满分5 > 初中英语试题 >

I was born in Damyang, a beautiful place...

    I was born in Damyang, a beautiful place known for its bamboo forests in Korea. I spent much time in the forests painting pictures of the bamboo. Painting is one of my talents. I lived there until last year when my family moved to New York. My mother, a scientist, was asked to come work here.

“There are no bamboo forests,”I said , “there is nothing to paint in New York.” “Don’t worry, my dear daughter. You will find many things to see and paint there,” said my mother . “I will miss home,” I said. “Then you can paint pictures of your favorite places. They will make you feel at home,” she said. So when we moved, I brought my forest paintings with me.

New York was not easy at first. I missed home a lot. Yet when I looked at my paintings of bamboo, I felt much better. I soon found friends at school too. They also like painting, and we now paint in a group after school.

Last month, we had a new neighbor, Varvara, an old lady who moved from Russia, to be closer to her daughter. She was sad to leave her home. My mother and I often visited her. She told us her homesickness and everything about her hometown Vyborg. I could picture her home in my head.

Varvara missed her home so much that she became ill. I worried about her and I wanted to do something for her. I had ever been in her situation before . At least , I had my forest paintings of home. However, she didn’t even have that . Unless...

A few days later, I met Varvara on the stairs. She looked better but still sad. I gave her my gift: a painting of Vyborg. I had painted it from her memories.

She began to cry as she saw the painting. At first , I was worried that she didn’t like it. Later, she told me that those were tears of joy. I knew just how she felt-wherever you go , hometown is always with you.

根据材料内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

1.Why did the writer bring the forest paintings?

A.Because she would give up painting. B.Because there was no bamboo in New York.

C.Because the paintings were a comfort to her. D.Because she wanted to give her neighbors presents.

2.Which of the following pictures my be the gift to the old lady?

A. B. C. D.

3.What can we infer(推断)from the passage?

A.The writer had been to Vyborg before. B.The writer didn’t like the life in New York.

C.Varvara’s daughter might work in New York. D.Varvara wouldn’t miss her hometown any more.

4.What is the writer like according to the passage?

A.Talented and caring. B.Quiet and easy-going

C.Outgoing and talkative. D.Brave and warm-hearted.

5.Which is the best title for this passage?

A.Life in New York. B.Tears of homesickness.

C.A neighbor from Vyborg. D.Painting from memory.

 

1.C 2.A 3.C 4.A 5.D 【解析】 文章大意:本文讲述了作者出生在韩国丹阳,一个以竹林文明的美丽的地方。他花了很多时间在森林里画竹画。去年他们全家搬到了纽约,为了怕自己思念家乡去美国时作者随身携带了他的竹林画。起初,作者还是思念家乡,后来就慢慢适应了那里的生活。上个月,他们的隔壁搬来了一位俄罗斯的老太太,她离开家很难过。作者和妈妈经常去看她,她告诉作者她无法忍受思乡病和她家乡维堡的一切,最后得了相思病。作者根据她的描述,为她画了一幅她家乡的画,她激动地留下了热泪。 1.推理判断题。根据“I will miss home,” I said. “Then you can paint pictures of your favorite places. They will make you feel at home,” she said. So when we moved, I brought my forest paintings with me.可知,作者带上竹林画是为了防止自己想家,每当想家时看看自己家乡的画对她来说是一种安慰,故答案选C。 2.理解判断题。根据She told us her homesickness and everything about her hometown Vyborg. I could picture her home in my head.她告诉我们她的乡愁和关于她家乡维堡的一切。我能在脑海中想象出她的家。以及I gave her my gift: a painting of Vyborg. I had painted it from her memories. 我给了她我的礼物:一幅维堡的画。我是根据她的记忆画的。可知,作者根据老太太记忆中的印象给她画了一幅关于维堡的画,结合选项,可知A选项符合题意,故答案选A。 3.推理判断题。根据I lived there until last year when my family moved to New York. 我一直住在那里,直到去年我们全家搬到纽约。以及Last month, we had a new neighbor, Varvara, an old lady who moved from Russia, to be closer to her daughter. 上个月,我们有了一个新邻居,Varvara,一个从俄罗斯搬来的老太太,她想和女儿住得更近一些。由此可知推知Varvara的女儿应该是在纽约工作,故答案选C。 4.推理判断题。根据She was sad to leave her home. My mother and I often visited her. 离开家她很难过。我和妈妈经常去看她。以及I gave her my gift: a painting of Vyborg. 我给了她我的礼物:一幅维堡的画。可知,作者经常去看望老太太,还根据老太太记忆中的描述给她画了一幅维堡的画,以减少老太太的思乡病,由此可以推知作者是有才华、有同情心、乐于助人的,故答案选A。 5.标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了作者搬到纽约后,遇到了新邻居Varvara,她因为思念家乡而得了思乡病,然后作者根据她记忆中的描述给她画了一幅她的家乡维堡的画,Varvara激动地留下了热泪。结合选项可知D选项符合题意,故答案选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Burns

Burns from fire or other sources of heat are different from mild(轻微的)to life threatening. Some burns can be treated at home. While others need emergency(紧急的)medical care.

What to do if you get burned

·First, check and decide if you can take care of the burn yourself. Go to the hospital immediately if the burn is serious.

·If you can’t get to a hospital right away or must wait for an ambulance, follow these steps;

Remove clothing from the burned area. Do not remove clothing that is stuck to the skin and don’t break any blisters(水泡).

Run cool (not cold)water over the burn until the pain becomes lighter. Do not put butter,Oil, or ice on burns.

