满分5 > 初中英语试题 >

“What’s the name of the supermarket? I c...

    “What’s the name of the supermarket? I can’t remember right now.” Have you ever heard your grandparents ask questions like this sometimes? Usually, we think that older people’s memory becomes had because their brains get weak. But now a team of scientists at the University of Tubingen in Germany has a new idea. “The human brain works slower in old age,” says Michael Ramscar, the team’s lead scientist, “only because it has stored more information over time.” The findings are based on a series of computer tests related to learning and memory.

Scientists had the computers read a certain amount of words and learn new things each day. When the computer “read” a small amount of data(数据),its performance on cognitive(认知)tests was similar to that of a young adult . But if the computer took in larger amounts of data, its performance was similar to that of an older adult. Often it was slower, but not because its processing ability had dropped. Rather, increased “experience” had caused the computer’s database to grow, giving it more data to process-which takes more time. This is similar to how old people process information.

Imagine that one person knows just two people’s birthdays and can get them right each time he or she is asked. Another person knows the birthdays of 2,000 people , but can only match the right person to the right birthday 9 times out of 10. Can you say the first person has a better memory than the second person?

“The larger the library you have in your head , the longer it usually takes to find a particular word,” Benedict Carey, a science reporter for The New York Times, wrote in an article about the study.

根据材料内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

1.Why is the poor memory of elderly people mentioned at the beginning?

A.To lead in the discussion of memory. B.To describe the way elderly people live.

C.To express his or her care about the elderly. D.To draw the public attention to elderly people

2.How did the scientists prove (论证)the new idea?

A.By telling stories. B.By doing experiments.

C.Be making surveys. D.By listing others’ opinions.

3.What does the underlined word “it” refer to?

A.The data. B.The brain. C.The computer. D.The information.

4.The example in Paragraph 3 shows ___________.

A.Memorizing birthdays is easy B.the first person has a better memory

C.Who has a better memory is uncertain D.the second person can memorize 10% birthdays

5.What does the text mainly tell us ?

A.How computers process data. B.How to improve the memory.

C.Old people can remember things easily. D.Much information makes the brain slower.

 

1.A 2.B 3.C 4.C 5.D 【解析】 文章大意:本文讲述的是有关于老人记忆力的科学知识。人们通常认为,老人记忆力变坏是因为大脑变弱了,其实经过研究发现:这是因为老人大脑中存储的信息太多,读取变慢了。 1.推理判断题。根据“What’s the name of the supermarket? I can’t remember right now.” 以及Have you ever heard your grandparents ask questions like this sometimes? 在文章的开头就用几个疑问句,这是一种写作手法,主要是为了引起读者的注意力,让读者很想知道下文的内容,故答案选A。 2.细节理解题。根据The findings are based on a series of computer tests related to learning and memory. 这些发现是基于一系列与学习和记忆有关的计算机测试。以及下文的描述,可知,科学家们是通过做实验来证明这个新想法的,故答案选B。 3.词义猜测题。根据上文But if the computer took in larger amounts of data, its performance was similar to that of an older adult. 但是如果电脑接收了大量的数据,它的表现就和老年人差不多了。结合Often it was slower,可知,此处指的是“电脑”经常会变得比较慢,所以it指代的是“电脑”,故答案选C。 4.段意归纳题。根据第三段的内容Imagine that one person knows just two people’s birthdays and can get them right each time he or she is asked. Another person knows the birthdays of 2,000 people , but can only match the right person to the right birthday 9 times out of 10. Can you say the first person has a better memory than the second person? 想象一下,一个人只知道两个人的生日,而且每次都能答对。另一个人知道2000个人的生日,但10次中只有9次能将正确的人与正确的生日匹配起来。你能说第一个人的记忆力比第二个人好吗?可知,本段的例子表明谁的记忆力更好是不确定的,故答案选C。 5.主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了老年人记忆力下降的原因,并不是由不好的记忆力导致的,经过研究发现:是因为老人大脑中存储的信息太多,读取变慢了。结合选项可知D选项“过多的信息会使大脑反应变慢。”符合题意,故答案选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    I was born in Damyang, a beautiful place known for its bamboo forests in Korea. I spent much time in the forests painting pictures of the bamboo. Painting is one of my talents. I lived there until last year when my family moved to New York. My mother, a scientist, was asked to come work here.

“There are no bamboo forests,”I said , “there is nothing to paint in New York.” “Don’t worry, my dear daughter. You will find many things to see and paint there,” said my mother . “I will miss home,” I said. “Then you can paint pictures of your favorite places. They will make you feel at home,” she said. So when we moved, I brought my forest paintings with me.

New York was not easy at first. I missed home a lot. Yet when I looked at my paintings of bamboo, I felt much better. I soon found friends at school too. They also like painting, and we now paint in a group after school.

Last month, we had a new neighbor, Varvara, an old lady who moved from Russia, to be closer to her daughter. She was sad to leave her home. My mother and I often visited her. She told us her homesickness and everything about her hometown Vyborg. I could picture her home in my head.

Varvara missed her home so much that she became ill. I worried about her and I wanted to do something for her. I had ever been in her situation before . At least , I had my forest paintings of home. However, she didn’t even have that . Unless...

A few days later, I met Varvara on the stairs. She looked better but still sad. I gave her my gift: a painting of Vyborg. I had painted it from her memories.

