosity is a skill that can be improved (提高).” 幸运的是,好奇心是一项可以提高的技能,可知,文章主要对好奇心可以提高及具体措施进行介绍,保持好奇心,努力提高你的好奇心。故答案为D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Home

Online Course

Levels

Resources

Contact us

Levels

Learn English Kids has lots of different activities for children aged 6—12 who are learning English around the world. To help you find the right activities, we have three levels on our site.

Level 1 activities are most suitable (适合) for children who can understand and use some words and short phrases, and can follow simple stories, songs and texts.

Level 2 activities are most suitable for children who can understand and use words and sentences in common topics and situations.

Level 3 activities are most suitable for children who can understand and use rich languages and can follow difficult stories, including some texts for English native (当地的) speakers.

Children can use the levels as a guide. For example, if they start to find level 1 activities too easy, they can move on to level 2 activities. However, all children learn differently, so children can try activities from different levels at any time, especially if it is a topic they enjoy.

Our Resources page will help you find activities at different levels. You can also search by topics.

 

 

1.What group of people is the course for?

A.Preschool kids. B.College students.

C.High school students. D.Primary school students.

2.Level 3 activities are for the children who can______.

A.know simple words B.understand common topics

C.follow difficult stories D.speak like a native speaker

3.Which is right according to the passage?

A.Children can only search by topics.

B.Children must try the activities from Level 1.

C.Children can choose their favorite topics at any time.

D.Children can guide themselves to learn from native speakers.

4.You may read this passage in a ______.

A.website B.text C.book D.newspaper

 

查看答案

    The Mayos, two young brothers named Will and Charlie Mayo lived in Rochester, Minnesota. Both of them became doctors after their graduation from medical school.

One summer day on their way back home, the sky was growing dark. Everything was strangely quiet. “Look!” Will pointed. “A tornado(龙卷风)!” Luckily, they were not hurt. But many people got injured. As soon as possible, the Mayos turned the town hall into an emergency hospital. They helped the injured people as much as they could.

After the tornado ended, the brothers realized that there were things they didn't know. “ Why don't you and I take turns traveling?” said Will to Charlie. “One of us can stay and look after our patients. The other can visit the best hospitals and doctors in the world. That way we can keep learning and be better doctors.”

From that time on, the Mayos traveled the world, learning about medicine in turn. Soon they became well known around their area. They published over 1, 000 papers in medical magazines. Even though they were successful, they were never interested in honor(荣誉). Neither one thought he was more important than his brother. Whenever one of them was chosen for an honor, he would accept the honor with the same four words, “My brother and 1....”.

“One nice thing about sharing knowledge,” Charlie once said, “is that after you give it to someone else, you still have it!” If you do choose to give something to someone else, or accept what others give to you, you may discover that sharing makes you feel happy, just as the Mayo brothers did.

1.Which is true about the Mayos?

A.They are doctors. B.They graduated from art school.

C.They look quiet and strange. D.They were injured in the tornado.

2.After the tornado ended, the Mayos realized that ______.

A.they had to go back to university B.they should travel and have fun

C.they should go on further learning D.they had to set up their own hospital

3.When one of the Mayos accepts an honor, he may say, “My brother and I ______.”

A.are well known B.own it together C.don't honor it D.care about it

4.What does the passage mainly tell us?

A.People have to learn to be a good doctor.

B.The Mayos were well known in their area.

C.Sharing makes people happier and closer.

D.The Mayos met a tornado on their way back home.

 

查看答案

It was an early morning, a morning so peaceful,

The kind of morning that was inviting me with a warm arm.

So I decided to spend an hour doing almost nothing,

Sitting and enjoying the best of what nature could bring.

Getting up from my chair, I thought I'd take a walk,

Then there was a bee that suddenly came to me for a talk.

There was a kind of music as the bee moved its wing,

Music so perfect that no one could ever sing.

Walking little further, I saw a butterfly,

Which was dancing among the flowers and then flying high.

My morning hour in the garden was very well spent,

And now I know what beauty and music really meant!!

1.What's the best title for the poem?

A.A Wonderful Morning B.Lovely Music C.Warm Spring D.Sweet Flowers

2.How does the writer probably feel?

A.Asleep. B.Lonely. C.Worried. D.Happy.

 

查看答案

    Our words can be a valuable tool to cheer up a person who is down. By offering some kind words, we can help them face their present and future with courage.

A car accident happened to me when I was four years old, I had a scar (伤疤) below my nose. Because some children laughed ________ me and called me “scarface”, I had little confidence (自信). Although my parents told me that I was ________, I did not see myself that way.

One afternoon, when school ended, I remained in my ________, waiting for my mother. Miss Pratt sat at her desk with other teachers and talked. I looked at the clock and ________ it was time for me to get ready to leave. I put on my wool coat and hat. One of the teachers looked at my ________ and said with a surprise, “Who is that girl? She is really pretty in her clothes.” Miss Pratt's answer was, “I agree, Mary is pretty.”

Pretty! The word surprised me. Teachers would not ________. Maybe it was true that I looked pretty.

At that moment I made up my mind to be the ________ child in my class to learn the tables(乘法表). Whatever it took, and no matter how much time, I would do. No one was going to stop me. This time I ________ myself.

About one week later, Miss Pratt said to the class that I was the first one to learn the tables and she told us she was ________ me. The whole class smiled and gave me a big hand. For the first time, I felt truly good about myself. I knew I was ________ by Miss Pratt's words. This might not happen if I didn't hear those kind words. I will never forget the words.

1.A.over B.at C.with D.like

2.A.pretty B.smart C.brave D.polite

3.A.house B.office C.classroom D.garden

4.A.heard B.realized C.hoped D.suggested

5.A.hair B.back C.head D.face

6.A.lie B.agree C.listen D.help

7.A.last B.first C.second D.third

8.A.lost B.asked C.enjoyed D.trusted

9.A.proud of B.interested in C.angry with D.sad for

10.A.hurt B.controlled C.encouraged D.protected

 

查看答案

“I wonder ______,” said the boy opening the box.

A.what's inside the box B.where the box is

C.when I opened the box D.how big the box is

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.