Lightly apply a bandage(绷带)over the burn.

Remove jewelry that’s close to the burn.

Seek emergency medical care if:

The burn is serious.

The burned area is large (cover the area with a clean, soft cloth or towel).

The burn comes from a fire, electrical wire or chemicals.

The burn looks infected(被感染的).

Think prevention!

Be careful when using candles, heaters, and curling irons. Do not allow children to play in the kitchen while someone is cooking. Children can easily get burned in kitchens.

根据材料那内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

1.What should you do first if you get burned.

A.Call the police. B.Check the burn.

C.Go to the hospital. D.Clean the burned area.

2.What’s the correct order of the tips to take care of the burn yourself?

a. Bandage the burn.                         b. Remove jewelry from the burn.

c. Put the burn under the cool running water.      d. Tear clothing away from the burn if possible.

A.c - b - a - d B.a - b - d - c C.d - c - a - b D.d - b - c - a

3.What would you do to deal with the large burned area?

A.Ask the doctor for help. B.Cover the burn with a dirty cloth.

C.Put some butter on the burn. D.Treat the burn without medical care.

4.What is suggested in the text?

A.You are supposed to break the blisters. B.Some mild burns can’t be treated at home.

C.Children can’t play with fire in the kitchen. D.You should be careful only when using candles.

5.Where is the text probably from?

A.A medical ad. B.A fashion magazine.

C.A local guidebook. D.A first- ad handbook.

 

查看答案

    假如你是李伟,下图是昨天下午你回家后发生在家里的事情,请根据图示信息,给你的父母写一封信,描述一下事件,谈谈自己的想法。

提示词:broom, pay attention to

要求:

1.参考所给提示,可以适当发挥;

2.语句通顺,意思连贯,书写工整;

3.文中不得出现真实姓名和地名;

4.词数:不少于80词;(开头和结尾已给出,但不计入总词数。)

Dear Mum and Dad,

Yesterday afternoon, I went home after school.___________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Love,

Li Wei

 

查看答案

连词成句。将所给单词连成完整、正确的句子。(单词不得重复使用,标点已给出)

1.what, matter, is, Dave, the, with

___________________________________________________________________________________?

2.he, football, with, his, played, friends

___________________________________________________________________________________.

3.she, an, man, met, old, home, way, on, her

___________________________________________________________________________________.

4.1, good at, not, math, am

___________________________________________________________________________________.

5.likes, football, Xiao Ming, very, playing, much

___________________________________________________________________________________.

 

查看答案

    Penny was a five-year-old girl. One day when she and her mother were in a department store, Penny saw a plastic pearl necklace (珍珠项链). What 1.beautiful necklace! She wanted 2. very much, so she begged (乞求) her mother to buy it for her. The mother said, "Well, I can buy you the necklace, but when we get home, we should discuss 3. you can do to pay for it.. Can we do that?" Penny agreed with 4. happy, and she got the necklace.

How much Penny loved the necklace! She wore it everywhere and every minute. Penny also 5. do part-time jobs to make pocket money. She worked very hard. Soon she succeeded in paying off the price for the necklace.

Penny's daddy knew how she tried her best 6. get the necklace. He also knew how much Penny cared about it. One night, he asked Penny if she loved him. "Sure, Daddy." the little girl said." Then how about 7. give me your necklace?" Oh, no, Daddy! Not my necklace! "Penny cried." Oh, dear, it's fine." her father gave her a kiss.

Several days later, Penny went to her daddy, with her lips(嘴唇) trembling (颤抖) "Here, Daddy. I love you, 1 love you 8. much than the necklace." She held out her hand. Inside it was the plastic pearl necklace that she loved so much.

When he saw this, Penny's father smiled 9.supised. He then pulled a cute box out of his pocket. Inside the box 10.bea real and colourful pearl necklace, which was waiting for Penny for so long.

 

查看答案

    There is something in the world. It has no shape, no color and no weight. It can't be seen or touched. But everyone wants it very much People try to get it in many ways. Some people think money means it, so they try to make more money; some people believe that knowledge can bring it to them, so they study very hard; some other people find only good health can make themselves get it, so they take part in all kinds of sports and games. Now, you may ask what on earth the mysterious thing is. That's HAPPINESS. I can't give you the exact meaning of happiness, but I'm sure if you love and help others, you'll get it.

I'll never forget an old lady. She lives in a small house alone. It's said that her husband and her son died in a traffic accident. What a sorrow life she has! But the old lady often helps others with a smile. Whenever it snows, she is always the first to clean the paths (小路). She looks after several children living nearby. I am one of them. I often remember the stories she told us and her kind smile. Perhaps she is unlucky, but I think she is a happy person. Her life is full of laughter and love.

But I'm sad to see some people getting their happiness in bad ways. They speak loudly in cinemas and meeting rooms; they destroy (损坏) trees to enjoy themselves and they laugh at others' shortcomings. Perhaps they feel happy at that time, but they will never get true happiness because they have destroyed others' happiness.

Now I know what happiness is. It means kindness, love and unselfishness. Above all, only bringing happiness to others can make yourself happy.

36题为完成句子;3738题为简略回答问题;39题为找出并写下全文的主题句;40题为将文中画线句子泽成汉语。

1.You will get happiness if you__________________________.

2.What happened to the old lady's husband and son?

_____________________________________________________________________________________

3.What does the writer often remember about the old lady?

_____________________________________________________________________________________

4.______________________________________________________________________________________

5.______________________________________________________________________________________

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.