She began to cry as she saw the painting. At first , I was worried that she didn’t like it. Later, she told me that those were tears of joy. I knew just how she felt-wherever you go , hometown is always with you.

根据材料内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

1.Why did the writer bring the forest paintings?

A.Because she would give up painting. B.Because there was no bamboo in New York.

C.Because the paintings were a comfort to her. D.Because she wanted to give her neighbors presents.

2.Which of the following pictures my be the gift to the old lady?

A. B. C. D.

3.What can we infer(推断)from the passage?

A.The writer had been to Vyborg before. B.The writer didn’t like the life in New York.

C.Varvara’s daughter might work in New York. D.Varvara wouldn’t miss her hometown any more.

4.What is the writer like according to the passage?

A.Talented and caring. B.Quiet and easy-going

C.Outgoing and talkative. D.Brave and warm-hearted.

5.Which is the best title for this passage?

A.Life in New York. B.Tears of homesickness.

C.A neighbor from Vyborg. D.Painting from memory.

 

查看答案

Burns

Burns from fire or other sources of heat are different from mild(轻微的)to life threatening. Some burns can be treated at home. While others need emergency(紧急的)medical care.

What to do if you get burned

·First, check and decide if you can take care of the burn yourself. Go to the hospital immediately if the burn is serious.

·If you can’t get to a hospital right away or must wait for an ambulance, follow these steps;

Remove clothing from the burned area. Do not remove clothing that is stuck to the skin and don’t break any blisters(水泡).

Run cool (not cold)water over the burn until the pain becomes lighter. Do not put butter,Oil, or ice on burns.

Lightly apply a bandage(绷带)over the burn.

Remove jewelry that’s close to the burn.

Seek emergency medical care if:

The burn is serious.

The burned area is large (cover the area with a clean, soft cloth or towel).

The burn comes from a fire, electrical wire or chemicals.

The burn looks infected(被感染的).

Think prevention!

Be careful when using candles, heaters, and curling irons. Do not allow children to play in the kitchen while someone is cooking. Children can easily get burned in kitchens.

根据材料那内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

1.What should you do first if you get burned.

A.Call the police. B.Check the burn.

C.Go to the hospital. D.Clean the burned area.

2.What’s the correct order of the tips to take care of the burn yourself?

a. Bandage the burn.                         b. Remove jewelry from the burn.

c. Put the burn under the cool running water.      d. Tear clothing away from the burn if possible.

A.c - b - a - d B.a - b - d - c C.d - c - a - b D.d - b - c - a

3.What would you do to deal with the large burned area?

A.Ask the doctor for help. B.Cover the burn with a dirty cloth.

C.Put some butter on the burn. D.Treat the burn without medical care.

4.What is suggested in the text?

A.You are supposed to break the blisters. B.Some mild burns can’t be treated at home.

C.Children can’t play with fire in the kitchen. D.You should be careful only when using candles.

5.Where is the text probably from?

A.A medical ad. B.A fashion magazine.

C.A local guidebook. D.A first- ad handbook.

 

查看答案

    假如你是李伟,下图是昨天下午你回家后发生在家里的事情,请根据图示信息,给你的父母写一封信,描述一下事件,谈谈自己的想法。

提示词:broom, pay attention to

要求:

1.参考所给提示,可以适当发挥;

2.语句通顺,意思连贯,书写工整;

3.文中不得出现真实姓名和地名;

4.词数:不少于80词;(开头和结尾已给出,但不计入总词数。)

Dear Mum and Dad,

Yesterday afternoon, I went home after school.___________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Love,

Li Wei

 

查看答案

连词成句。将所给单词连成完整、正确的句子。(单词不得重复使用,标点已给出)

1.what, matter, is, Dave, the, with

___________________________________________________________________________________?

2.he, football, with, his, played, friends

___________________________________________________________________________________.

3.she, an, man, met, old, home, way, on, her

___________________________________________________________________________________.

4.1, good at, not, math, am

___________________________________________________________________________________.

5.likes, football, Xiao Ming, very, playing, much

___________________________________________________________________________________.

 

查看答案

    Penny was a five-year-old girl. One day when she and her mother were in a department store, Penny saw a plastic pearl necklace (珍珠项链). What 1.beautiful necklace! She wanted 2. very much, so she begged (乞求) her mother to buy it for her. The mother said, "Well, I can buy you the necklace, but when we get home, we should discuss 3. you can do to pay for it.. Can we do that?" Penny agreed with 4. happy, and she got the necklace.

How much Penny loved the necklace! She wore it everywhere and every minute. Penny also 5. do part-time jobs to make pocket money. She worked very hard. Soon she succeeded in paying off the price for the necklace.

Penny's daddy knew how she tried her best 6. get the necklace. He also knew how much Penny cared about it. One night, he asked Penny if she loved him. "Sure, Daddy." the little girl said." Then how about 7. give me your necklace?" Oh, no, Daddy! Not my necklace! "Penny cried." Oh, dear, it's fine." her father gave her a kiss.

Several days later, Penny went to her daddy, with her lips(嘴唇) trembling (颤抖) "Here, Daddy. I love you, 1 love you 8. much than the necklace." She held out her hand. Inside it was the plastic pearl necklace that she loved so much.

When he saw this, Penny's father smiled 9.supised. He then pulled a cute box out of his pocket. Inside the box 10.bea real and colourful pearl necklace, which was waiting for Penny for so long.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.